Relatie uit? Dit is wat het betekent voor je Netflix-profiel

Michael Schouten
Door Michael Schouten
2 minuten leestijd

Uit elkaar gaan is moeilijk. Maar het is nog moeilijker als je dingen moet verdelen die van jullie allebei zijn. Van de loungebank en keukenmixer tot de gemeenschappelijke vrienden en gedeelde huisdieren: ‘Wie krijgt wat?’ is een gebruikelijke vraag als een relatie wordt verbroken. Een van die dingen is de gedeelde Netflix-account. Wie krijgt de voogdij over Netflix als de relatie voorbij is?

De gepersonaliseerde aanbevelingen, je kijkgeschiedenis, opgeslagen favorieten. Ze zouden allemaal verloren kunnen gaan als je de toegang wordt ontzegd. Van nul beginnen met een nieuwe Netflix-account is niet het meest aantrekkelijke vooruitzicht en dat is gelukkig nu niet meer nodig. Vanaf vandaag is het namelijk mogelijk om je Netflix-profiel over te zetten naar een nieuwe account.

Netflix Profieloverdracht

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een relatiebreuk, maar ook zeker niet het laatste: je Netflix-account. Als je gedeelde Netflix-account de enige reden was waarom je nog bij elkaar bleef, dan kun je nu meteen je koffers pakken en vertrekken. De streamingdienst heeft een functie geïntroduceerd waarmee het makkelijker wordt gemaakt om een eigen Netflix-leven te gaan leiden. Met Profieloverdracht verplaats je je profiel naar je nieuwe account zodat je direct iemand anders kunt uitnodigen voor een avondje Netflix and Chill.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

“Mensen verhuizen. Gezinnen groeien. Relaties eindigen”, zegt Netflix in het persbericht. “Maar tijdens deze levensveranderingen zou je Netflix-ervaring hetzelfde moeten blijven.”

Alles dat onderdeel vormt van je profiel, zoals de gepersonaliseerde tv- en filmaanbevelingen, kijkgeschiedenis, kijklijsten, opgeslagen games en andere instellingen, worden probleemloos naar een nieuwe account verplaatst. Het enige dat nodig is? Een nieuwe Netflix-account. De nieuwe, ‘veelgevraagde’ functie zal vanaf vandaag beschikbaar zijn voor alle abonnees over de hele wereld.

Hoe het werkt

Is je relatie uit en zit een co-ouderschap er niet in? Niet getreurd. Met deze stappen zet je je profiel over naar je eigen Netflix-account:

  1. Log in op je Netflix-profiel
  2. Navigeer naar je profiel-icoon
  3. Selecteer de optie ‘Transfer Profile’
  4. Volg de stappen

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie