Home Dating Daten op afstand: 6 tips om niet (samen) in quarantaine te hoeven gaan

Daten op afstand: 6 tips om niet (samen) in quarantaine te hoeven gaan

4 minuten leestijd
0
afstand

Inmiddels weten we allemaal hoe belangrijk social distancing is om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Alle maatregelen die zijn opgelegd hebben echter niet alleen invloed op ons dagelijkse leven, maar ook op ons liefdesleven. Voor de singles onder ons is het een lastige en vooral eenzame tijd. Voor de mensen die een relatie hebben maar elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten, is het ook niet makkelijk.

Hoewel de maatregelen zijn versoepeld, ontkomen we er niet aan om ook ons datingleven aan te passen naar de omstandigheden. Alle leuke dingen die je ooit voor lief nam, zoals gezellig uit eten gevolgd door een film in de bioscoop, lijken ineens mijlenver weg. En dat betekent ook dat daten niet meer hetzelfde is. Misschien wel voorgoed.

De opties om te daten zijn kleiner dan ooit. Een drankje doen, uit eten, lunchdates: stuk voor zijn stuk het date ideeën die voorlopig tot het verleden behoren. Voor degenen die risico lopen en zichzelf compleet isoleren zijn de opties zelfs beperkt tot virtuele dates. Daten op afstand doet niemand graag, maar in coronatijden is dat voor sommigen de enige optie. Maar hoe doe je dat?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Daten op afstand

Als je gescheiden bent door afstand, dan is het goed om te weten dat er opties zijn om te daten zonder jezelf en anderen in gevaar te brengen. Er is alleen wat extra creativiteit nodig om de vonken over te laten springen.

Of je je nu verveelt, geïsoleerd bent of gewoon op zoek bent naar manieren om de tijd te doden, dit zijn een aantal tips om je menselijke behoefte aan contact te vervullen. Al is het alleen maar om het alleen zijn een beetje minder eenzaam te maken.

1. Installeer een dating app

Single en buitengewoon eenzaam in deze moeilijke tijd? Je bent niet de enige. Volgens de laatste cijfers van de Corona Barometer zijn het niet de ouderen die zich het meest eenzaam voelen in deze periode van massale zelfisolatie. Het zijn juist de jongvolwassenen. In deze leeftijdsgroep, van 18 t/m 30 jaar, is de eenzaamheid het grootst. En laat dat nu net de groep zijn die vooral actief is op dating apps.

Als je single en eenzaam bent dan is er geen betere tijd dan nu om iemand te ontmoeten op een dating app of website, omdat er nu meer potentiële kandidaten online zijn dan ooit tevoren. Dit zijn onze top drie dating apps en websites van dit moment:

2. Gebruik de tijd om iemand beter te leren kennen

Als er iets is waar we genoeg van hebben in deze periode, dan is het wel vrije tijd. Zo langzamerhand zijn alle klusjes thuis afgerond en blijft er zelfs nog meer tijd over. Gebruik deze tijd om iemand op een dieper niveau te leren kennen. Onderzoeken hebben aangetoond dat mensen zich meer op hun gemak voelen om hun authentieke zelf te onthullen als ze gebruikmaken van de moderne technologie.1 Het is immers ook veel makkelijker om iets te appen dan recht in het gezicht te zeggen: maak daar nu gebruik van.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

3. Speel een vragenspel

Zonder de druk om elkaar persoonlijk te ontmoeten, heb je alle tijd voor de wereld om elkaar te bestoken met de meest interessante vragen. Daten op afstand heeft het voordeel dat je meer over het innerlijk te weten kunt komen, zonder je te laten misleiden door het uiterlijk. En hoe kan dat beter dan met een passende vragenlijst? Speel een van de bekende vragenspellen of selecteer alleen de vragen die jij wilt stellen. Dit zijn de vragenlijsten die wij hebben samengesteld:

4. Maak een proefrit voordat je elkaar ontmoet

Daten op afstand betekent dat je nog selectiever kunt zijn over met wie je uiteindelijk afspreekt voor een fysieke date. Omdat je helemaal geen haast hebt, kun je vooraf een uitgebreide selectieprocedure aanhouden om de beste relatiekandidaat over te houden. Dankzij de dating en chat apps is geen excuus meer om een proefrit te maken: een videodate. Het is net als in het echt – en dus misschien wat ongemakkelijk – om iemand te ontmoeten met een videodate. Nog voordat je elkaar ontmoet, kun je met een videodate al voelen of de klik er is of niet.

5. Virtuele date night

Een romantisch etentje voor twee in een strandtent met de ondergaande zon als achtergrond? Dat zit nu even niet meer in. Het alternatief is een virtuele date night: beiden thuis in je mooiste outfit en klaar om te daten. Gebruik deze date night om de beste versie van jezelf weer eens te laten zien in de periode van zelfisolatie en bijbehorende joggingbroeken. Wil je het helemaal goed doen? Maak er dan een Black Tie-avond van met avondjurk en smoking om de uitgedoste versie van elkaar te ontmoeten.

6. Doe iets samen, online

Dat je op afstand van elkaar leeft wil nog niet zeggen dat je niets samen kunt doen. Sterker nog: er is genoeg te doen. Online kun je samen allerlei leuke dingen doen, beiden vanuit jullie eigen huis. Neem elkaar mee in je eigen wereld of doe samen iets leuks waar jullie beiden plezier van hebben. Dit zijn een aantal virtuele date ideeën:

  • Bekijk samen dezelfde film op afstand.
  • Bezoek samen virtueel een museum.
  • Neem samen een online les.
  • Knutsel iets in elkaar voor de ander.
  • Geef een virtuele rondleiding door je eigen huis.
  • Kook samen hetzelfde recept, elk in je eigen keuken.
  • Speel samen een online game.
  • Maak al videobellend een wandeling.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …