Home Dating apps Dating apps krijgen de schuld van stijging gonorroe gevallen

Dating apps krijgen de schuld van stijging gonorroe gevallen

1 minuten leestijd
0
vrouw

Australië heeft de afgelopen jaren een grote stijging van het aantal gonorroe gevallen meegemaakt. In de laatste vijf jaren steeg het aantal gevallen met 63 procent. Experts in het land geven de schuld aan dating apps zoals Tinder. Volgens het Kirby Instituut, een medische organisatie uit Sydney, waren er alleen in 2016 al 23.887 nieuwe diagnoses gesteld. De diagnose het meest gesteld bij de groep mannen met een leeftijd tussen 20 tot 29 jaar. Hiernaast komt het vaak voor bij vrouwen in de leeftijd van 15 tot 24 jaar.

Zo snel mogelijk seks

Miljoenen Australiërs gebruiken dagelijks dating apps om andere mensen te leren kennen. In Australië zijn er drie miljoen gebruikers die regelmatig de dating apps gebruiken. Volgens Dr Wendell Rosevear die campagne doet voor seksuele gezond zoeken mensen nu vaker naar een eenvoudige en snelle interactie. “In het verleden ging mensen uit, dronken samen een drankje in de club en als dat goed ging konden de twee gezamenlijk naar huis gaan. Nu is daar geen sprake meer en wordt er zo snel mogelijk seks gezocht”. Rosevear zegt verder: “Als het niet beschikbaar is binnen vijf minuten dan wil men het niet en daar komt bij dat mensen specifiek geen veilige seks meer willen”.

Stijging soa gevallen

Chlamydia kwam het meest voor in Australia met 71.751 nieuwe gevallen in 2016. Deze soa komt het meest voor in de leeftijdsgroep 20 tot 24 jaar. Het onderzoek toont verder aan dat het aantal HIV diagnoses stabiel is gebleven in de afgelopen vijf jaar maar het aantal syphilis gevallen nam sterk toe met 107 procent. In het onderzoek komt naar voren dat het grootste deel van de chlamydia infecties onder jongeren onbehandeld worden omdat er nog geen diagnose gesteld is. Dit toont aan dat geregeld onderzoek op soa’s nodig is om te controleren of er sprake is van een infectie.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

In Nederland vinden ieder jaar ongeveer 60.000 nieuwe chlamydia infecties plaats. Slecht een klein deel daarvan wordt gediagnosticeerd. Het aantal infecties is de laatste jaren ook in Nederland toegenomen. Dit geldt niet alleen voor chlamydia maar ook voor gonorroe zo blijkt uit het meeste recente RIVM rapport uit 2012. Of de dating apps een aandeel hebben in deze stijging is niet bekend. In Nederland kun je bij de huisarts of GGD terecht voor een soa-test. Bij de standaard soa-test word je getest op chlamydia, gonorroe, syfilis en hiv.

Wat denk jij? Kunnen we dating apps de schuld geven van een toename in soa gevallen? Laat het weten in de reacties.

Bron: Metro UK

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…