Eerste vakantie samen met vriend? 10 tips voor een onvergetelijke reis

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

Jullie hebben besloten om voor de eerste keer samen op vakantie te gaan. Je bent super enthousiast en kunt niet wachten om samen met haar vriend een nieuw stukje van de wereld te verkennen. Maar als het eindelijk zover is, loopt het toch anders dan gepland. Al gauw merk je dat jullie sommige dingen misschien beter vooraf hadden kunnen bespreken.

Jullie hebben geen interesse in dezelfde dingen, doen eigenlijk niets anders dan op het strand liggen en houden je daarnaast voornamelijk in je hotelkamer op. Als jullie al samen naar buiten gaan, is het meestal gewoon om te eten. Er is geen magie, geen avontuur. Terwijl je de hoop had dat de vakantie jullie relatie zou versterken, is het niet zoals je had gehoopt. Je denkt: hadden we ons nu maar beter voorbereid.

10 tips voor eerste vakantie met vriend

De eerste vakantie met je vriend kan een geweldige ervaring zijn. Het is bijzonder om deze tijd samen door te brengen en een onvergetelijke herinnering te creëren. Maar voordat je op reis gaat, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. We geven je een aantal tips om je voor te bereiden op je eerste vakantie met je vriend, zodat je samen een leuke en ontspannen tijd kunt beleven.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Plan de reis vooraf

Ten eerste is het belangrijk om van tevoren goed te plannen. Kies eerst een bestemming waar jullie beiden enthousiast over zijn. Jullie zijn allebei nieuwsgierig naar nieuwe plekken, maar de meeste mensen hebben toch een lijstje met favoriete bestemmingen. Als jullie beiden één of twee locaties hebben gekozen, kunnen jullie kijken of er een match is. Misschien kunnen jullie combinaties maken, zodat je echt iets unieks kunt creëren met je eerste vakantie samen.

Boek daarna vliegtickets en accommodatie. Organiseer daarna alle activiteiten die jullie tijdens de reis willen doen, zoals het bezoeken van bezienswaardigheden of het ondernemen van avontuurlijke activiteiten.

2. Denk aan de benodigdheden

Vraag ook op tijd naar de juiste documenten die je nodig hebt voor de reis, zoals paspoorten en visums. Zorg ook dat je genoeg geld bij je hebt en neem wat creditcards en andere betaalkaarten mee. Verdeel vervolgens de taken die bij de voorbereiding van de reis komen kijken, zoals het maken van een kostenplanning.

Verdiep je ook in de cultuur van de bestemming voordat je vertrekt en onderzoek de lokale bezienswaardigheden zodat je een beeld hebt van wat jullie kunnen gaan doen.

3. Blijf flexibel

Hoewel het verstandig is om van tevoren al wat dingen vast te leggen, is het ook belangrijk om flexibel te blijven als je op de plaats van bestemming bent. Soms komen er mooiere dingen voorbij en dan is het fijn als je daar gewoon van kunt profiteren. Houd altijd wat ruimte voor impulsieve activiteiten en plan nooit alles.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

4. Geniet van elkaars gezelschap

Eenmaal ter plaatse is het belangrijk om tijd te nemen om samen te genieten van de plek waar jullie zijn en de ervaring die jullie daar hebben. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je een speciaal restaurant reserveert, dat je samen iets bijzonders gaat doen of dat je gewoon op een rustige plek gaat zitten om de omgeving te bewonderen.

Tijdens de vakantie kun je volop van elkaars gezelschap genieten. Probeer creatief te zijn met de activiteiten die jullie samen kunnen doen, zoals romantische avondwandelingen en optredens bijwonen in lokale bars of clubs. Geniet ook van elkaars gezelschap door samen boeken te lezen, kaartspellen te spelen of herinneringen te maken die eeuwig voortleven.

5. Leg je smartphone weg

Laat de technologie achterwege als je gezamenlijk avonturen wilt beleven in plaats van alleen maar content te maken voor sociale media. Geniet je echt van elkaar als je jezelf alleen maar bezighoudt met content die anderen te zien krijgen? Waarschijnlijk niet. Smartphones kunnen de romantiek op een vakantie verpesten.

6. Ga op avontuur

Eén van de voordelen van samen op vakantie gaan is dat je op avontuur kunt gaan en activiteiten kunt ondernemen waarvan je anders misschien nooit had durven dromen. Kijk wat er in de omgeving te doen is en laat je verrassen door waar de reis jullie brengt. Als je voor de eerste keer samen met je vriend op vakantie gaat, dan zorgt het avontuur ervoor dat het onvergetelijk wordt. Probeer samen verschillende lokale gerechten, ga naar niet-toeristische en afgelegen plekken en probeer nieuwe activiteiten.

7. Neem de tijd om elkaar beter te leren kennen

Vakanties helpen vaak bij het versterken van relaties omdat ze de gelegenheid bieden om meer over elkaar te weten te komen. Je hebt de tijd en de plek om je in elkaar te verdiepen. In plaats van alleen maar over dagelijkse routines en problemen te praten, kun je dieper gaan. Gebruik deze tijd dan ook om elkaar beter te leren kennen door openhartig over alles wat er speelt te praten.

8. Maak afspraken over alleen-tijd

Hoewel het fijn is om veel tijd samen door te brengen, is het ook goed om af en toe wat tijd alleen door te brengen. Als jullie allebei verschillende interesses hebben of gewoon even tijd nodig hebben om na te denken, zorg er dan voor dat jullie ook afzonderlijk activiteiten doen zoals lezen, winkelen of wandelen.

Stel elkaar ook vragen over werkgerelateerde verplichtingen om verrassingen te voorkomen. Moet je vriend tijdens de reis misschien nog iets voor werk doen? Als je dit van tevoren bespreekt, dan raak je niet teleurgesteld als jij iets wilt gaan doen, terwijl je vriend andere verplichtingen heeft.

9. Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit

Je hoeft niet alles te doen wat er op de bestemming wordt aangeboden. Als je een normaal aantal dagen op vakantie gaat, kies dan liever voor minder activiteiten die betere herinneringen achterlaten dan veel activiteiten die mogelijk gehaast voelen of stressvol zijn. Oftewel: stel prioriteiten door activiteiten uit te zoeken die echt gedenkwaardig zijn. Maak bijvoorbeeld een bucketlist voor de vakantie.

10. Maak een budget

Voor jullie eerste vakantie samen is het belangrijk om eerlijk te zijn over wat jullie financieel kunnen en willen uitgeven. Dit vraagt om een open en eerlijk gesprek over de financiële mogelijkheden. Maak een budget, houd je eraan en maak van tevoren afspraken over wie wat betaalt en hoeveel geld je uitgeeft. Probeer niet te veel geld uit te geven aan dingen die niet noodzakelijk zijn en besteed je geld liever aan dingen die de vakantie echt ten goede komen.

Een eerste vakantie met je vriend kan een geweldige ervaring zijn als je goed voorbereid bent. Denk goed na over waar jullie naartoe willen gaan en hoeveel geld jullie kunnen uitgeven. Tijdens de reis is open communicatie essentieel om erachter te komen wat jullie beiden willen doen en om samen plezier te maken. Na afloop van de reis is het tijd om samen terug te blikken op de herinnering die jullie samen hebben gemaakt.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie