Geen muzikale match? De invloed van muziek op het vinden van liefde

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

Muziek heeft de kracht om diep in ons hart te resoneren. Dat is ook de reden waarom geen ander onderwerp zo vaak bezongen is als de liefde zelf. Maar hoe belangrijk is muziek eigenlijk als het gaat om het vinden van de ware? Welke afknappers hebben singles op het gebied van muziek? Datingsite Lexa heeft deze vragen voorgelegd aan een grote groep Nederlandse singles om de rol van muziek in de zoektocht naar liefde te onthullen. De datingsite ondervroeg 296 Nederlandse Lexa-leden om achter de muzikale antwoorden te komen.

Dezelfde muzieksmaak

Laten de Nederlandse singles het ritme van hun liefdesverhaal bepalen door muziek en dansen ze samen door het leven? Dat misschien niet, maar voor velen is muziek een cruciale factor bij het beoordelen van een potentiële partner. Singles lijken vooral te kijken naar een match in muziekkeuzes, waarbij onze favoriete nummers ook in de smaak vallen bij onze date. Maar liefst 89% van de respondenten geeft aan dat het hebben van (min of meer) dezelfde muzieksmaak belangrijk voor hen is. Wat betreft de muzikale eisen zijn singles over het algemeen gelukkig niet al te veeleisend.

Hoewel de verwachtingen op muzikaal gebied wellicht niet al te hooggespannen zijn, wordt een gevoel voor ritme wel gewaardeerd. Geen ritme, geen date? 40% van de singles geeft aan dat het ontbreken van ritmegevoel een absolute afknapper is. Daarentegen is het niet kunnen zingen geen enkel probleem, zolang je maar vol overtuiging zingt. Maar liefst 80% van de Nederlandse singles ziet dit met plezier door de vingers. Goed om te weten: karaoke is een populaire date-activiteit volgens 27% van de ondervraagden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Muzikaal talent

Hoewel je geen geoefende zanger hoeft te zijn om indruk te maken op je date, is muzikaal talent zeker wel aantrekkelijk. 70% van de ondervraagde singles zegt dat muzikaliteit een pré is, wat uiteraard niet verrassend is. Welke instrumenten het goed doen? De gitaar staat met stip bovenaan de lijst (31%), gevolgd door de piano (16%) en pas op de derde plaats vinden we zang (10%).

Zoals je leest, je hoeft geen muzikaal talent te zijn om liefde te vinden. Maar het zou je wel een voordeel geven ten opzichte van andere matches. Of je nu een virtuoze gitarist bent, een gepassioneerde pianist of gewoon graag meezingt met de radio, jouw liefde voor muziek kan de deur openen naar een prachtige romance. En wie weet, misschien wordt jullie liefdesverhaal wel begeleid door een betoverende melodie.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie