Passie: 11 tekenen van een gepassioneerde relatie 

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
7 minuten leestijd

Passie, hartstocht, liefde, onstuimigheid, begeerte. Je kunt er verschillende namen aan geven. Maar wanneer dit aanwezig is spat het vuur van de relatie af, want passie is de brandstof die een relatie aandrijft. Door passie voelen jullie je intens aangetrokken tot elkaar en dankzij de passie kunnen jullie niet van elkaar afblijven. Het is echter nog veel meer dan alleen de fysieke aantrekkingskracht tot een ander.

Wat is nou echt een gepassioneerde liefde? Een relatie met passie? Ben je benieuwd wat de tekenen zijn die dit aangeven? En wil je weten wat er nog meer passievol is aan een relatie dan alleen de intense aantrekkingskracht? Dit zijn 11 tekenen van een gepassioneerde relatie.

1. Je geliefde mag eeuwig blijven doorratelen

Bij veel mensen vind je het waarschijnlijk prima als diegene zijn mond eens een keer zou houden. “Stilte, dat zou wel eens fijn zijn”, denk je. Daarentegen mag je partner – bij wijze van spreken  – wel uren tegen je doorpraten, zonder dat je het erg vindt. Jullie vinden het heerlijk om urenlange gesprekken met elkaar te hebben. Dit doen jullie actief en gepassioneerd. Je bent oprecht geïnteresseerd in elkaar en probeert alles uit jouw partner te trekken.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

2. Jullie plaatsen elkaar op een voetstuk

Jullie aanbidden elkaar haast, jullie adoreren elkaar en hebben ontzettend veel ontzag en respect voor de ander. Deze verafgoding slaat natuurlijk niet door, want daarvoor hebben jullie het juiste gehalte aan passie. Dit gevoel van bewondering komt voort uit een gezonde dosis respect. En doordat jullie elkaar zo waarderen, denk aan zowel de goede als de slechte eigenschappen, is het niet moeilijk om elkaar op een voetstuk te plaatsen.

3. Jullie willen alles van elkaar weten

Na een tijdje in een relatie kun je soms het idee hebben dat je alles al van elkaar weet: elke kleine eigenschap, het favoriete eten, het lekkerste gerecht wat je partner kan bereiden en noem het maar op. Maar natuurlijk kun je (bijna) nooit alles van elkaar weten. Jullie blijven daarom ook nieuwsgierig naar elkaar. Jullie blijven elkaar maar ondervragen, elk klein dingetje wordt naar boven gehaald. Want wanneer er weer iets nieuws boven tafel komt, kan dat voor nieuwe, positieve energie in de relatie zorgen.

4. Nieuwe ervaringen zijn jullie op het lijf geschreven

En dit gaat ook niet weer alleen over alles wat er gebeurt in de slaapkamer. Alhoewel dit ook zeker meetelt, want uitdagingen in de slaapkamer helpen ook mee in een gepassioneerde relatie. Alle ervaringen buiten de slaapkamer zijn even belangrijk. Nieuwe herinneringen maken samen zorgt ervoor dat de passie blijft oplaaien in jullie relatie. Denk aan een volledige geplande date night met als afsluiting een nacht in een mooi hotel, of een uitgebreide picknick in een park.

5. Intimiteit is jullie niet onbekend

Ook dit kan zich weer afspelen in de slaapkamer of daarbuiten. Denk aan de gewoonte om elkaar een lekkere lange knuffel te geven, een goede zoen wanneer één van jullie thuiskomt of een lekkere massage voor het slapengaan. Door regelmatig wat extra aandacht te besteden aan je partner op intiem gebied wakkert de hartstocht hard aan.

6. Jullie vinden altijd een middenweg

Je vindt vast niet alles leuk aan je partner of wat hij of zij doet, ook al heb je er wel waardering voor, niet alles is rozengeur en maneschijn. Dankzij de hartstocht in jullie relatie gaat compromissen sluiten wel een heel stuk makkelijker dan wanneer dit ontbreekt. Jullie stellen je gewilliger tegen elkaar op en accepteren ook jullie ‘verlies’ wanneer dit eens nodig zal zijn.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

7. Jullie relatie is een safe place

Doordat jullie elkaar in je waarde laten voelt de relatie als een veilige plek waar ieder volledig zichzelf mag zijn. Alles, of bijna alles, wordt geaccepteerd. Door de wederzijdse bewondering die jullie voor elkaar hebben kan er bijna niets fout worden gedaan in elkaars ogen. Dit is een toch een heerlijke plek om in thuis te komen?

Het heerlijke is dat je niet het idee krijgt dat je iets moet inslikken, conflicten hoeven namelijk niet voorkomen te worden. Je voelt je vrij om te emoties te uiten, zonder daar eerst heel lang over na te hoeven te denken of dit wel geaccepteerd wordt.

8. Jullie hebben een muze voor elkaar

De grootste inspiratiebron? Die vinden jullie in elkaar. Jullie zijn beide zo gepassioneerd over de ander, zo erg, dat jullie elkaar bijna op elk vlak willen kopiëren. Jullie kunnen onwijs veel van elkaar leren en dit willen jullie ook doen met volle teugen. Zo erg, dat jullie elkaar als het ware op zouden willen eten.

9. Er is grote bewondering voor elkaar

Dit betekent niet dat je vindt dat je partner alleen maar perfecte eigenschappen heeft. Elk persoon heeft wel zijn zwakke punten. Maar als partners accepteren jullie dit van elkaar. Jullie accepteren elkaars gebreken volledig en kunnen er zelfs van gaan houden. Haast evenveel als jullie van elkaars goede eigenschappen houden.

10. Een vrije-vogel-relatie

Jullie hebben niet de behoefte om elkaar aan de ketting te leggen. Controle is niet nodig en ook eis je elkaars tijd niet continu op. Het is fijn om beiden je eigen tijd te hebben en dit waarderen jullie beide ten zeerste. Jullie hebben je eigen interesses en vrienden. Er is genoeg ruimte om je eigen ding te doen. Des te leuker is het weer wanneer jullie weer tijd samenbrengen en de passie laten oplaaien.

11. Niets staat jullie voorspoedige toekomst in de weg

De gedreven verliefdheid spat er bij jullie vanaf. Jullie waarderen elkaar zo erg dat een fijne toekomst geeneens een vraag is – het is een feit. Door jullie gemeenschappelijke doelen en dezelfde visie is het onwijs leuk om deze toekomst samen uit te stippelen. Want niets staat jullie in de weg.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie