Home Algemeen ‘Cuffing season’ bestaat echt; singles matchen meer in de wintermaanden

‘Cuffing season’ bestaat echt; singles matchen meer in de wintermaanden

1 minuten leestijd
0
kus date man vrouw

Als de dagen korter worden en de nachten kouder dan weet je dat het ‘cuffing season’ is begonnen. Voor degenen die nog niet weten wat dit is, cuffing season verwijst naar de koude maanden van het jaar. Het zijn de maanden die je niet alleen wilt doorbrengen en je op zoek gaat naar iemand om je aan vast te ketenen.

Er is geen exacte Nederlands vertaling voor het Engelse begrip maar cuffing is een afgeleide van handcuffing, oftewel “handboeien”. De term cuffing season betekent dus niets anders dan het seizoen om jezelf aan iemand te binden.

Iedereen weet precies welk seizoen ermee bedoelt wordt. Buiten is het donker, kouder en natter waardoor je minder tijd in de buitenlucht doorbrengt en meer binnenshuis. Er is immers niet zo lekker als een Netflix binge-watch terwijl de kachel op volle toeren draait. Hoe fijn het ook is om met –4 °C lekker warm binnen te zitten, is het nog beter als je dit warme gevoel met iemand kunt delen.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Bestaat ‘cuffing season’ echt?

Dating app Badoo wilde weten of cuffing season echt iets is, dus deed de dating app onderzoek naar dit fenomeen. Als één van de grotere dating apps ter wereld keek de dating app in eerste instantie in haar eigen database van meer dan 405 miljoen gebruikers. Wat blijkt? In de winter stijgt het aantal matches voor vrouwen met maar liefst 105 procent, in vergelijking met de zomermaanden. Voor mannen stijgt het aantal matches met 67 procent.

Voor een extra vorm van bevestiging ondervroeg Badoo nog eens 2.000 van haar gebruikers. Maar liefst 71 procent van de ondervraagden gaf toe in de wintermaanden naar een soulmate te zoeken omdat dit het meest romantische seizoen van het jaar is.

Volgens Claire Stott, Badoo’s dating expert, is het eigenlijk een genetische noodzaak. “Er zit wat wetenschap achter. In onze jager-verzamelaarsdagen hadden mensen die de strenge winters samen doorbrachten betere overlevingskansen door extra hulp bij het vinden van voedsel,” zegt Stott tegen Cnet.

Met dit bewijs lijkt het er echt op dat singles sneller bereid zijn om te matchen tijdens de wintermaanden. De term cuffing season heeft dus reden om te bestaan. Voel jij ook de drang om jezelf aan iemand te binden nu het buiten kouder wordt?

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bumble voegt emoji-reactie toe aan dating app

Omdat singles blijkbaar te lui zijn om een persoonlijk bericht te verzinnen, heeft Bumble …