Home Relatie Ze wil geen cadeau op Valentijnsdag? Dit is wat ze écht bedoelt

Ze wil geen cadeau op Valentijnsdag? Dit is wat ze écht bedoelt

2 minuten leestijd
0
valentijnsdag

“Valentijnsdag? Daar doe ik niet aan.” “Dag van de liefde? Je bedoelt dag van de omzet, bedacht door multinationals om nóg meer geld uit de consument te persen?” “Ik vertel haar elke dag al hoeveel ik van haar hou.”

Zou een van deze uitspraken er één van jou kunnen zijn? Voor veel mannen is Valentijnsdag niets meer of minder dan commerciële BS. Valentijnsdag is voor hen een dag voor dwazen, ontworpen door bedrijven die je hun spullen willen laten kopen. En het ergste is: vrouwen spelen het spelletje mee.

“Als ie af en toe de vaatwasser leeghaalt, dan ben ik al blij.” “Hij vindt het maar onzin, en ik val op hem zoals hij is.” “Dat slijmerige gedoe is niet wat voor ons.”

Geen cadeau?

Zowel mannen als vrouwen hebben het idee gekregen dat Valentijnsdag alleen maar om geld draait. Ze denken dat het tonen van affectie niet beperkt hoeft te worden tot één dag per jaar. Daarnaast zou je geen bakken met geld uit hoeven te geven om je liefde te uiten. En dus zeggen de vrouwen: “Ik wil geen cadeau voor Valentijnsdag.” Maar betekent dat ook echt dat ze helemaal niets willen hebben?

Het is een van de brandende vragen waar mannen mee zitten als Valentijnsdag weer voor de deur staat. Koop ik een cadeau of hoef ik écht niets kopen?

Wat de ervaring leert

Niets geven wanneer ze zegt dat ze geen cadeau wil voor Valentijnsdag. Wat kan er misgaan? Veel. Als je het de meeste mannen vraagt, dan zullen zij je vertellen dat het een valstrik is. Een vrouw zegt dat ze geen cadeau wil, maar ze bedoelt iets anders. Want als je geen cadeau geeft, dan wordt je behandeld met de stiltebehandeling. “Wat is er?” “Niets!” Of als je geluk hebt, dan krijg je te maken met een korte periode van passief agressief gedrag.

Is het dan een slim idee om toch maar dat flesje Opium Black te kopen? Nee, want hoewel ze dat geurtje bijzonder lekker vindt, heeft ze toch duidelijk gezegd dat ze geen cadeau wil. Het is soms niet makkelijk om een man te zijn. Wat ze dan wel wil?

let op vrouw

Ze wil íets

Als een vrouw zegt dat ze geen cadeau wil voor Valentijnsdag, dan hoort de man precies dat: “Ik wil geen cadeau”. Maar mannen en vrouwen denken nu eenmaal anders. En dus zit er in deze simpele zin een verschil in interpretatie. Ze wil misschien geen cadeau, maar wel wat anders.

Ze wil geen 18 karaat ring met briljant geslepen 0.25 crt diamant. Ook wil ze geen 14 karaat witgouden ring zonder zo’n Instagram-waardige edelsteen. Sterker nog: ze wil helemaal geen ring of iets dat veel geld kost. Je hoeft dus niets van waarde onder haar kussen te verstoppen, zodat ze wakker wordt met haar Valentijnsdag cadeau in haar handen.

Maar wat dan wel?

Ze wil geen cadeau, maar wel dat je laat merken dat je haar waardeert. Dat ze speciaal voor je is en dat je bereid bent om die extra stap te zetten om haar dat gevoel te geven. En dat hoeft geen honderden euro’s te kosten en ook hoef je dus geen cadeau te kopen.

Minimale gebaren van liefde en subtiele uitingen van genegenheid die haar vertellen dat je om haar geeft: dat is wat de vrouw wil op Valentijnsdag. Ook al wil ze geen cadeau; ze wil wel dat je laat zien dat ze ertoe doet. En dat is helemaal niet zo moeilijk:

Het zijn stuk voor stuk simpele voorbeelden die laten zien dat je van haar houdt en aan haar denkt. Want ook al wil ze niets, iets is altijd beter dan niets.

Meer mensen zoals jou...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eye-opener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

De honeymoon: wat is dat voor periode?

Is het altijd je droom geweest om eens te trouwen? Dan heb je vast al nagedacht over bepaa…