Home Dating apps Dit is hoeveel Tinder-matches tot een date leiden

Dit is hoeveel Tinder-matches tot een date leiden

2 minuten leestijd
0
vrouwen swipe

Een van de dingen die datingapps zo populair maakt, is dat ze toegang geven tot een bijna oneindige lijst met “gewillige” singles. En niet zomaar singles, maar singles die ook op zoek zijn iemand om mee te matchen, chatten en daten. Hoewel dat in theorie ook wel waar is, leert de realiteit dat het allemaal wat genuanceerder ligt.

Singles die nooit ‘durven’ af te spreken, matches die plotseling zijn verdwenen en keer op keer dezelfde gesprekken. Datingapps hebben de potentie om een onuitputbare bron van liefde te zijn, maar in werkelijkheid zijn ze niet zo efficiënt als je zou denken. Deze conclusie komt uit een recent onderzoek onder Tinder-gebruikers, waaruit blijkt dat veel matches nooit tot een date leiden.

In het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Evolutionary Psychological Science, werden 269 jongvolwassenen (gemiddelde leeftijd van 22) in Noorwegen ondervraagd – allemaal huidige of voormalige gebruikers van Tinder. Zij werden gevraagd naar het aantal matches, dates, hook-ups en langdurige relaties die Tinder hen opleverde. En wat zij zeiden… viel nogal tegen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Gemiddelde aantal matches

Het gemiddelde aantal matches dat de ondervraagden scoorden op Tinder was nog relatief hoog: 111 voor de mannen vs. 124 voor vrouwen. De huidige gebruikers van Tinder die single zijn hebben gemiddeld echter een stuk meer matches: gemiddeld 148 voor mannen en 177 voor vrouwen. Maar ondanks dat er zoveel matches waren, was het gemiddelde aantal Tinder-dates slechts 2 – voor zowel de mannen als vrouwen. Zelfs als we alleen kijken naar huidige gebruikers die single zijn, is het gemiddelde aantal dates slechts 3.

Op basis van de resultaten is de conclusie duidelijk. Per 57 matches op Tinder leidt er maar één tot een date. Of anders verwoord: van alle Tinder-matches die in de app ontstaan resulteert minder dan 2% in een persoonlijke ontmoeting.

“2% van alle Tinder-matches leidt tot een date.”

Van date naar hook-up

Als we verder kijken naar de cijfers van het aantal hook-ups, dan valt op dat dit veel minder gebeurt dan wat iedereen denkt. Slechts 1 op 5 ondervraagden geeft aan minimaal één seksueel contact te hebben gehad dat z’n oorsprong vond op Tinder. En dat komt er dus op neer dat 80% van de Tinder-gebruikers nooit seks heeft gehad met iemand die ze op Tinder hebben ontmoet.

Wat daarbij vermeld moet worden, is dat de onderzoekers ontdekten dat de meeste mensen die via Tinder seks vonden, ook buiten de app seksuele ontmoetingen hadden. Voor de meeste van hen voegde Tinder slechts één extra sekspartner toe aan het ‘totaal’.

Volgens dr. Justin Lehmiller, sociaal psycholoog en seksonderzoeker, zijn er wel ‘enkele belangrijke beperkingen van dit onderzoek’. Eén daarvan is dat het onderzoek alleen plaatsvond op Tinder en niet op andere apps, waardoor de resultaten niet vertaald kunnen worden datingapps in het algemeen. Mogelijk kunnen andere datingapps dus tot meer of minder dates en hook-up leiden, zo denkt Lehmiller.

Dat maar 2% van de matches tot een date leidt, zal voor de meeste Tinderaars een teleurstellend percentage zijn. Niet alleen is het verrassend dat zoveel matches tot niets leiden, ook leiden veel van die dates niet tot een hook-up. En dat is voor sommigen misschien nog wel de grootste teleurstelling.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Twee woorden die je nooit in een profieltekst of bio mag zetten

Het samenstellen van het perfecte datingprofiel is voor niemand een makkelijke taak. Dankz…