Home Algemeen E-baby’s: steeds meer kinderen door online romances

E-baby’s: steeds meer kinderen door online romances

2 minuten leestijd
0
liefde kind

Ken jij iemand met een Tinder-baby? Waarschijnlijk wel. Er zijn steeds meer kinderen die het resultaat zijn van een relatie die op het internet begon. Sterker nog: binnen twee decennia zal het de norm zijn, zo blijkt uit onderzoek. Volgens voorspellingen van de Monash University in Australië zullen meer dan de helft van de pasgeborenen in 2038 ‘e-baby’s’ zijn: baby’s van koppels die elkaar online hebben ontmoet.

Het café is passé

Voorbij zijn de dagen dat de blikken van potentiële geliefden elkaar kruisten in het café. Met slechts 6 procent van de stellen die elkaar de afgelopen vijf jaar in pubs of clubs tegenkwamen, is deze manier van ontmoeten steeds minder populair. Misschien willen ze het wel, maar weten ze niet (meer) hoe het moet?

In plaats daarvan swipen ze liever naar rechts op een dating app, waarbij de meerderheid van de nieuwe koppels elkaar op deze manier ontmoet. 30 procent van de nieuwe koppels komt elkaar tegen op een dating app. Daarnaast ontmoet 17 procent elkaar via een gemeenschappelijke vriend, 16 procent bij werk, 6 procent op school en 5 procent op andere sociale media.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

  1. Dating apps (29,4%)
  2. Via een gemeenschappelijke vriend (17,1%)
  3. Op het werk (15,9%)
  4. In een bar, pub of club (6,3%)
  5. Op school (6%)
  6. Via sociale media (4,8%)

Het jaar 2038

Onderzoekers van de Monash University werkten samen met datingsite eHarmony aan het ‘Future of Dating’-rapport. Voor het onderzoek werden meer dan 2.000 Australiërs ondervraagd en gecombineerd met de projecties van de huidige trends in online daten. Op basis van de modellen die onderzoekers konden maken op basis van deze gegevens, voorspellen zij dat in 2038 een mijlpaal behaald gaat worden. In dat jaar is meer dan de helft van de geboren baby’s het resultaat van een online romance.

Bovendien zal in 2030 meer dan een derde van de pasgeborenen een ‘e-baby’ zijn. Dat is op zichzelf al een enorme sprong voorwaarts, aangezien online daten twee decennium geleden nog in de kinderschoenen stond. En het is daarnaast nog niet eens zo heel lang geleden dat mensen zouden liegen dat ze elkaar hadden ontmoet op een dating app.

Het omslagpunt in relaties

In het tweede deel van het rapport schatten de Monash-onderzoekers het jaar in waarin meer stellen elkaar online dan offline zullen ontmoeten. Aan de hand van een combinatie van representatieve gegevens en statistische kansen, concluderen ze dat 2040 het zogenaamde omslagpunt zal zijn voor relaties. In dat jaar zullen iets meer dan de helft (50%) van de relaties online beginnen.

“Online dating heeft vaak een slechte reputatie door de swipe-cultuur en het aanmoedigen van casual dating”, zegt Sharon Draper van eHarmony. “Maar het rapport toont aan dat er talloze mensen zijn die technologie gebruiken om levenspartners te vinden en gezinnen te stichten”, voegt ze eraan toe.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

Zodra je het woord ‘pick-up line’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een afgezaagde …