Sterrenbeelden die mensen het liefst (en juist niet) willen daten

Michael Schouten
Door Michael Schouten
4 minuten leestijd

Al eeuwen buigen wetenschappers zich over het legendarische Bijbelverhaal waarin de geboorte van Jezus Christus wordt beschreven. Of je het nu wel gelooft of niet, toen Jezus werd geboren, waren Drie Wijzen onderweg naar hem. Ze hadden namelijk een ster zien opgaan en waren gekomen om de ‘Koning van de Joden’ eer te bewijzen. Maar zij waren niet de enigen die zich lieten leiden door een ster. Al eeuwenlang wenden mensen zich tot de sterren, en nu nog steeds, bijvoorbeeld om hun beste liefdesmatch te zoeken.

Terwijl astrologie steeds meer invloed heeft op het liefdesleven van jonge, hoogopgeleide singles worden ze ook kritischer over de matches die ze voorgeschoteld krijgen op datingapp. Misschien zijn ze nu, meer dan nooit, bewust van de stand van de planeten en de invloed dat dit heeft op de persoonlijkheid. Want als je mensen kent die into astrologie zijn, dan heb je vast wel een keer gehoord dat deze nooit iemand met een bepaald sterrenbeeld zou daten. En dat is helemaal niet zo wereldvreemd, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Singles wenden zich tot de sterren

In een onderzoek onder 2.000 singles (uitgevoerd door OnePoll namens Diamondère), zegt 42% van de ondervraagden dat ze zich tot de sterren hebben gewend om te checken of ze bij hun partner passen. Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna de helft (48%) van de ondervraagden vaak hun horoscoop raadpleegt voor advies over hun liefdesleven. De beste adviezen waar ze wat aan hadden? Je hart volgen, eerlijk zijn tegen jezelf en geduldig zijn.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Het onderzoek werpt ook een licht op de populaire en niet-zo-populaire sterrenbeelden. Het sterrenbeeld dat de meeste singles zouden weigeren om te daten? Dat is niemand minder dan de flirterige en wispelturige Tweelingen, met 42% van de ondervraagden die nooit (meer) met een Tweelingen wil daten. Het percentage mensen dat zegt een sterrenbeeld te weigeren voor een date:

 1. Tweelingen – 42%
 2. Kreeft – 37%
 3. Stier – 36%
 4. Ram – 34%
 5. Leeuw – 31%
 6. Maagd – 28%
 7. Schorpioen – 24%
 8. Weegschaal – 22%
 9. Boogschutter – 17%
 10. Steenbok – 16%
 11. Waterman – 10%
 12. Vissen – 7%

Terwijl Tweelingen als sterrenbeeld het minst populair is, zullen de meeste singles geen date weigeren met iemand die een Vissen-sterrenbeeld heeft. Met slechts 7% van de ondervraagden die weigert met Vissen te daten, is dit sterrenbeeld veruit het populairst. Daarnaast weigeren singles ook minder dates met de Waterman (10%), Steenbok (16%), Boogschutter (17%) en Weegschaal (22%).

Sterrenbeeldmatches

Natuurlijk kun je je liefdeslot volledig in handen leggen van de sterrenbeelden, maar weet dat slechts één factor is in de puzzel van liefde. Volgens MetroUK heb je eigenlijk een volledige analyse van je geboortekaart nodig – een horoscooptekening – om daar echt iets over te zeggen. Als je wilt weten welke sterrenbeelden een match zijn, dan is dit het enige dat je moet weten:

 • Ram: Leeuw, Boogschutter, Weegschaal
 • Stier: Maagd, Steenbok, Schorpioen.
 • Tweelingen: Weegschaal, Waterman, Boogschutter.
 • Kreeft: Vissen, Schorpioen, Steenbok.
 • Leeuw: Ram, Boogschutter, Waterman.
 • Maagd: Stier, Steenbok, Vissen.
 • Weegschaal: Tweelingen, Waterman, Ram.
 • Schorpioen: Kreeft, Vissen, Stier.
 • Boogschutter: Ram, Leeuw, Tweelingen.
 • Steenbok: Maagd, Stier, Kreeft.
 • Waterman: Tweelingen, Weegschaal, Leeuw.
 • Vissen: Kreeft, Schorpioen, Maagd.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie