Nieuwe dating app Tonight richt zich op échte dates, niet op chatten

Redactie
Door Redactie
4 minuten leestijd

Het doel van de nieuwe dating app Tonight is simpel; meer dates en minder chatten. Met deze doelstelling is de app gisteren gelanceerd en beschikbaar gesteld in de Apple App Store. Omdat het bij Tinder, Badoo en Happn veel chatten is voor je een date scoort wil Tonight je deze tijd besparen. De oprichter en CEO Eve Peters wil gebruikers van dating apps minder laten chatten en meer laten daten.

Tonight

Bij de dating app Tonight is het niet nodig om te swipen voor een date. Net zoals bij Badoo is het mogelijk om te scrollen in een lijst met potentiële matches. Zit er een leuke single tussen? Dan hoef je alleen maar op het hartje te drukken. De singles die dezelfde avond nog beschikbaar zijn worden bovenin de lijst getoond, de niet-online leden worden eronder weergegeven. Je hoeft niet te swipen om singles te keuren. Dit voorkomt dat je veel tijd kwijt bent aan selecteren van potentiële kandidaten.

Ga snel naar

No aimless messaging. No ghosting. No games. Just dates – and maybe magic!

Peters wil dat de gebruikers de dating app zien als een persoonlijke dating assistent. De spraakassistent van je smartphone helpt je om alle taken op de smartphone uit te voeren, Tonight helpt je om snel een date te vinden. In de toekomst worden de mogelijkheden uitgebreid met integraties van andere apps om bijvoorbeeld snel een date locatie te vinden. Tonight is op dit moment alleen nog maar in de New York, Verenigde Staten beschikbaar maar de eigenaren willen dit snel uitbreiden naar andere delen van het land.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Whim app

De oprichter en CEO Eve Peters is geen onbekende in de datingwereld. Zo’n twee jaar geleden lanceerde Peters de dating app Whim, die zich ook richtte op échte dates en niet op chatten. Het probleem met deze dating app was dat het vereiste dat je van tevoren een dag kon aangeven wanneer je tijd zou hebben om te daten. Helaas is vooruit plannen moeilijk voor veel personen en als gevolgd hiervan heeft Peters het idee gekregen om Tonight te beginnen. Nadat er voldoende kapitaal verzameld was met behulp van crowdfunding1 ging het team van Peters aan het werk. De dating app Tonight is het resultaat.

Het grootste deel van de functionaliteit van Whim is behouden; als je een match met iemand hebt dan probeert de app een date te regelen. Je hoeft niet eerst berichten te versturen voordat je op date gaat. Er is alles gedaan om het swipe en match-aspect uit daten te halen zodat je zelf de keuze hebt wie je op welk moment leuk vindt.

Het grote verschil met Whim is dat je niet vooruit hoeft te plannen. Er wordt van je verwacht dat je alleen inlogt wanneer je tijd hebt voor een date, dezelfde dag nog. Als jij en je match vrij zijn dan geeft de app je een tijd om af te spreken. Om te voorkomen dat iemand voor het altaar gelaten wordt houdt de app in de gaten wie er niet komt opdagen voor een date. Iemand die dit vaker doet wordt verwijderd uit de app.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie