Home Dating apps Tinder’s prijzen zijn vorm van leeftijdsdiscriminatie

Tinder’s prijzen zijn vorm van leeftijdsdiscriminatie

2 minuten leestijd
0
tinder app

Online daten is dé manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Dating apps zoals Tinder spelen in op de vraag van singles om virtueel kennis te kunnen maken met nieuwe singles. Iedereen die actief is op de dating apps heeft bepaalde obstakels te overwinnen maar als je ouder dan 30 jaar bent dan zijn deze obstakels net iets hoger. Eén van deze obstakels is het betalen voor extra functies die bij Tinder duurder zijn als je een hogere leeftijd dan dertig hebt. Volgens het Amerikaanse gerechtshof is dit tegen de regels en discrimineert Tinder mensen boven de dertig.

Tinder’s prijzen

De basis functies binnen de Tinder zijn volledig gratis, maar klanten kunnen extra functies gebruiken door middel van een upgrade naar een premium dienst. Hier moeten de gebruikers voor betalen, in de vorm van een maandelijks abonnement. De manier waarop de huidige prijsstelling van Tinder werkt is op basis van leeftijd. Zo is het Plus abonnement voor gebruikers jonger dan 30 jaar goedkoper dan voor de gebruikers ouder dan 30 jaar. Het Plus abonnement is de premium dienst waarmee gebruikers toegang krijgen tot meer functies. Gebruikers jonger dan 30 jaar kunnen de dienst kopen voor € 9,99 per maand terwijl de leden ouder dan 30 jaar voor dezelfde dienst € 19,99 betalen. Volgens een Californisch gerechtshof schendt Tinder met deze werkwijze de burgerrechten van oudere gebruikers door een hogere prijs aan deze gebruikers voor te schotelen. Het is niet toegestaan om de prijs te bepalen op basis van leeftijd, aldus de rechtbank.

We swipe left

Tinder voerde aan dat het marktonderzoek het prijsverschil rechtvaardigde. Het onderzoek van Tinder toonde aan dat jongere gebruikers minder te besteden waardoor een hogere prijs voor deze groep niet zou werken. De oudere gebruikers hebben volgens het onderzoek meer te besteden en worden hierdoor niet beperkt door het budget. Het gerechtshof ging hier niet in mee omdat prijzen vaststellen op discriminerende kenmerken nu eenmaal niet toegestaan is. Als men met de redenering van Tinder zou meegaan dan zou dit betekenen dat ook supermarkten en benzinestations de prijzen kunnen aanpassen op basis van de leeftijd van de klant. “Accordingly, we swipe left, and reverse”, was het oordeel van de rechters. Wat deze uitspraak betekent voor de prijzen van Tinder moet nog blijken.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Vooralsnog heeft Tinder niet gereageerd op het oordeel van de rechters. Mogelijk dat Tinder op basis van de uitspraak het verschil in prijzen gaat aanpassen. Aangezien het een Amerikaanse rechtszaak was is het bovendien mogelijk dat eventuele wijzigingen alleen in de Verenigde Staten zullen plaatsvinden. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren zal de tijd ons leren.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Condoom niet vanzelfsprekend tijdens onenightstand of losse seks’

Het gebruik van een condoom is geen gewoonte voor jonge mannen die losse seks hebben. Dat …