Home Dating apps Spotify-integratie Tinder laat gebruikers nu muziek met elkaar delen

Spotify-integratie Tinder laat gebruikers nu muziek met elkaar delen

1 minuten leestijd
0
tinder spotify insta

Tinder en Spotify werken al ruim twee jaar samen zodat je je muziekvoorkeur met andere gebruikers kunt delen. Hierdoor kun je vanaf 2016 je favoriete muziek op je profiel tonen en zien welke artiesten jij en de ander graag beluisteren. Je muziekvoorkeur wordt zelfs gebruikt om je te matchen met singles die bij je passen.

Volgens een bericht op MSPowerUser is Tinder aan het testen met een functie om Spotify nog verder in de dating app te integreren.

Muziek delen met je match

De bestaande koppeling met Spotify wordt nu verder uitgebreid met een extra feature. Je kunt nu ook fragmenten van je favoriete Spotify-nummers rechtstreeks in de chat met anderen delen. Dit kan met een nieuwe Spotify-knop, waarmee je kunt zoeken naar nummers die beschikbaar zijn in de catalogus van de streamingdienst.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Eenmaal het nummer gevonden kun je deze delen met je match. Het nummer verschijnt in de chat als een klikbare preview waarna de ander het nummer tot 30 seconden kan afspelen. Als je een nummer wilt laten horen aan je gesprekspartner dan kun je vanuit de Tinder app zoeken naar muzieknummers op Spotify, om deze vervolgens te delen.

Webapp only

Vreemd genoeg is deze functie vooralsnog enkel beschikbaar voor de webapp. De functie is nog niet beschikbaar in de app zelf. Gedeelde nummers vanuit de webapp kunnen (nog) niet bekeken worden in de app voor de smartphone en tablet. Als je dus een nummer deelt vanuit de webapp, dan kan je gesprekspartner het nummer niet op de smartphone-app afluisteren.

Het lijkt erop dat de functie op dit moment getest wordt, aangezien de functie niet overal beschikbaar is. Tinder en Spotify hebben bovendien officieel nog niets over deze Spotify-uitbreiding gemeld. Dat neemt niet weg dat Tinder vaker nieuwe features uitprobeert; sommige worden globaal uitgerold, anderen komen niet verder dan de testfase. Mogelijk dat we dus snel meer te weten komen over de Spotify-uitbreiding als de test succesvol verloopt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Datalek Manhunt: hackers stelen privégegevens gebruikers gaydatingsite

De privégegevens van Manhunt-gebruikers zijn in handen gekomen van cybercriminelen. Dat me…