Datingapp Teaser AI verandert je datingprofiel in een chatbot

Michael Schouten
Door Michael Schouten
4 minuten leestijd

Ben je het zat om eindeloos te swipen en vast te zitten in nutteloze gesprekken op datingapps? Dan hebben we goed nieuws voor je, want AI zou het lastige deel voor je kunnen overnemen. Althans, dat is wat de makers van Teaser AI voor jou in gedachten hebben. De datingapp zet gesprekken snel om in echte dates, zo is de wens, en dat doen ze met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). De datingapp verandert je datingprofiel namelijk in een chatbot waar anderen mee kunnen chatten.

AI zoekt liefde

De revolutionaire app maakt gebruik van geavanceerde AI-technologie om je profiel om te toveren in een chatbot. Meteen wanneer je Teaser AI start, begint de AI over jou te leren – wie je bent en wat je voorkeuren. Via de gegevens in je profiel, de antwoorden die je geeft in de app en je berichten wordt de AI steeds slimmer in het nabootsen van wie jij bent.

Inhoud van deze pagina

Potentiële matches kunnen chatten met jouw AI, en jij kunt chatten met die van hen. Dit geeft je een idee van wie ze zijn, hoewel het natuurlijk niet perfect is. Je praat dus met een AI-versie van degene die je op het profiel en in de foto’s ziet, waardoor je in feite een ‘proefrit’ maakt vóórdat je echt met elkaar in gesprek gaat.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

De AI ontwikkelt zich voortdurend en reageert met persoonlijkheid en humor wanneer je een gesprek aangaat met de AI van een andere gebruiker. Teaser AI beperkt het aantal uitwisselingen met de AI om matches te stimuleren.

Wanneer er een match is, laat de app het AI-gesprek in de chat zien, en vanaf daar neem je het over van de AI. Volgens de makers is het ‘vaak best grappig, maar het is altijd een ijsbreker’. Gebruik het AI-gesprek om snel verder dan de koetjes en kalfjes te gaan en te beslissen of je wilt afspreken.

Eindeloos swipen?

Sinds de lancering van Teaser AI in de open bètafase twee weken geleden, is de populariteit van de AI-datingapp explosief gegroeid met tienduizenden downloads en duizenden succesvolle matches in de Verenigde Staten. Buiten het Amerikaanse grondgebied zijn er echter nog weinig gebruikers.

“Teaser AI gebruikt AI om de fouten van de dating-apocalyps recht te zetten,” aldus Daniel Liss, medeoprichter en CEO van Teaser AI. “Online daten is tegenwoordig een tweede baan die singles gevangenhoudt in eindeloos swipen, teleurstellingen en nutteloze gesprekken. Wij brengen weer plezier in het proces, zodat een betekenisvol gesprek kan uitgroeien tot vele geweldige dates.”

Om intentie en betrokkenheid te bevorderen, geeft Teaser AI elke gebruiker een ‘ghost-score’ die wordt bepaald door de consistentie van hun opvolging in gesprekken. De app beperkt ook het aantal likes en matches dat mensen tegelijkertijd kunnen hebben tot 16.

“Onze missie is om iedereen te helpen zijn of haar ware liefde te vinden, terwijl we onderweg plezier hebben met behulp van Teaser AI,” vervolgt Liss. “Teaser AI maakt online daten eindelijk leuk, gemakkelijk en succesvol.”

Teaser AI heeft ook een betaald abonnement, Teaser Pro, waarmee je de date-ervaring naar een hoger niveau kunt tillen. De Pro-versie komt met extra premium functies, waaronder AutoMatch, een functie die momenteel in bèta is. AutoMatch leert je voorkeuren op basis van je swipe-gedrag en matcht automatisch met singles die aansluiten op je voorkeuren. Op dit moment is Teaser AI alleen in de Apple App Store beschikbaar.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie