7 redenen waarom mannen foto’s willen zien

Jay
Door Jay
8 minuten leestijd

Appen is vandaag de dag de standaard manier om te communiceren en bijna iedereen maakt wel eens foto’s om likes en comments te scoren. Omdat we elkaar steeds vaker online ontmoeten is het sturen van foto’s echter ook een belangrijke manier om het contact warm te houden en uit te bouwen naar iets moois.

Toch zijn het de mannen die wel verdacht vaak om foto’s vragen. Daar hebben zij een aantal redenen voor en we bespreken de meest voorkomende redenen met je. Zo weet je wat de achterliggende gedachte is als wéér een man om je foto’s vraagt. Want in de meeste gevallen is het best schattig als er iemand om een foto vraagt. Of toch niet?

7 redenen waarom mannen foto’s willen zien

Uiteindelijk willen we allemaal foto’s zien van de ander met wie we vaak contact hebben, maar mannen zijn net even iets doortastender als het gaat om foto’s. Terwijl vrouwen meer op emotioneel vlak geprikkeld willen worden, geldt voor mannen juist weer dat ze op visueel vlak hun prikkelingen willen krijgen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Hoewel er een hoop meer redenen kunnen zijn waarom mannen zo graag foto’s willen zien, hebben we er een aantal voor je opgesomd. Daarbij neigen we wel iets meer naar scenario’s waarbij er nog geen ontmoeting is geweest tussen jullie twee en er om die reden juist om foto’s wordt gevraagd.

1. Hij checkt of jij bent wie je zegt dat je bent

Stel dat je iemand ontmoet op Tinder of een andere datingapp of wellicht zelfs op sociale media. Dan wil je er zeker van zijn dat de persoon met wie je contact hebt, overeenkomt met het profiel. Hetzelfde geldt voor een man. Hij wil er zeker van zijn dat jij de persoon bent die hij denkt (of hoopt) dat je bent.

Laten we eerlijk zijn; er wordt meer gefraudeerd met accounts van vrouwelijke gebruikers dan van mannelijke. Vragen om een recente of realtime foto is dan ook een extra slot op de grendel om je identiteit te bevestigen.

2. Hij wil met je pronken

Misschien heeft hij al over je verteld tegen zijn vrienden en willen ze meer van je zien. Door een paar mooie foto’s van je te hebben, kan hij trots laten zien wat voor ‘lekker wijf’ hij nu aan de haak heeft geslagen. Sommige mannen worden nooit volwassen en soms moet je ze een beetje plezier gunnen. En eigenlijk is het alleen maar een compliment als hij met jou wil pronken.

Pas echter wel op met het type foto dat je naar ‘m stuurt. Je wilt het vooral niet te pikant maken en dus niet teveel van jezelf blootgeven.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3. Hij mist je

Foto’s van jou op z’n scherm kunnen ervoor zorgen dat hij zich dichter bij je voelt, ook al ben je ver weg. Ook als jullie elkaar nog niet hebben ontmoet, maar al wel vaak contact hebben is het sturen van foto’s een manier om het contact warm te houden. Als jullie partners van elkaar zijn, dan is er uiteraard geen uitleg nodig dat jullie elkaar missen. Foto’s zorgen ervoor dat een klein stukje gemis wordt weggenomen.

4. Hij heeft sexting als doel

Als je geen relatie hebt met deze jongen of man, dan is de gedachte achter sexting eigenlijk best wel eng. Seksueel getinte foto’s uitwisselen is en blijft een risico. Hij kan foto’s van je willen om het chatcontact naar next level te tillen. Oftewel: om over te gaan op sexting.

Wees hoe dan ook voorzichtig als je de ander niet zo goed kent en het gesprek pikantere vormen aanneemt. Voor stellen die ver van elkaar verwijderd zijn is sexting echter een manier om hun seksleven op peil te houden. Houd er altijd rekening mee dat de opnames daardoor ook verspreid kunnen worden. En zodra ze eenmaal online staan, kunnen ze moeilijk worden verwijderd.

5. Hij is een stalker

Als iemand steeds nieuwe foto’s van je wil, dan kun je ‘m eventueel ook doorverwijzen naar je sociale mediapagina of je profielfoto. Als het een beetje te frequent begint te worden dat hij een foto van je wil, dan kan het zelfs wat neigen naar stalking. Je moet daarom voorzichtig zijn met de manier waarop je je foto’s uitwisselt met iemand.

We raden je aan om het contact af te kappen als hij creepy begint te worden. Als je het gevoel hebt dat het onprettig begint te worden, dan kun je hem ook online rapporteren.

6. Hij vindt je leuk

Als iemand met wie je vaak appt je vraagt ​​om een ​​foto van jou, dan kan dit ook simpelweg betekenen dat je zijn oprechte interesse hebt gewekt. Op zich is er ook niets mis met het vragen om een foto en is het best schattig als iemand blij wordt van een foto van jou. Zie het maar zo; jij stuurt simpelweg een afbeelding van jou naar iemand en degene bekijkt deze met een glimlach.

Eigenlijk is dat kinderlijk lief en ook als volwassenen kunnen we ons best kinderlijk gedragen als we iemand leuk beginnen te vinden. Als je hem ook leuk vindt, kun je ervoor zorgen dat hij nog meer voor je valt als je vaker foto’s stuurt.

7. Hij wil je zien

Hij wil je zien, maar dan in het echt. Een man kan om je foto vragen, omdat hij wil weten wat je op dat moment aan het doen bent. Het is fijn om te weten dat iemand die jij leuk vindt het fijn vindt om jouw gezicht te zien, ook al is het maar een foto. Mannen vragen om een ​​foto om hun fantasie te vullen of om over jou te dagdromen om zich alvast voor te bereiden op de echte ontmoeting.

Uiteindelijk zou het misschien zelfs voor jou weer een gemis voor je kunnen zijn als hij ineens stopt met het vragen om foto’s. In het meest ideale geval zien jullie elkaar op korte termijn en is dat het begin van iets moois.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie