Home Dating apps Quarantaine was ’s werelds populairste ijsbreker op Tinder

Quarantaine was ’s werelds populairste ijsbreker op Tinder

1 minuten leestijd
0
quarantaine

Wanneer iedereen eenzaam, geïsoleerd en opgesloten in huis zit, valt er weinig te vertellen over de dingen die we meemaken. De combinatie van thuis vastzitten en het feit dat iedereen in hetzelfde schuitje zat, leidde ertoe dat singles op Tinder meer berichten dan ooit verstuurden. Het gebrek aan sociale contacten zag Tinder terug in de spraakzaamheid van hun gebruikers en de quarantaine werd plotseling ’s werelds populairste ijsbreker, zo meldt Tinder in een blogpost.

Het chat-hoogtepunt

Wereldwijd was 5 april het hoogtepunt voor singles: op die dag stuurden Tinder-leden gemiddeld 52% meer berichten dan voor het begin van de lockdowns. In deze periode werden vooral de jonge Spanjaarden bijzonder spraakzaam: halverwege april stuurden de Spaanse jongeren bijna het dubbele aantal berichten per dag, vergeleken met het begin van de lockdown, meer dan enig ander land ter wereld.

Op het hoogtepunt veegden de gebruikers van Tinder onder de 25 jaar maar liefst 39% meer over het scherm dan voor de lockdowns. In Italië nam het swipe-volume tussen Gen Z toe met maar liefst 67% – het hoogste wereldwijd. Voor wie het nog niet weet: Gen Z is voor Tinder de belangrijkste en grootste groep gebruikers.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Toiletpapier en handdesinfectiemiddel

Van de ene op de andere dag werd social distancing het onderwerp van gesprek en in de begindagen van de quarantaines werd er veelvuldig opgeschept over voorraden toiletpapier en handdesinfectiemiddel. Maar dit bereikte eind maart al snel een piek, toen de pandemie zich nog maar net een pandemie mocht noemen.

Vanaf april werd er volgens Tinder vooral over mondkapjes gesproken. Gebruikers van de app pochten over het dragen van een mondkapje (face mask tan lines) of zochten naar gedeelde mening over mondkapjes (‘als je een mondkapje draagt tijdens het joggen, passen we niet bij elkaar’). Wie had ooit gedacht dat het dragen van een mondkapje een dealbreaker zou kunnen zijn voor singles? Sterker nog: de mening over het dragen van een mondkapje zou zomaar de ultieme liefdestest van 2020 kunnen worden.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Happn Voice: datingapp lanceert stem- en audiofuncties

Datingapp happn heeft een aantal nieuwe audiofuncties geïntroduceerd waarin je stem centra…