Home Dating apps Millennials besteden 10 uur per week aan dating apps

Millennials besteden 10 uur per week aan dating apps

1 minuten leestijd
0
badoo packshot

Millennials in de leeftijd van 18 tot 30 jaar oud zijn maar liefst 10 uur per week actief op dating apps, volgens nieuw onderzoek van Badoo. De bekende dating app deed onderzoek onder 5000 jongvolwassenen in deze leeftijdscategorie, zo meldt The Sun. De resultaten van het onderzoek zijn nogal verrassend. Uit het onderzoek blijkt dat de singles in deze leeftijdsgroep best veel tijd besteden aan de dating apps.

Mannen zijn actiever

Datingsite Badoo deed onderzoek onder haar 370 miljoen gebruikers wereldwijd om erachter te komen wat de trends van deze tijd zijn. Een vraag die vaak gesteld wordt is hoeveel tijd de mensen op de dating app spenderen. Dit was Badoo reden om dat uit te zoeken. Uit het onderzoek blijkt dat mannen net iets meer dan vrouwen actief zijn op de dating app, hoewel het maar slecht een klein beetje van elkaar verschilt. Mannen spenderen 85 minuten per dag op de dating apps met een gemiddelde van 9.7 minuten per sessie. Vrouwen spenderen iets minder tijd op de dating apps met 79 minuten per dag en 7.6 minuten per sessie. Aan de andere kant zijn het juist de vrouwen die vaker per dag inloggen. Dat doen de vrouwen 10 keer per dag tegenover mannen die 9 keer per dag inloggen op dating apps. De resultaten van dit onderzoek zijn helaas niet direct over te nemen naar de Nederlandse millennials. Deze besteden ongetwijfeld veel tijd op de dating apps maar het onderzoek gaat verder niet specifiek in op de Nederlandse single.

Januari is druk

Badoo heeft verder ook informatie gegeven over de cijfers van deze maand. Deze januari is het behoorlijk druk voor de dating apps doordat iedereen goede voornemens heeft om liefde te vinden in het nieuwe jaar. Het is dan ook de drukste maand van het jaar. Januari betekende tot nu toe een stijging van 23 procent van het aantal actieve gebruikers van dating apps in vergelijking met de voorgaande maanden. De drukste dag en tijd van de week is zondagavond tegen een uur of 7, wanneer veel mensen inloggen om de matches te bekijken. Afgelopen 7 januari 2018 was het Dating Sunday, de drukste datingdag van het jaar.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Badoo is één van de bekendste dating apps van Nederland. Na Tinder is het waarschijnlijk de dating app met de meeste Nederlandse gebruikers. Badoo is niet alleen bereikbaar via een dating app maar ook via de website. Het succes ligt vooral aan het feit dat het gratis is, een kenmerk van veel populaire dating apps. Weet je nog niet wat Badoo precies is? In dit artikel lees je alles over datingsite Badoo.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…