Home Chatten Chatten met vrouwen: waar kun je single dames spreken?

Chatten met vrouwen: waar kun je single dames spreken?

4 minuten leestijd
1
flirt chat

Jaren geleden toen het internet nog in de kinderschoenen stond waren er allerlei chatsites waar je 24 uur per dag met vrouwen kon chatten. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en zien al deze chatkamers er nog steeds hetzelfde uit. Het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. De reden hiervoor is simpel.

De traditionele chatsites waar je vrouwen kon spreken hebben plaatsgemaakt voor de nieuwe generatie chat apps. Chatten met vrouwen? Dat doe je niet meer op een chatsite maar op een chat app.

Chat apps voor mannen en vrouwen

De chat apps hebben de aanwezigheid van de verouderde chatsites naar de achtergrond gedrukt met een bekende app als Badoo als voorbeeld. Apps zoals Badoo zijn over het algemeen beschikbaar voor zowel Android als Apple. Je kunt deze downloaden in de App Store of de Google Playstore. Op de website van de chat app vind je bovendien vaak een directe link naar de desbetreffende app.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De mogelijkheden van een app zijn uitgebreider dan op de gemiddelde chatsite. De app is gebruikersvriendelijker en met de app ben je op ieder moment van de dag op de hoogte van je berichten. Waar je een chatsite normaal gesproken afsluit als je je pc of laptop uitschakelt ben je met een chat app altijd “online”.

Datingsites waar je vrouwen ontmoet

Als je op zoek bent naar een serieuze datingsite om een vrouw te ontmoeten om mee te chatten dan kun je terecht op een aantal bekende sites die al vele jaren bestaan. Sommige daarvan zijn dan ook nog speciaal bedoeld voor hoger opgeleiden of mensen van een bepaalde leeftijd. Zo is er Ourtime voor de oudere doelgroep en E-matching en Parship zijn voorbeelden van websites die zich richten op hoger opgeleiden. Dan zijn er natuurlijk nog de algemene datingsites zoals deze:

Bij al deze datingsites kun je een profiel aanmaken als je op zoek bent naar een serieuze relatie met een vrouw. Als het je om vriendschap gaat of om iemand te vinden om samen leuke dingen mee te doen dan kun je er ook terecht. Al deze bekende datingsites geven je de mogelijkheid om met vrouwen te chatten. Dit kan bij de ene datingsites met het ingebouwde e-mailsysteem terwijl je op een andere datingsite een Messenger kunt gebruiken.

Traditionele chatsites

De klassieke chatsites zijn er nog steeds, maar deze zijn inmiddels behoorlijk verouderd. Dit zijn websites waar je gratis met andere members kunt chatten. Deze websites zijn vanuit de oorsprong gratis maar wel kan het zo zijn dat je verplicht wordt getrakteerd op reclameboodschappen, omdat de eigenaar van de website natuurlijk wel kosten moet maken om de site te laten draaien.

Je kunt op deze websites vaak anoniem chatten zonder dat je een profiel hoeft aan te maken. Dat heeft voordelen, maar het nadeel is dat je iemand later niet zo makkelijk weer terug kunt vinden. Bovendien is het op veel van deze websites niet nodig om je te registreren. Sommige chatsites hebben moderators die in de gaten houden of de bezoekers zich wel aan de regels houden. Ideaal als je niet gediend bent van ordinaire taal of oneerbare voorstellen terwijl je in een chatroom zit die expliciet niet seksdating als doel heeft.

Doordat deze chatsites gratis zijn is de veiligheid lang niet op het peil van de chat apps, die vanuit beveiligde systemen werken. Het is dus altijd oppassen geblazen als je met vrouwen gaat chatten op deze websites; voor je het weet heb je een catfish aan de haak geslagen.

novamora
Casual chat tip: Novamora
 • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
 • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Videochat websites

Er is een speciale rol weggelegd voor de videochat websites waar je met vrouwen kunt chatten. In tegenstelling tot de reguliere chatsites kun je bij deze websites chatten met de webcam. Wie er wel eens op gezocht heeft komt ongetwijfeld Chatroulette tegen; van oudsher de originele videochat website. Hoewel videochatten misschien nog wel beter is dan gewoon chatten kom je op deze websites voornamelijk mannen tegen en dan vaak ook nog (half)naakt of in vol ornaat. Wie het probeert is al snel genezen.

De chatroulette websites worden overbevolkt door hitsige mannen die allen op zoek zijn naar dat ene vrouwelijke chatcontact. In de realiteit zijn de vrouwen er zwaar in de minderheid en is de kans om met een vrouw te chatten minimaal.

Erotische chatsites

Er zijn op het internet legio datingsites te vinden waar je zogenaamd met leuke vrouwen kunt chatten. Je kunt je er gratis en anoniem aanmelden en er staan heel wat profielen van dames, vaak met verleidelijke profielfoto’s, waar je direct mee in contact kunt komen. Alleen moet je voor het vesturen van berichten nog wel even ‘credits’ kopen. Die koop je in een bundel, hoe groter de bundel hoe lager de prijs per credit, die daardoor kan variëren van € 1,50 tot 66 eurocent.

Met wie chat je?

Maar de kans is groot dat je berichten niet worden beantwoord door de dame op de foto maar door een medewerker van de website. Het gaat dan om zogenaamde fake profielen. Je herkent ze vrij snel aan bepaalde kenmerken:

 • je berichten worden altijd snel beantwoord
 • de antwoorden zijn te perfect
 • het lijkt erop dat het gesprek nergens toe leidt
 • afspreken met de vrouw lukt maar niet

Het belangrijkste kenmerk is dat een bericht op ieder moment van de dag of nacht wordt beantwoord. Dit is een teken dat je niet te maken hebt met een “echt” persoon maar met één van de medewerkers van de datingsite. Een tweede kenmerk is dat je berichten vaak ontwijkend of vragen met een wedervraag worden beantwoord. Dit wordt uiteraard met opzet gedaan. De eigenaar van de website is er immers bij gebaat om jou zoveel mogelijk betaalde berichten te laten versturen.

Als je zin hebt in een vaak erotisch getinte chat waarbij het je niet echt uitmaakt met wie je praat dan is dat niet zo’n probleem. Maar wil je een serieus gesprek of ben je op zoek naar een serieuze partner dan kun je dit soort websites beter links laten liggen.

De websites die deze chatdiensten aanbieden zijn overigens verplicht om in hun algemene voorwaarden te vermelden dat er fictieve profielen worden ingezet en dat de website vrijwel of uitsluitend entertainment tot doel heeft. Lees de AV dus voordat je een account aanmaakt en zeker voordat je geld uitgeeft op een dergelijke website.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Chatten

Eén reactie

 1. Rob Brandon

  7 november 2018 at 00:25

  Er zijn GEEN single vrouwen in Amsterdam e.o. te vinden, bovendien ben ik er met 71 jaar veel te oud voor. Ik kan ze in elk geval nergens ontmoeten. Waar kan je in Amsterdam 50+ single vrouwen ontmoeten? Nergens!!

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe mannen appen als ze jou leuk vinden: 7 tekenen om op te letten

Je hebt een man ontmoet. Je vindt hem echt leuk. En je denkt dat dit gevoel wel eens weder…