Stel je voor: je hebt net een grappig en intelligent appje verstuurd naar hem verstuurd. En in plaats van een snelle reactie, hoor je bijna niets terug. ‘Oké’, is zijn antwoord, terwijl je hoopte op een uitgebreide reactie. Je begint je af te vragen waarom mannen soms zo terughoudend lijken te zijn als het op appen aankomt. Is het desinteresse? Houden ze er niet van? Of spelen er andere factoren een rol?
Laten we eens dieper ingaan op de vraag waarom mannen soms niet zo’n fan lijken te zijn van uitgebreid appen – zoals sommige vrouwen dat doen. Want zoals je hebt gemerkt, zijn de mannelijke communicatiegewoonten niet hetzelfde als die van vrouwen. Waarom je date, match of partner wellicht niet altijd meteen op dat berichtje reageert? Daar vertellen we je meer over.
Waarom appen mannen niet, minder of weinig?
Mannen appen doorgaans minder dan vrouwen. Daar hebben ze een aantal intrigerende redenen voor. Dit is waarom mannen niet, minder of weinig appen.
1. Communiceren liever face-to-face
Je kent dat gevoel wel, toch? Die persoonlijke connectie die je voelt wanneer je recht tegenover iemand staat, de non-verbale signalen oppikt en de oprechte emoties in hun ogen ziet. Voor mannen is face-to-face communicatie vaak de real deal en deze echtheid is moeilijk in een appje te stoppen.
2. Vaak direct en kortaf in hun communicatie
Heb je gemerkt dat die man in je leven soms wel erg to-the-point is in zijn berichten? Geen zorgen, het betekent niet dat hij ongeïnteresseerd is. Mannen hebben vaak de appgewoonte om alles simpel en duidelijk te houden. Geen poespas, gewoon recht door zee een antwoord.
3. Minder behoefte aan constant contact
Stel je voor dat je aan het genieten bent van je tijd alleen – een wandeling, een boek, of misschien een hobby. Even helemaal niets aan je hoofd, alleen datgene wat je aan het doen bent. Als een man niet of minder appt, dan ziet hij appen op dat moment als iets dat zijn interne rust verstoort. Voor hem is het dat moment belangrijk in het moment te zijn zonder steeds op zijn telefoon te turen.
4. Druk bezig met andere dingen
Net als sommige vrouwen zijn sommige mannen ook altijd bezig. Met klussen, sporten, werken aan zijn passies. Soms zijn mannen dus ook gewoon ondergedompeld in hun eigen wereld, waarbij appen naar de achtergrond verdwijnt. Het betekent niet dat ze je vergeten zijn, maar eerder dat ze zich helemaal in hun eigen ding storten.
5. Voorkeur aan bellen
Een telefoontje kan soms veel persoonlijker aanvoelen dan een serie berichtjes. Mannen begrijpen dit maar al te goed. Ze pakken liever de telefoon op voor een echte stem en een echt gesprek, waarbij ze hun gedachten en gevoelens vrij kunnen uiten. Dit wordt mede veroorzaakt door het feit dat mannen hun emoties beter in persoon kunnen uiten dan via appjes.
6. Appen als functioneel hulpmiddel
Niet als sociaal platform. Voor veel mannen draait appen om efficiëntie. Ze willen dingen gedaan krijgen, plannen maken en informatie delen. Het is voor hen niet bedoeld als een plek om diepe gesprekken te voeren. Ze zijn praktisch ingesteld.
7. Minder geneigd om te delen wat er in hun leven gebeurt
Soms houden mannen hun kaarten dichter bij hun borst. Ze vinden het misschien niet altijd nodig om elk detail van hun dag te delen. Ze voelen die behoefte niet. En dat betekent niet dat hij je niet vertrouwt, maar eerder dat hij wat meer gereserveerd is met delen. Voor mannen is minder soms meer, en voor hen is het oké om sommige dingen gewoon voor jezelf te houden.
8. Andere communicatiestijl
Laten we eerlijk zijn, mannen en vrouwen communiceren meestal heel anders. Als je twee groepsapps van vrouwen en mannen naast elkaar legt, dan zie je het verschil meteen. Mannen kunnen zijn wat directer en maken minder gebruik van emotionele taal. Dat een man minder, weinig of niet appt, zegt dus niet over jou en wat hij voor je voelt – het zegt eerder dat mannen een eigen unieke communicatiestijl hebben.
9. Terughoudender in het delen van hun gevoelens
Het kan soms lastig zijn om diepere emoties in woorden te vangen. Mannen kunnen terughoudender zijn om hun gevoelens volledig bloot te geven in een appje, en geven er misschien de voorkeur aan om dit persoonlijk of helemaal niet te doen.
10. Meer prioriteit aan werk en hobby’s
Sommige mannen vinden het superbelangrijk om zich te focussen op hun passies en verantwoordelijkheden. Ze willen niet constant aan hun telefoon gekluisterd zijn, want ze hebben een hele wereld buiten die schermen.
11. Behoefte aan ruimte
Mannen zijn soms gewoon kampioenen in ‘me-time’. Ze hebben die momenten nodig om te relaxen, na te denken en gewoon te chillen, zonder de sociale druk om altijd te appen. Dus als je even geen antwoord krijgt, betekent dat niet dat hij jou vergeten is. Hij waardeert gewoon zijn ruimte en tijd om zijn gedachten op een rijtje te zetten.
12. Angst voor misinterpretatie
Je kent het wel, die beruchte miscommunicatie. Soms kunnen woorden op een scherm anders overkomen dan bedoeld. Mannen zijn geen fan van onnodige verwarring en gedoe, dus sommigen van hen vermijden appen misschien wel een beetje om verkeerd begrepen te worden. Ze willen die diepgaande gesprekken liever voeren in een persoonlijke setting waar de non-verbale signalen ook meespelen.
Dit waren de redenen, een inkijkje in waarom mannen soms niet appen of minder dan vrouwen. Wat vooral belangrijk is om te onthouden: het betekent niet dat hij niet om je geeft of dat hij geen interesse meer heeft. Het betekent eerder dat hij zijn eigen manier van communiceren heeft.
Verliefd worden is meer...
... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.