Home Dating apps Daten zonder swipen en chatten: dating app Breeze haalt daten offline

Daten zonder swipen en chatten: dating app Breeze haalt daten offline

1 minuten leestijd
0
breeze

Wie kent het niet: je bent dagen aan het chatten met een en dezelfde match, maar tot een date komt het niet. Irritant. En je hebt nog wel honderden keren naar links en rechts geveegd om tot die ene leuke match te komen. Lukt het dan nooit om een offline date te krijgen? Breeze brengt daar verandering, dat stellen de makers van de Nederlandse dating app.

Van Nederlandse bodem

De nieuwe dating app is gemaakt door zes studenten van de TU Delft. Samen ontwikkelden ze een algoritme die de gebruikers aan elkaar koppelt. Je krijgt daardoor minder profielen te zien, maar wel met meer informatie. Deze profielen kun je liken of disliken, op een manier zoals je dat gewend bent. Wanneer je een match hebt, ga je gelijk op een date die door Breeze wordt georganiseerd. Chatten doe je niet. Je hoeft alleen maar je beschikbaarheid in te vullen zodat een date in een café geregeld kan worden.

Geen swipes, maar dates

Wat maakt Breeze zo uniek? Het verschil met de gevestigde orde, zoals Tinder, Badoo en Happn, is dat Breeze de gebruiker niet online wil houden, maar juist offline wil brengen. Geen geswipe, geen gechat, maar échte dates. Met deze aanpak wijkt het af van de populairste dating apps, omdat deze de gebruikers zo lang mogelijk wil behouden op de app om meer aan hen te verdienen.

“Wij hopen dat mensen hierdoor minder lang op hun telefoon zitten en sneller met elkaar gaan afspreken, want daar gaat het uiteindelijk om,” zegt Joris van Doorninck, een van de initiatiefnemers van Breeze. De app rekent een bedrag van 6 euro voor het organiseren van de date.

Een verfrissend concept in de wereld van smartphoneverslaving, maar is dit wel wat de mensen willen? De afgelopen maanden namen de makers de proef op de som onder studenten in Delft en Leiden. Dat bleek een succes met 2600 downloads en 200 dates. “Succesvol genoeg om zich nu ook te gaan richten op jongvolwassenen,” aldus Van Doorninck. “Daar lijkt ons concept ook aan te slaan.” Breeze is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Grindr verwijdert etniciteitsfilters in solidariteit met Black Lives Matter-beweging

Dating app Grindr, de populairste gay dating app, verwijdert de etniciteitsfilters uit de …