Home Breeze

Breeze

breeze app
Heb jij al gehoord van de datingapp Breeze? Op het eerste gezicht doet het je misschien denken aan een luchtverfrisser, maar niets is minder waar. Het uitgangspunt is om luchtig tegen de liefde aan te kijken, omdat je natuurlijk niet meteen de liefde van je leven hoeft tegen te komen. Hieruit is de naam ‘Breeze’ ontstaan, de online datingapp voor offline dates.

Het is een applicatie waarbij je zo min mogelijk tijd spendeert aan het swipen en chatten – ideaal als je snel nieuwe mensen face-to-face wilt leren kennen. Ontdek wat de datingapp Breeze precies inhoudt en wat je er allemaal van kunt verwachten. Het enige nadeel? Er zijn nog niet veel gebruikers. Hoewel Breeze de potentie heeft om groot te worden, zijn er op dit moment (nog) weinig leden. Daarom raden we voor nu deze datingapp aan:

Bekijk het beste alternatief

Voor wie is Breeze?

Deze datingapp was in het begin alleen te gebruiken onder studenten in Delft en Leiden om te onderzoeken of deze applicatie een succes zou zijn. Dat is gelukt en daarom is het nu ook beschikbaar voor jongvolwassen in heel Nederland. Ben jij 18 jaar of ouder dan is het mogelijk om Breeze te installeren. Het is dus niet meer noodzakelijk om een student te zijn, iedereen kan het gebruiken. Ook is het voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Tot nu toe is het alleen mogelijk om de datingapp te gebruiken in Nederland.

Breeze: de online datingapp voor offline dates

Hoe werkt Breeze?

Wanneer je klaar bent met het eindeloze swipen en chatten, dan is de datingapp Breeze iets voor jou. Elke dag ontvang je twee profielen die zijn geselecteerd door het algoritme en kun je kiezen of je een van de twee of beide wilt ontmoeten – niet virtueel, maar in het echt. Mocht er een match zijn, dan kan je niet chatten, maar moet je meteen jouw beschikbaarheid invullen. Breeze organiseert dan de date voor jou en laat je weten waar en hoe laat je precies moet zijn. Zo hoef je niet zelf het heft in eigen handen te nemen op deze datingapp. Wel zo makkelijk, niet?

Waar ontmoet je elkaar?

Wanneer je een match hebt gevonden via de datingapp Breeze, en wanneer er een datum is afgesproken, ontmoet je elkaar in een café. Op het moment van schrijven zijn er verschillende aangesloten cafés in zes steden, zodat het door bijna heel het land mogelijk is. Mocht je niet reageren op de datumprikker, dan word je van het platform geblokkeerd – om ghosting tegen te gaan. Omdat het met corona niet mogelijk was om face-to-face af te spreken, werden er videospeeddates georganiseerd en dates op anderhalve meter afstand. Denk bijvoorbeeld aan een wandeldate inclusief een picknickmand.

breeze app

Dit kun je verwachten van de app

De datingapp Breeze kun je alleen gebruiken op je mobiele telefoon. Het heeft een simpele en duidelijke lay-out. Wanneer je op een profiel van iemand kijkt, zie je hobby’s en interesses staan en wat hij of zij zou willen doen op een tweede date. Daarna kan je aangeven of diegene iets voor je is of niet. Vervolgens krijg je een kalender te zien waarin je minimaal drie data moet aangeven waarop je kan. Tenslotte klik je op ‘date bevestigen’ en kan de pret beginnen. Nadat de date is geweest, is het mogelijk om in de datingapp feedback te geven.

Tot nu toe zijn er al meer dan 3099 dates geregeld. Voor corona had de applicatie ongeveer 2200 actieve gebruikers per dag. Omdat het daarna niet mogelijk was om face-to-face af te spreken, werd het ook mogelijk om videospeeddates te organiseren of wandeldates. Zo was het toch mogelijk om op een veilige en betrouwbare manier mensen te ontmoeten.

Prijzen

De datingapp Breeze maakt geen gebruik van premium abonnementen, zoals andere app dat wel doen. Je hoeft ook geen advertenties te verwachten waar Breeze geld aan verdient. En ook wordt er geen data verkocht. Het enige waarvoor je moet betalen is voor het organiseren van de date – hier rekent Breeze een klein bedrag voor. Zo ben je ervan verzekerd dat je een echte date kunt verwachten. Je betaalt zes euro voor het regelen en dan wordt de gehele date voor jou georganiseerd. Het voordeel is dus dat je op deze datingapp niet hoeft te investeren in extra features.

App en website

Breeze heeft alleen een app die je kunt gebruiken. De website dient slechts ter informatie, voor als je meer wilt weten over de app. De Breeze dating app kun je op Android- of iPhone-apparaten installeren. Deze app is dus voor zowel Android als iOS gebruikers geschikt. Download gratis de Breeze app in de Google Play of Apple Store.

App StoreGoogle Play

Over Breeze

Zes studenten van de Technische Universiteit Delft hebben de datingapp Breeze gelanceerd in april 2019. Het doel achter deze applicatie is dat ze je zo min mogelijk lang online willen houden, wat wel het geval is bij andere applicaties. De studenten hebben allen een achtergrond in computer science en wisten hoe ze een zelflerend algoritme konden creëren. Doordat mensen meteen afspreken en minder lang op hun telefoon zitten, willen ze een tegenwicht bieden aan digitale verslaving. Dit is namelijk een opkomend probleem en juist door een app als Breeze ben je minder lang online en leer je nieuwe mensen kennen.

De datingapp Breeze heeft al heel wat media-aandacht gekregen. Zo is er een artikel verschenen in het Algemeen Dagblad en heeft een van de mede-oprichtsters, Marsha Goei, een interview gegeven over Breeze in het Parool en op Emerce. Zij en haar medestudenten zijn erg hoopvol en willen over vijf jaar 5 miljoen dates georganiseerd hebben. Op dit moment is er juist extra vraag naar een oplossing om nieuwe mensen te leren kennen op een veilige afstand. Het is een nieuwe manier van daten en een leuk alternatief voor als je niet urenlang wilt swipen en chatten met andere mensen.

Van online naar offline

Ben je toe aan een nieuwe manier van mensen ontmoeten? Dan is de datingapp Breeze wellicht iets voor jou. Je hoeft niet dagenlang met iemand te chatten voordat je elkaar in het echt ontmoet: een forse tijdsbesparing – Breeze regelt jouw date. Het voordeel van de applicatie is dat je minder lang met je telefoon bezig bent en dat je geen dure abonnementen hoeft af te sluiten om optimaal gebruik te maken van de app. Kortom, als je toe bent aan een uitdaging en de swipe-apps beu bent, download dan snel de datingapp Breeze en wie weet ontmoet jij de ware.

Veelgestelde vragen

Is Breeze gratis?

Ja, de Breeze-app is gratis te gebruiken. Er zijn echter wel kosten als je daadwerkelijk op date gaat. De kosten van een date zijn 6 euro.

Is Breeze voor iedereen?

Ja, iedereen is welkom op Breeze. De datingapp richt zich op het algehele publiek. Om lid te kunnen worden van Breeze dien je ouder te zijn dan 17 jaar.

Zijn er vergelijkbare dating apps als Breeze?

Nee, er zijn geen vergelijkbare datingapps als Breeze. De insteek van matchen en meteen afspreken is nieuw. Of het een succes gaat worden, zal de tijd moeten leren.

Kun je swipen op Breeze?

Nee, je ontvangt elke dag twee datevoorstellen die zijn geselecteerd door het algoritme van de app. Je kunt vervolgens kiezen of je met hen wilt daten. Mocht er een match zijn, dan is het niet mogelijk om te chatten. Je mag meteen je beschikbaarheid invullen waarna Breeze de date organiseert.

Wat is de minimumleeftijd voor Breeze?

Breeze is alleen beschikbaar voor gebruikers ouder dan 17 jaar. Minderjarige gebruikers worden niet toegelaten tot de app.

Heeft Breeze een website?

Ja, Breeze heeft een website. De datingfunctionaliteit is echter alleen beschikbaar in de Breeze-app. De website dient slechts ter informatie over de app zelf en de makers.