Thursday dating app: wordt donderdag de dag voor dating?

Michael Schouten
Door Michael Schouten
6 minuten leestijd

6 dagen per week vertelt deze app je dat je moet opr*tten… en het spijt ze niet eens. Want dit is letterlijk wat Thursday zegt, een nieuwe datingapp die binnenkort wordt gelanceerd. Omdat er ‘meer in het leven is dan datingapps’ is deze dating app slechts één dag per week geopend: elke donderdag. Met deze verfrissende en tijdbesparende aanpak wil Thursday het opnemen tegen de datinggiganten van deze wereld. Ze beginnen volgende maand met de introductie in Londen en New York. Maar per stad kunnen zich slechts 100.000 deelnemers aanmelden.

Eén dag per week

Datingapp Thursday, die in april de deuren opent voor het Verenigd Koninkrijk, werkt slechts één dag per week en de oprichters hopen dat het binnenkort Hinge, Tinder en Bumble zal overnemen als dé datingapp voor singles wereldwijd. Want volgens de makers van de app zijn we meer dan ooit klaar voor iets compleet anders.

Iedereen die actief is (geweest) op een datingapp weet dat het – hoewel het erg leuk kan zijn – behoorlijk frustrerend, tijdrovend en zelfs een beetje geestdodend kan zijn. Je veegt naar links en rechts, matcht en chat… totdat het gesprek op niets uitloopt. En dan begin je weer opnieuw.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Het swipen is voor veel mensen een manier geworden om de tijd te doden, niet om een date of liefde te vinden. Wat volgt is dat je – ondanks dat je met veel andere singles praat – niet vaak op date gaat, gewoon omdat er te veel keuze is. Thursday wil dat veranderen, op een hele simpele manier.

Donderdag als datingdag

Thursday werkt maar één dag per week (donderdag uiteraard) en gebruikers worden aangemoedigd om alleen ’s ochtends in te loggen als ze die avond vrij zijn. Dat wil zeggen, in de ochtend en middag chatten, ’s avonds afspreken: allemaal op dezelfde dag. De datingapp matcht je niet om te chatten, maar om daadwerkelijk te daten. De makers hopen dat Thursday – dat voorlopig helemaal gratis is – ervoor zal zorgen dat mensen minder tijd aan datingapps zullen besteden en meer tijd aan daten.

“Mensen willen zo min mogelijk tijd besteden aan datingapps. Je wilt niet lang met iemand praten om daarna alleen maar geghost te worden”, zeggen ze tegen The Mirror. “Het doel is om iemand die single is één keer per week te laten daten. Dat maakt daten weer spannend. Ik denk dat singles spontaan moeten zijn. Daarom moedigen we mensen aan om op dezelfde dag te matchen, chatten en ontmoeten.”

“We stoppen met de small talk.” – Thursday

De werkwijze van de app lijkt daarentegen wel op die van anderen, waarbij je vijf foto’s kunt uploaden en wat informatie over jezelf kunt delen – zoals wat je wel en niet leuk vindt. Maar daarnaast biedt Thursday ook een ‘verhalen’-functie die vergelijkbaar is met de versies die we kennen van social media, waarmee je korte videoclips kunt delen met potentiële matches. Deze video’s worden na 24 uur automatisch verwijderd.

Thursday app

Donderdag-only

Datingapp Thursday draait volledig om de donderdag als datingdag. Niet alleen kun je enkel op de donderdag swipen, matchen en chatten, ook verdwijnen alle matches en gesprekken donderdag om middernacht, dus je moet snel handelen en een beetje spontaan zijn als je met iemand wilt daten.

Alle leden worden geverifieerd voordat ze lid worden met behulp van een rijbewijs of paspoort. Om de veiligheid te waarborgen en verbeteren voor gebruikers heeft de app verschillende rapportagefuncties die je kunt gebruiken als iemand je een ongemakkelijk gevoel geeft. Je kunt potentiële matches ook bekijken op basis van een (geschatte) locatie, zodat je sneller een geschikte ontmoetingsplaats kunt bedenken. Je exacte locatie wordt nooit gedeeld door de app.

Naast de app zijn de makers van plan om in de toekomst single-evenementen te organiseren – Members Only-events in bars om elkaar in het echte leven te ontmoeten in plaats van via schermen. Er is nog geen vaste releasedatum vastgesteld, omdat ze wachten tot de lockdowns opgeheven worden. Ze verwachten echter dat de eerste steden in de tweede helft van april worden uitgenodigd om lid te worden.

Tot nu toe hebben 93.000 singles zich al aangemeld op de datingapp. Het team hoopt volgende maand 150.000 leden te hebben bij de lancering. Thursday wordt gelanceerd in Londen en New York, maar de maker hebben grote plannen om snel uit te breiden naar verschillende steden over de hele wereld.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie