Home Dating apps Grootste fouten voor eerste berichten op dating apps, volgens onderzoek

Grootste fouten voor eerste berichten op dating apps, volgens onderzoek

2 minuten leestijd
1
openingszin

Het eerste bericht op een dating app, de openingszin of pick-up line. Hoe je het ook noemt, veel mannen kunnen er wel wat hulp bij gebruiken. De gemiddelde man vraagt zich af waarom hij zo weinig reacties krijgt, terwijl andere mannen om de haverklap met de mooiste vrouwen chatten. Dat terwijl ze niet eens aantrekkelijker zijn. Als het je lukt om matches te verzamelen maar niet de respons krijgt waar je op hoopt dan doe je waarschijnlijk iets verkeerd.

Mannen denken vaak in aantallen. De gedachte is simpel; hoe meer matches je verzamelt, hoe meer berichten je kunt versturen, hoe groter je kansen. Het lijkt een eenvoudige benadering van het swipespel maar uit onderzoek blijkt dat kwaliteit toch echt boven kwantiteit gaat. De kwaliteit van je berichten is zelfs veel belangrijker dan het aantal berichten dat je verstuurt, zo ontdekte datingsite Zoosk in haar onderzoek.

De grootste fouten die mannen op dating apps maken? Om erachter te komen wat de grootste fouten zijn onderzocht Zoosk de populairste mannen. Ze keken naar mannelijke leden op de dating app die de meeste matches, likes en aandacht kregen van vrouwen, maar nog steeds niet veel reacties kregen bij het versturen van berichten. Wat doen deze knappe mannen verkeerd?

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
 • ✅ Dating
 • ✅ Relatie
 • ✅ Liefde

Kopieer- en plakberichten

Zelfs als je eruitziet als een Men’s Health model met het perfecte datingapp profiel zal het verzenden van hetzelfde bericht naar meerdere vrouwen je niet helpen om je kansen te verbeteren. 87% van de goed uitziende mannen die geen antwoord kregen op hun berichten, stuurden exact hetzelfde bericht naar meerdere vrouwen. Hoewel het kopiëren, plakken en versturen van hetzelfde bericht naar meerdere vrouwen een slimme manier lijkt om tijd te besparen, werkt het gewoon niet.

Generieke berichten

Het kopiëren en plakken van steeds weer dezelfde berichten is niet het enige dat deze mannen fout deden. Veel van de mannen verstuurden ook zeer vergelijkbare, generieke berichten. Door te zoeken naar de zinnen die het meest in de berichten voorkwamen weten we nu welke foute zinnen het meest werden gebruikt. Als je dus wilt weten wat je beter kunt vermijden in het eerste bericht, zijn dit de zinnen en zinsdelen:

Je leren kennen…

De meest voorkomende zinsdelen die niet goed werken, zijn zinnen met:
“om je te leren kennen, je graag leren kennen, meer over je weten, graag wil leren kennen, graag leren kennen en je beter leren kennen.”

Hoop van je te horen…

Andere zinnen waar vrouwen niet op reageren, zijn zinnen met:
“hoop van je te horen, terug van je te horen, om van je te horen, om snel van je te horen, kijken ernaar uit om van je te horen en ik hoop van je te horen.”

Ik zoek…

Aangeven dat je ergens naar op zoek bent helpen ook niet, zoals zinnen met:
“op zoek naar een leuk meisje, een man op zoek naar een leuke, op zoek naar iemand met een vergelijkbare, ik ben op zoek naar iemand, een aardige man op zoek naar, of leuke man op zoek naar een.”

Hallo hoe gaat het…

Het zal geen verrassing zijn, maar berichten met alleen een begroeting werken voor geen meter. Dit zijn zinnen met:
“Hallo, hallo, hoe gaat het met je, hoe gaat het vandaag, hoi, hoe gaat het, hoi, hoe gaat het met je en hoe gaat het met je vandaag.”

Het is verleidelijk om het jezelf makkelijk te maken, maar dit helpt je niet om meer reacties te ontvangen. Knip- en plakberichten zijn de slechtste keuze, maar je kunt nog meer fouten maken bij het formuleren van een eerste bericht. Vermijd zinnen met iemand leren kennen, van iemand te horen, aangeven wat je zoekt en natuurlijk de standaard begroeting als je meer kans op een reactie wilt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Eén reactie

 1. Mojah

  27 oktober 2019 at 00:16

  Na een tijdje niet op tinder te zijn geweest ..heb ik gemerkt dat dr het ea veranderd is.

  Het is helaas niet ih voordeel van tinder…ik heb enkele likes gehad,maar kan op geen van deze likes reageren en de likes zijn nu ook niet meer zichtbaar zoals voorheen.

  Jammer ….om deze te zien moet je een abnonnement afsluiten.

  Wat voorheen gratis was..is het niet meer

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Tinder Face to Face: dating app begint met testen van 1-op-1 videofunctie

Andere dating apps hadden het al, maar nu gaat ook Tinder overstag. De dating app begint m…