Home Dating apps Lek in Tinder laat hacker met je swipes meekijken

Lek in Tinder laat hacker met je swipes meekijken

1 minuten leestijd
0
tinder gold match

Het nieuws van vandaag is dat Tinder een probleem heeft met de encryptie van foto’s. Deze worden namelijk niet beveiligd door een zogenoemde HTTPS-encryptie. Door het gebrek aan deze beveiliging kan iemand die op hetzelfde WiFi netwerk als jou zit met je meekijken. Niet alleen kan de persoon zien welke foto’s je keurt maar ook foto’s toevoegen aan de stroom profielfoto’s die voorbij komen. Dit werd ontdekt door het Israëlische beveiligingsbedrijf Checkmarx. Het probleem doet zich voor op zowel de Android als iOS versie van de app.

Wat is het probleem?

De onderzoekers hebben twee kwetsbaarheden in de Tinder app ontdekt waardoor het mogelijk is om iemand te volgen als deze persoon zich op hetzelfde Wifi netwerk bevindt. Deze aanval is mogelijk doordat Tinder niet alle verbindingen met de juiste verbinding beveiligd. Hierdoor is het downloaden van foto’s die je voorbij ziet komen tijdens het swipen niet beveiligd en kan de aanvaller op deze manier met je meekijken. De persoon die met je meekijkt kan op het eigen scherm hetzelfde zien als wat jij ziet inclusief de acties die je uitvoert.

Als je een foto naar links veegt dan kan de aanvaller dit ook zien. Degene die met je meekijkt kan ook andere inhoud toevoegen aan de afbeeldingen die je voorbij ziet komen zoals advertenties maar ook kwaadaardige inhoud die mogelijk schade kan veroorzaken aan je apparaat. Andere delen van de app zijn wel beveiligd maar zijn ook niet volledig afgeschermd waardoor een aanvaller ook gedeeltes van deze informatie kan onderscheppen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

En nu?

Vooralsnog wordt geadviseerd om Tinder niet te gebruiken als je verbonden bent met een openbaar Wifi-netwerk. Het is echter nooit verstandig om gevoelige informatie te delen via een openbaar netwerk. Dit biedt personen die ook op het netwerk actief zijn meer mogelijkheden om een aanval uit te voeren. Als je dat normaal gesproken niet doet dan hoef je je geen zorgen te maken. Tinder heeft tegen Wired aangegeven dat de web-variant van Tinder wel versleuteld is met de HTTPS-encryptie. Het bedrijf is hard aan het werk om ook de app op dezelfde manier te versleutelen. Wanneer de update uitgevoerd wordt is nog niet duidelijk.

Als je geregeld gebruik maakt van een openbaar Wifi-netwerk dan is het verstandig om voorlopig een andere dating app te gebruiken. De alternatieven voor Tinder zijn Happen en Badoo, maar ook de traditionele datingsites zoals Relatieplanet en Lexa hebben inmiddels een moderne dating app. Uiteraard kun je ook een pauze nemen van daten en wachten tot Tinder een update beschikbaar stelt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…