Chatten met vrouwen: waar kun je single dames spreken?

Redactie
Door Redactie
7 minuten leestijd

Laten we teruggaan in de tijd, naar een periode toen het internet nog in zijn kinderschoenen stond. Herinner je je die oude chatsites nog, waar je 24/7 met vrouwen kon kletsen? Bijna 30 jaar zijn verstreken, maar raad eens, die chatkamers lijken nog steeds op hetzelfde oude spul. Het lijkt bijna alsof de tijd is blijven stilstaan. Maar waarom?

Nou, dat is eigenlijk vrij simpel. De traditionele chatsites waar je vroeger met vrouwen kon praten, hebben plaatsgemaakt voor een gloednieuwe generatie chat-apps. Als je tegenwoordig met vrouwen wilt chatten, gebeurt dat niet of nauwelijks meer op zo’n ouderwetse chatsite, maar wel via een chat-app.

Chat apps voor mannen en vrouwen

Die chat apps hebben die oude chatsites gewoonweg naar de achtergrond geduwd. Neem bijvoorbeeld de bekende app Badoo. Dit soort apps is meestal beschikbaar voor zowel Android als Apple. Jij kan die gewoon downloaden vanuit de App Store of de Google Playstore. En als je op de website van de chat app kijkt, vind je vaak een handige link rechtstreeks naar die app.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

De mogelijkheden van zo’n app zijn eigenlijk een stuk uitgebreider dan wat je normaal op een doorsnee chatsite zou vinden. Die apps zijn gebruiksvriendelijker, en met zo’n app ben je altijd ‘online’, 24/7 bereikbaar voor berichtjes.

Datingsites waar je vrouwen ontmoet

Als je serieus op zoek bent naar een app om vrouwen te ontmoeten voor een gezellige chat, dan heb je een aantal bekende opties die al jaren meegaan. Sommige zijn specifiek gericht op hoger opgeleiden of mensen van een bepaalde leeftijd. Zo heb je bijvoorbeeld Ourtime voor de wat oudere doelgroep, e-Matching voor hoogopgeleiden, en Novamora voor casual daten. En dan zijn er natuurlijk de algemene datingapps, zoals deze:

Bij al deze datingapp kun je een profiel aanmaken, of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie of gewoon een nieuwe vriendin om leuke dingen mee te doen. Allemaal bieden ze je de mogelijkheid om met vrouwen te kletsen, soms via ingebouwde e-mailsystemen, en op andere apps kun je gewoon de Messenger gebruiken.

Traditionele chatsites

Die klassieke chatsites bestaan nog steeds, maar ze zijn behoorlijk verouderd. Ze zijn oorspronkelijk gratis, maar je krijgt vaak wel wat reclameboodschappen voorgeschoteld, omdat de eigenaars natuurlijk ook de kosten moeten dekken om de boel draaiende te houden.
Vaak kan je op deze sites anoniem chatten zonder dat je een profiel moet aanmaken, wat zo zijn voordelen heeft. Maar het nadeel is dat je de mensen met wie je praat later moeilijk kunt terugvinden. En op veel van deze websites hoef je je niet eens te registreren. Sommige chatsites hebben moderators die ervoor zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt. Ideaal als je geen zin hebt in grof taalgebruik of ongepaste voorstellen, vooral als de chatroom niet bedoeld is voor sekdates.

Omdat deze chatsites gratis zijn, is de veiligheid lang niet zo hoog als bij de chatapps, die vanuit beveiligde systemen werken. Dus wees altijd op je hoede als je met vrouwen praat op deze sites; voor je het weet heb je een catfish aan de haak geslagen.

Videochatwebsites

Er is een speciale rol weggelegd voor de videochat websites waar je met vrouwen kunt chatten. In tegenstelling tot gewone chatsites kan je hier chatten via je webcam. Als je ooit hebt gezocht naar zoiets, ben je waarschijnlijk Chatroulette tegengekomen, de oorspronkelijke videochatwebsite. Hoewel videochatten misschien nog beter is dan gewoon chatten, kom je op deze sites vooral mannen tegen, vaak halfnaakt of helemaal opgedoft. Geloof ons, als je het probeert, ben je snel genezen.

Die chatroulette-websites worden overspoeld door hitsige mannen die allemaal op zoek zijn naar dat ene vrouwelijke chatcontact. In werkelijkheid zijn vrouwen er zwaar in de minderheid, en de kans om met een vrouw te chatten is minimaal.

Erotische chatsites

Op het internet vind je talloze datingsites waar je zogenaamd met leuke vrouwen kunt kletsen. Je kunt je er gratis en anoniem aanmelden, en er zijn talloze profielen van dames, vaak met verleidelijke foto’s, waarmee je direct contact kunt opnemen. Maar er is een addertje onder het gras: voor het verzenden van berichten moet je ‘credits’ kopen. Die kan je in bundels kopen, en hoe groter de bundel, hoe lager de prijs per credit, variërend van € 0,66 tot € 1,50.

Met wie chat je?

Dee kans is groot dat het niet de dame op de foto is die je berichten beantwoordt, maar een medewerker van de website. Het gaat hier om zogenaamde nepprofielen, die je snel kunt herkennen aan enkele kenmerken:

  • Je berichten worden altijd snel beantwoord.
  • De antwoorden lijken te perfect.
  • Het lijkt erop dat het gesprek nergens naartoe gaat.
  • Afspreken met de vrouw lukt maar niet.

Het belangrijkste kenmerk is dat je bericht op elk moment van de dag of nacht wordt beantwoord. Dit is een teken dat je niet te maken hebt met een ‘echt’ persoon, maar met een medewerker van de chatsite. Een ander kenmerk is dat je berichten vaak ontwijkend worden beantwoord of met een wedervraag. Dit wordt natuurlijk met opzet gedaan. De eigenaar van de website wil namelijk dat je zoveel mogelijk betaalde berichten verstuurt, want je betaalt een credit per bericht.

Als je zin hebt in een erotisch getint gesprek, waarbij het je niet echt uitmaakt met wie je praat, dan is dat geen probleem. Maar als je op zoek bent naar een serieus gesprek of een serieuze partner, kan je dit soort websites maar beter links laten liggen.

Overigens zijn websites die dit soort chatdiensten aanbieden verplicht om in hun algemene voorwaarden te vermelden dat er fictieve profielen worden gebruikt en dat de website voornamelijk bedoeld is voor entertainment. Lees dus de algemene voorwaarden vóórdat je een account aanmaakt, en zeker voordat je geld uitgeeft op zo’n website.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
1 reactie