Wat antwoord je op ‘hey’? De beste reacties op een simpele ‘hi’

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
8 minuten leestijd

Als je ziet dat er een bericht is van je nieuwe match, maakt je hart een klein sprongetje. Met nieuwsgierigheid en vol verwachting open je het bericht en… daar is het. Slechts één woord: ‘Hey’. Je frons is haast voelbaar terwijl je naar het scherm staart. ‘Hey?!’ Wat moet je daar nu mee. Het is te weinig om op te reageren en te weinig om een gesprek mee te beginnen.

Wat moet je antwoorden op een ‘hey’? Moet je simpelweg antwoorden met een ‘Hi’ terug? Maar dat voelt ook zo tenenkrommend, zo repetitief. Of moet je een uitgebreider bericht sturen, in de hoop het gesprek wat dieper te laten gaan? Terwijl je nadenkt over de perfecte reactie, tikken de minuten voorbij. Je beseft dat deze ogenschijnlijk eenvoudige begroeting eigenlijk een complexe uitdaging is geworden. Je had gehoopt op een vonk, een sprankelend begin van een boeiend gesprek, maar voor nu staar je nog steeds naar die ene, simpele ‘hey’. Hoe ga je daarmee om?

Waarom ‘hey’ zo lastig is

Je hebt vast gemerkt dat een simpele ‘hey’ niet de beste manier is om een gesprek te beginnen op een datingapp, en daar zit eigenlijk best wat logica achter. Als iemand alleen ‘hey’ zegt, geeft dat niet veel informatie of aanknopingspunten om op te reageren. Het kan voor jou als ontvanger lastig zijn om een interessant gesprek te beginnen met zo’n kort en algemeen bericht. Het is een beetje als een puzzel, maar dan zonder de stukjes om mee te werken.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wanneer je een bericht ontvangt dat niet veel meer bevat dan een ‘hey’, kan het voelen alsof de bal volledig bij jou ligt. Jij bent degene die het gesprek moet aandrijven en een richting moet geven. Dat kan behoorlijk overweldigend zijn, vooral als je nog maar weinig weet over degene aan de andere kant van het scherm. Je wilt niet te simpel reageren, maar ook niet te overdreven. Je wilt interesse tonen zonder opdringerig te zijn, en humor toevoegen zonder geforceerd over te komen. Kortom, een ‘hey’ beantwoorden lijkt simpel, maar het brengt eigenlijk een hele reeks uitdagingen met zich mee.

Hoe je reageert op een ‘hey’

Terwijl je naar dat ene woord staart, vraag je jezelf af hoe je deze begroeting kunt transformeren in een boeiend en opwindend gesprek. En dat is waar onze tips van pas komen. Laten we eens kijken naar hoe je op een leuke en slimme manier kunt reageren op die simpele ‘hey’. Hoe moeilijk het soms ook lijkt, het is vaak niet eens zo lastig om een boeiend gesprek te starten.

1. Vraag hoe het gaat

Laten we eerlijk zijn, het is een klassieker om simpelweg te vragen hoe het met de ander gaat. Antwoord met een vriendelijke ‘Hey! Hoe gaat het met jou?’ en je zet meteen een positieve toon voor het gesprek. Is het origineel? Absoluut niet. Maar als de ander niet origineel wil zijn met een uniek openingsbericht, waarom zou jij dan wel moeite doen om een gevatte reactie te geven? Laat gewoon je interesse zien in de persoon achter dat scherm en wie weet waar het gesprek toe leidt.

2. Praat over interesses

Heb je iets opgemerkt in het profiel? Een gedeelde interesse, hobby of passie? Grijp de kans om daar wat over te zeggen of vragen. Begin bijvoorbeeld met iets als: “Hey! Ik zag dat je van [interesse] houdt. Dat vind ik ook te gek! Wat is je favoriete [gerelateerd onderwerp]?” Met een bericht als deze laat je zien dat je verder kijkt dan je neus lang is en echt wilt weten wie de ander is.

3. Open met een grappige opmerking of vraag

Wil je gelijk een glimlach op hun gezicht toveren? Stuur dan een luchtige opmerking of vraag, zoals: “Hey! Als je een fruit was, welke zou je dan zijn?” Als je vooraf nadenkt over deze vraag, dan zou iets grappigs kunnen verzinnen als de onvermijdelijke “En jij?” vraag volgt. Een beetje humor kan de aandacht trekken en het gesprek soepeler laten verlopen.

4. Gebruik een quote

Weet je nog die ene geweldige filmquote of dat catchy songtekst die perfect past bij de situatie? Gebruik het. Zeg bijvoorbeeld: “Hey! Regent het bij jou ook zonnestralen?” Het is misschien wat vreemd, maar vreemd kan zeker het ijs breken.

5. Stel een speelse vraag

Begin het gesprek met een uitdagende vraag, zoals: “Hey! Als je morgen overal naartoe zou kunnen reizen, waar zou je heen gaan? En waarom?” Hiermee geef je de ander de ruimte om de verbeelding te laten spreken en heb je meteen een leuk onderwerp om over te praten.

7. Stuur een gif

Waarom zou je jezelf beperken tot alleen tekst? Zoek een grappige gif die je reactie aanvult en stuur die als antwoord. Het kan iets zijn als: “Hey! Voel jij je ook zo na een lange werkdag: [gif van iemand die uitgeput neerploft]”. Een gif kan soms meer zeggen dan duizend woorden.

8. Stel een open vraag

Open vragen zijn de heilige graal voor gesprekken die ergens toe leiden. Stel een open vraag als reactie, zoals: “Hey! Hoe denk jij over [interessant onderwerp]?” Met een open vraag geef je de ander de ruimte om uitgebreid te antwoorden en kun je makkelijk nieuwe onderwerpen ontdekken om over te praten.

9. Gebruik een van deze zinnen

Heb je helemaal geen inspiratie? Probeer dan een van deze zinnen en pas ze aan naar je eigen situatie.

  • Hey! Als we een muziekplaylist zouden maken voor onze eerste date, welk nummer mag er absoluut niet ontbreken?
  • Hey! Vertel me, als je één superkracht kon hebben, welke zou dat dan zijn?
  • Hey! Welke emoji beschrijft jouw stemming op dit moment het beste? Hier is die van mij: [emoji]
  • Hey! Als je nu een boek zou schrijven over je leven, wat zou de titel zijn?
  • Hey! Als we samen een restaurant zouden runnen, wat zou dan onze signature dish moeten zijn?
  • Hey! Stel je voor, we gaan op een spontane roadtrip. Wat zou onze uiteindelijke bestemming zijn?
  • Hey! Als je een filmgenre zou zijn, welke zou je dan zijn?
  • Hey! Stel je voor, we moeten samenwerken in een escaperoom. Welke vaardigheid van jou zou ons absoluut naar de overwinning leiden?

Voilà, nu heb je een hele reeks ideeën om die simpele ‘hey’ om te toveren tot een bruisend gesprek. Vraag hoe het met de ander gaat, begin over een gedeelde interesse, voeg wat humor toe of stel een speelse vraag. Dat zorgt voor een veel betere start van jullie digitale ontmoeting dan een simpele ‘hey’ terug.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie