Home Dating apps Night In: Bumble app introduceert virtuele date met triviant-vragen

Night In: Bumble app introduceert virtuele date met triviant-vragen

2 minuten leestijd
0
bumble app

Dating app Bumble heeft een nieuwe functie aangekondigd: Night In, een toevoeging aan de app waarmee je games kunt spelen als virtuele date. Bedoeld als een manier om het ijs te breken op virtuele dates, is Night In nu beschikbaar gesteld voor gebruikers in de VS en Canada, zo meldt TheVerge.

Het spel dat beschikbaar is bij de lancering bestaat uit een reeks triviant-vragen die beiden kunnen beantwoorden. Bumble zegt echter dat het in de ‘nabije toekomst’ van plan is om meer games en virtuele ervaringen toe te voegen aan de app.

Wat is Night In?

Night In is een nieuwe virtuele ervaring op Bumble, waarmee jij en je match triviant kunnen spelen via een 1-op-1-videogesprek. Het is dus een combinatie tussen een ouderwetse spelletjesavond en een videodate. Samen met je match werk je samen als een team om de triviant-vragen te beantwoorden. Hoewel je het spel kunt winnen, is het kennismaken met je match de echte overwinning. Zodra de functie beschikbaar is in de app, is het elke dag van 18.00 tot middernacht te spelen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Night In is een uitbreiding van Bumble’s bestaande videodate-functie, die de app twee jaar geleden introduceerde. Omdat veel singles nu vaker alleen zijn als gevolg van de pandemie, is het gebruik van de functie duidelijk toegenomen. Bumble zegt dat de functies van audio- en videobellen na de start van de pandemie nu 70 procent meer worden gebruikt dan ervoor. Bij Bumble denken ze dat de Night In-functie kan dienen als een ijsbreker om de ongemakkelijke momenten van een virtuele date te bestrijden.

Hoe werkt het?

Wanneer het beschikbaar is in de app kun je Bumble’s Night In openen met behulp van het pictogram in een chatbericht. Open een chat met een van je wedstrijden en het pictogram bevindt zich in de rechterbenedenhoek. Je kunt elkaar spontaan uitnodigen om het spel te spelen, maar ook kun je een dag en tijd afspreken om Night In te spelen. De virtuele date kan van tevoren worden gepland en is dan beschikbaar tussen 18.00 uur en middernacht op elke dag van de week. Eenmaal ingepland, worden jij en de ander eraan herinnerd en ontvang je een melding van de app als het zover is.

Het triviant-element van Night In bestaat uit 3 rondes van 5 vragen – dus het spel duurt zo lang als je nodig hebt om de vragen te beantwoorden. Er is geen vaste tijd waarin het afgerond moet zijn. Je kunt ook een pauze nemen tussen de rondes om je match beter te leren kennen – als vragen interessant genoeg zijn om erover door te praten, bijvoorbeeld. Als het spel is afgelopen, kun je doorgaan met de videochat – zo lang je maar wilt. En ook kun je het spel of de videochat beëindigen wanneer je maar wilt.

Houd er rekening mee dat Night In momenteel alleen beschikbaar is in Canada en de Verenigde Staten. Daarnaast is de functie nu alleen nog maar beschikbaar in het Engels, hoewel ze werken aan een uitbreiding naar meer talen – met in ieder geval Spaans en Frans op de planning. Bumble zegt er hard aan te werken om naar meer plekken over de hele wereld te brengen. Voor nu is het dus jammer genoeg nog niet beschikbaar in Nederland.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Onderzoek: ‘Tweederde van relaties begint als vriendschap’

Dat er meerdere wegen naar Rome leiden, weet iedereen. En dat er meerdere wegen naar een r…