9 zinnen die mannen NOOIT moeten gebruiken als eerste bericht

Michael Schouten
Door Michael Schouten
7 minuten leestijd

In een perfecte wereld zouden we allemaal de leukste gesprekken hebben op dating apps. Elk bericht dat binnenkomt in onze inbox is doordacht, intelligent en grappig. Gesprekken bloeden niet dood na drie berichten, ze inspireren, prikkelen je zintuigen en geven een glimp van een gelukkige toekomst. Maar helaas… zo werkt het niet.

De realiteit? Vrouwen krijgen de gekste berichten in hun inbox. Voorstellen die het daglicht niet kunnen verdragen, tactloze complimenten en botte opmerkingen. Gelukkig zijn er ook lieve mannen die wél manieren hebben, maar niet verder komen dan een ‘hoi’ of ‘alles goed?’ De meeste mannen hebben geen idee wat ze op een dating app tegen een vrouw moeten zeggen.

9 zinnen die je NOOIT moet gebruiken als openingszin

Vrouwen verlangen naar een man die hen met één zin enthousiast maakt om een gesprek te beginnen. De realiteit is dat dit zelden gebeurt. De berichten die ze ontvangen wekken totaal geen interesse, ze wekken desinteresse. Dit zijn perfecte voorbeelden van berichten die mannen beter niet kunnen versturen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. “Je bent lekker”

Elke variant van dit persoonlijke compliment is té persoonlijk. Hoe denk je dat zal reageren op zo’n eerste bericht van een man die ze nog nooit heeft ontmoet of gesproken? Denk je echt dat ze denkt: “Wow, wat een lieve man.”? Vrouwen krijgen heel graag complimenten over hun uiterlijk en horen maar al te graag hoe lekker ze wel niet zijn. Maar niet van een volslagen vreemde. De werkelijke reactie van een vrouw op zo’n bericht? “Wow, kansloos.”

2. “Mooie beentjes hoor, hoe laat gaan ze open?”

Heel grappig, maar ongewenst. Alle seksuele toespelingen en alle foute openingszinnen die je ooit een keer hebt opgevangen op een verjaardag (met alleen mannen) behoren tot de slechtste keuzes die je kunt maken. Verwacht je echt een reactie als: “22.00 uur openen ze, kom je op bezoek vanavond?” In werkelijkheid hebben ze een hekel aan mannen zoals jou. Ze hebben er zelfs een woord voor: engerd.

3. “Hoop van je te horen.”

Het eerste bericht is geen beleefde e-mail die je naar een klant verstuurt of naar een neefje die je jaren niet hebt gesproken. Je verstuurt het naar vrouw die op zoek is naar een man. Hoe hoop je dat ze reageert? “Ik zal hem snel een bericht sturen, omdat hij echt hoop heeft voor ons.” In werkelijkheid denkt ze: “Geweldig, weer een wanhopige man.”

negeren

4. “Wat doe je voor werk?”

…terwijl ze luid en duidelijk in haar profiel te kennen geeft dat ze verpleegkundige is op de IC-afdeling. Denk je echt dat het helpt dat je haar profiel niet leest? Het is volgens vrouwen een onvergeeflijke afknapper dat je niet eens even de moeite hebt genomen om haar profiel door te lezen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. “Hey, hoe is het?”

Elke dag strijden honderden mannen tegen elkaar in de berichtenlijsten van vrouwen. Stuk voor stuk doen ze hun best om zoveel mogelijk reacties te krijgen. Dus na veel wikken en wegen, lang nadenken over wat ze gaan zeggen en het overpeinzen van de alternatieven komen ze tot het onweerstaanbare eerste bericht: “Hey, hoe is het?” En dan vragen ze zich af waarom ze zo weinig reacties krijgen op hun berichten.

Denk je echt dat ze denkt: “Wat een aardige mannen hier, ze vragen allemaal hoe het met me is.”? Voor vrouwen is dit de spam van de 21e eeuw, nog erger dan de pop-up. De werkelijke reactie van een vrouw op zo’n ‘alles goed’-bericht? “Het is weer genoeg geweest voor vandaag. Ik ga slapen.”

6. “Heb je tijd vanavond?”

Hey, het is Tinder. Daar is iedereen toch op zoek naar one-night stands? Niet helemaal. En zelfs als dat het geval was, dan zijn er maar weinig vrouwen die à la minute willen afspreken. Het suggereert dat je seks wilt. Vanavond. Er is een kans van minder dan 1% om direct to the point te komen in je allereerste bericht en dat ze daarin meegaat. Tenzij je het uiterlijk hebt van een supermodel, is dit bijna een garantie voor een match die opeens weg is.

7. “…Waarom reageer je niet?”

Als ze de eerste keer niet reageert, heeft ze niet genoeg interesse. Of ze is verwikkeld in een fascinerend gesprek met een man die haar hart sneller laat kloppen. Als ze op je tweede bericht nog steeds niet reageert, is ze nog steeds niet geïnteresseerd. Maar als ze je derde bericht ontvangt en ook daarop niet reageert? Gooi de handdoek in de ring.

Van alle berichten die je kunt sturen als je geen reactie ontvangt, is ‘Waarom reageer je niet?’ misschien wel de slechtste. Ze denkt niet: “Wat lief dat hij me eraan herinnert, laat ik nu maar reageren.” Ze denkt: “Sh*t, wat wanhopig.”

8. “Waarom ben jij nog steeds vrijgezel?”

Als er een vraag is die vrouwelijke singles spuugzat zijn, dan is het deze wel. Vrouwen willen deze vraag helemaal niet beantwoorden. Verwacht je echt een reactie als: “Omdat ik mijn hele leven al wacht op jou.”? In werkelijkheid haten ze deze vraag. Het impliceert dat er iets mis met haar is. In het beste geval krijg je een sarcastisch antwoord terug.

9. “Waarom veegde je naar rechts op mij?”

We houden allemaal van een ego-boost. We willen allemaal weten wat anderen van ons vinden. Maar het eerste bericht? Als je wilt overkomen als een narcistische man, dan is de manier om dat te doen. Ze denkt niet:  “Wow, wat is hij geïnteresseerd zeg.” Ze denkt eerder: “Wow, wat een egotripper.” Laat het vissen naar complimenten achterwege. Het laat je narcistisch lijken, of onzeker over jezelf.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie