Home Algemeen Facebook: hackers gebruikten gestolen logins niet om voor jou te swipen

Facebook: hackers gebruikten gestolen logins niet om voor jou te swipen

1 minuten leestijd
0
facebook mensen

Vraag je je af of de Facebook hackers toegang hadden tot je Tinder account? Dat is niet zo vreemd. Facebook meldde vorige week dat de hackers mogelijk toegang hebben gehad tot de accounts op websites van derden. Het ging om de apps en website die gebruik maken van de Facebook-inloggen functie van het sociale netwerk. Gelukkig blijkt het allemaal mee te vallen. Facebook claimt nu dat hackers geen toegang hebben gehad tot accounts van gebruikers op andere sites.

“We hebben de toegang tot websites van derden geanalyseerd gedurende de tijd van de aanval. Dat onderzoek heeft geen bewijs gevonden dat de aanvallers toegang hebben gehad tot andere apps via de Facebook Login”, zegt Guy Rosen, Facebook’s vice-president, in een verklaring aan Reuters.

De aankondiging volgt nadat Facebook vorige week de ergste inbreuk op de beveiliging ooit onthulde. Vrijdag liet het sociale netwerk weten dat hackers inlogcodes hadden gestolen waarmee ze toegang hadden tot bijna 50 miljoen Facebook accounts. In een conferentiecall met journalisten liet Rosen weten dat de hackers ook toegang hadden kunnen krijgen tot websites en apps van derden. Dit zou mogelijk zijn geweest met behulp van de Facebook Login functie, die bijvoorbeeld wordt gebruikt door datinggiganten Tinder en Badoo maar ook door talrijke kleinere spelers zoals Bumble en Happy Pancake.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoewel journalisten wereldwijd het nieuws overnamen alsof al deze websites geïnfecteerd werden door het “Facebook inloggen virus” blijkt het achteraf allemaal mee te vallen. Sommige veiligheidsexperts zeiden dat het bedrijf mogelijk een worst-case scenario heeft geschilderd toen het de aanval op vrijdag bekendmaakte, zo meldt VentureBeat. Het onderzoek was nog niet volledig afgerond, maar door de strikte nieuwe privacyregels van de Europese Unie kon Facebook niets anders dan het nieuws op deze manier te brengen.

Kortom, je Facebook account is misschien wel gehackt maar je Tinder account of die van een andere dating app niet. Het sociale netwerk heeft geen bewijs gevonden dat de websites en apps van anderen geraakt zijn door de hack. De waarschuwing van Facebook, dat de aanvallers via Facebook Login toegang hadden gehad tot externe accounts, laat echter wel zien dat het een risico is om de beveiliging aan één partij over te laten.

Het recente schandaal roept vraagtekens op of iedereen wel zo zit te wachten op Facebook Dating, de nieuwe dienst die getest wordt. Als Facebook de beveiliging van de gegevens niet op orde heeft, zoals de hack laat zien, is het maar de vraag of je Facebook zoveel informatie over je datingleven wil geven.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

7 redenen waarom je een vrijgezellenreis zou moeten proberen

Misschien ben je in een fase beland waarin iedereen om je heen een relatie heeft of een ge…