Home Datingapps ‘Unveil’ dating app brengt spraakberichten terug voor meer diepgang

‘Unveil’ dating app brengt spraakberichten terug voor meer diepgang

1 minuten leestijd
0
unveil

Wat is belangrijker; het innerlijk of het uiterlijk? Het is de aloude vraag die singles zichzelf en elkaar stellen. Veel van de populaire dating apps zijn volledig gericht op het uiterlijk van de gebruikers, waardoor je al snel in een vleeskeuring belandt. Het is moeilijk is om verder te kijken dan het uiterlijk. En dankzij de snelheid waarmee dit keuren gebeurt wordt er maar weinig aandacht besteed aan de persoon achter de foto’s.

Een nieuwe dating app genaamd Unveil pakt het anders aan, zo meldt OPW. De app moedigt haar gebruikers aan om eerst voor persoonlijkheid te gaan en daarna pas het uiterlijk. Dat doet de app met een werkwijze gericht op diepgang. Daarom laat de app je niet swipen op foto’s, maar verstuur je audioberichten. En deze audioberichten onthullen de foto van de ander beetje bij beetje, vandaar de naam ‘Unveil’.

Hoe dit werkt

In plaats van het invullen van je profieltekst neem je een audiobericht op. Daarin vertel je wie je bent en wat je zoekt. Je profiel bestaat alleen uit je profielfoto, maar die krijgen anderen niet meteen te zien. De foto’s van gebruikers zijn aanvankelijk wazig en worden geleidelijk onthult naarmate je met elkaar praat. En dan hebben we het niet over tekstberichten.

De leden van Unveil communiceren alleen met spraakberichten. Chatten is niet mogelijk; je kunt alleen audioberichten over en weer sturen. Dus hoe meer audioberichten je met elkaar uitwisselt, hoe meer je van de ander krijgt te zien.

Volgens Unveil creëert deze aanpak een omgeving waarin mensen authentiek kunnen zijn en echte connecties kunnen leggen. Het verwijdert het spelelement en maakt dating weer persoonlijk. Je stem is bovendien net als je uiterlijk een van de factoren die een rol spelen in de aantrekkingskracht.

Nog niet in Nederland

De app is wat dat betreft te vergelijken met Nederlandse datingsite Paiq, dat zo’n tien jaar geleden een van de populairste datingsites van het land was. Alleen dan een moderne versie, beschikbaar als app. In 2018 breidde Unveil uit naar nieuwe landen, waaronder de Verenigde Staten en Canada. Of Unveil ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

‘Unveil’ dating app brengt spraakberichten terug voor meer diepgang

5 (100%) 1 stemmen

Wil je de tips op deze website in het echt uitproberen? Uit de statistieken blijkt dat 68% van onze bezoekers de traditionele datingsite Relatieplanet kiest. Jij ook?

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingapps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Mensen die te vroeg zijn geboren hebben later minder seks’

Ben je te vroeg geboren? Dan is de kans groter dat je later in je leven worstelt met je li…