Home Dating 7 tips om een goede eerste indruk achter te laten

7 tips om een goede eerste indruk achter te laten

2 minuten leestijd
0
bloemen eerste date

Iemand leren kennen via het internet is heel wat anders dan in het echt. Je kunt de stem niet horen, de gezichtsuitdrukkingen niet zien en je hebt maar een beperkt beeld van de persoon doordat je alleen maar foto’s kunt bekijken. Woorden zijn je enige hulpmiddel om met elkaar te praten. Dat is soms toch heel wat anders dan hoe iemand in het echt is. Bij een eerste date kun je pas zien wat voor vlees je in de kuip hebt. Zo denkt de andere persoon er ook over. Mocht het je lukken om de eerste date te bewerkstelligen dan wil je er natuurlijk het uiterste uithalen. Alles valt of staat bij de eerste impressie die je achterlaat. Hier volgen drie tips om een goede eerste indruk achter te laten.

Toon interesse

Laat duidelijk zien dat je interesse hebt in de ander. Stel leuke vragen zodat je meer over de ander te weten komt. Houdt het niet bij algemene onderwerpen zoals het weer maar vraag naar de persoonlijkheid van de persoon. Geef voorbeelden en vraag om voorbeelden hoe dat gedrag tot uiting komt. Dit leidt vaak ook tot grappige verhalen die het ijs kunnen breken.

Dress to impress

Bij de eerste ontmoeting wil je er goed uitzien. Steek tijd in je kleding en je zult zien dat het gewaardeerd wordt. Je hoeft niet een formele outfit aan te trekken voor een date. Draag je normale kleren maar kies wel het leukste setje. Je laat daarmee jezelf zien en wat ze van je kunnen verwachten. Trek kleding aan die je zelfvertrouwen geeft. Als je je goed voelt dan komt dit over op de ander.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Zorg voor een goede hygiëne

Een opmerking over je hygiëne mag niet ontbreken als je de beste eerste indruk ooit wilt achterlaten bij je date. Een rare geur uit je mond kan niet alleen je date afschrikken maar ook je gehele avond verpesten. Let er daarom op wat je gedurende de dag eet zodat je geen verschrikkelijke geur tijdens de date bij je draagt. Neem ruim de tijd van tevoren om je klaar te maken; neem een douche, doe een lekker luchtje op en doe je haren goed. Laat zien dat je moeite doet om er op je best uit te zien voor je date.

Wees jezelf

man vrouwJe hebt er niets aan om je anders voor te doen dan jezelf. Het kan misschien tijdelijk helpen maar zodra de waarheid aan het licht komt ben je verder van huis. Je komt het verst door jezelf te zijn. Wees niet bang hoe anderen op je reageren als je jezelf bent. Als iemand daar niet mee kan omgaan dan is de persoon niet voor je bedoeld. Dat kan gebeuren. Het is logisch dat niet iedereen bij je past.

Vertel niet teveel

Je date is een date en ook niets meer dan dat. Bewaar je emotionele problemen voor een later moment. De eerste date is niet het moment om alles meteen op tafel te gooien. Zie het als een film die je kijkt terwijl iemand je voor de film begint al vertelt hoe het afloopt. Dat wil niemand weten. Het is leuker maar ook beter om pas later je diepste gevoelens te delen.

Plan de gehele date

Er is niets ergers dan afspreken bij een restaurant dat toevallig die dag gesloten is. Als je het goed gepland had dan was dit niet gebeurt. Een goede planning en gedegen voorbereiding voorkomt veel problemen. Kies voor een locatie waar je rustig met elkaar kunt praten en misschien achteraf nog een wandeling kunt maken.

Zet je telefoon uit

Of op stil. Als vrouw zijnde is het misschien niet verstandig om je telefoon uit te schakelen, in geval van nood. Het gaat erom dat de telefoon op geen enkele manier de date kan verstoren. Niets is zo irritant als een date die steeds afgeleid is door de telefoon. Vandaag de dag haalt iedereen de smartphone te pas en te onpas tevoorschijn maar tijdens een date is gewoonweg “not done”.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Datingfraude: wat het is, signalen, gevolgen en herkennen

Dolgelukkig ben je, want je nieuwe liefde uit het buitenland – die je via internet h…