Archer: Tinder-eigenaar Match Group lanceert datingapp voor homomannen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
5 minuten leestijd

Wil jij als gay, biseksuele of queer man een datingervaring die je in staat stelt om op een veilige en authentieke manier verbinding te maken met anderen? Maak dan kennis met Archer, de gloednieuwe social-first datingapp die vandaag is gelanceerd.

Archer is ontwikkeld door een samenwerking van Tinder-eigenaar Match Group met een groep visionairs binnen de gay, biseksuele en queer gemeenschap. De innovatieve app, die deze zomer beschikbaar zal zijn in New York, wordt dit jaar eerst in de Verenigde Staten uitgerold. Maar, zo zeggen de makers, de app staat klaar om de gehele datingwereld voor gay, biseksuele en queer mannen te veroveren.

In tegenstelling tot traditionele gayapps, die lange tijd werden gekenmerkt door anonimiteit, viert Archer de vooruitgang die de gemeenschap hebben geboekt. Dat wil zeggen: geen anonimiteit, maar geverifieerde profielen. Het is ontworpen met het oog op gemeenschap, zelfexpressie en gebruikersveiligheid. De app heeft feedback van de gemeenschap gebruikt om een unieke platformervaring te creëren waar de community naar op zoek is, zeggen de makers. Het stelt mannen in staat zichzelf volledig te uiten en op een echtere en veiligere manier contact te maken met anderen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat doet Archer anders?

Maar wat maakt Archer zo anders dan andere datingapps? Laten we eens kijken naar enkele van de functies waar je bij aanmelding meteen van kunt genieten:

Gecontroleerde profielfoto’s

Bij Archer draait het allemaal om authentieke connecties. Daarom is het verplicht om een selfie-geverifieerde profielfoto te hebben. Dit helpt misbruik en fraude te voorkomen en zorgt ervoor dat gebruikers op een eerlijke manier worden vertegenwoordigd.

Interactieve gebruikersinterface

Archer’s interface biedt je een op maat gemaakte ervaring met drie verschillende profielweergave-opties. Of je nu de voorkeur geeft aan een lineaire weergave, waarbij je één profiel per keer bekijkt, een ingezoomde rasterweergave met 15 profielen of een overzicht met tientallen profielen tegelijk, Archer geeft je de vrijheid om zelf te bepalen hoe je profielen bekijkt.

Community-building tools

Op Archer kun je anderen ‘volgen’ en jezelf uiten door middel van vooraf ingestelde tags. Dit maakt het gemakkelijker om gebruikers te vinden met vergelijkbare interesses en stelt je in staat om filters in te stellen voor alles wat je wilt vinden. Binnenkort kun je zelfs je eigen tags maken om je profiel nog unieker te maken.

Verbeterde AI- en moderatiefuncties

Bij Archer staat veiligheid voorop, zoals tegenwoordig het geval is bij alle apps van Match Group. Dankzij een combinatie van AI-technologie en menselijke moderatie worden alle profielen gecontroleerd op kwaliteit en inhoud. Archer gebruikt ook een AI-vervagingstechnologie om foto’s met mogelijke naaktheid te verbergen, waardoor je de controle hebt over wat je wel en niet wilt zien.

archer app

Concurrentie voor Grindr

Met Archer wil Match Group blijkbaar de concurrentie aangaan met Grindr, de bekendste gay datingapp van deze wereld. Om de allerbeste datingervaring te bieden heeft het team tijdens de ontwikkelingsfase samengewerkt met meer dan 1.200(!) gay, biseksuele en queer mannen om ervoor te zorgen dat de app voldoet aan de behoeften en verwachtingen van de gemeenschap. Net als Tinder zal ook Archer samenwerken met met GLAAD, ’s werelds grootste LGBTQ-media-advocatenorganisatie.

De ervaringen die Match Group heeft met Tinder worden gebruikt om Archer meteen goed in de markt te zetten. Zo zal er – net als bij Tinder – er ook een in-app gezondheidscentrum komen die toegang geeft tot informatie over medische en psychische gezondheidsbronnen. Je kunt er straks informatie vinden over testlocaties voor soa’s, PrEP en PEP.

De Archer-app is binnenkort beschikbaar in de App Store en Google Play. Iedereen in de Verenigde Staten kan de app later deze maand downloaden in een van deze appstores. Archer is van plan om de komende maanden in meer steden te lanceren, met plannen om tegen het einde van het jaar landelijk beschikbaar te zijn in de VS.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie