Home Dating apps Lexa introduceert vaccinatiebadge voor datingprofiel

Lexa introduceert vaccinatiebadge voor datingprofiel

1 minuten leestijd
0
lexa vaccinatie

De horeca is weer geopend, de eerste festivals trappen dit weekend af en de mondkapjes blijven af: singles zijn klaar voor een summer of love, zoals deze zomer ook wel genoemd wordt. Het openen van de versoepelingsdeuren – waardoor dit allemaal weer mogelijk is – was waarschijnlijk niet gelukt zonder de miljoenen prikken die tot en met vandaag zijn gezet.

Ondanks het feit dat de vaccinaties de afgelopen maanden dagelijks in de media werden besproken, blijkt het geen populair onderwerp om het over te hebben op een datingapp. Slechts 1 op de 5 singles (18%) bespreekt het vaccin in de chat. En dat is opvallend, want een vaccinatie maakt het voor anderen 50% aantrekkelijker om met je af te spreken. Dit, en meer, blijkt uit onderzoek van Lexa onder ruim duizend Nederlandse singles. De datingapp introduceert daarom een vaccinatiebadge die op je datingprofiel getoond kan worden.

Vaccinatiebadge

Wil je alleen afspreken als iemand die zich heeft laten vaccineren? Dan helpt het om op een eenvoudige manier te zien wie wel en wie niet gevaccineerd is. Met de vaccinatiebadge van Lexa is nu in één opslag te zien welke leden gevaccineerd zijn – tenzij ze ervoor kiezen om hun vaccinatiestatus niet te delen. De vaccinatiebadge geeft leden de keuze of ze op hun datingprofiel willen laten zien dat zij gevaccineerd zijn. Al is het alleen maar om anderen gerust te stellen met de boodschap: “Daten met mij is veiliger.”

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Een blik op de instellingen van een Lexa-profiel onthult dat de vaccinatiestatus ‘optioneel is, op vrijwillige basis en niet wordt gecontroleerd door Lexa’. De datingapp vermeldt daarnaast dat ze niet garanderen dat een lid gevaccineerd is – en dus ook niet garanderen dat deze persoon het virus niet bij zich draagt of kan overdragen. Het is mogelijk om je vaccinatie niet te delen met anderen door de instelling gewoon op ‘Dat houd ik voor mezelf’ te laten.

Het leven na de lockdown

De lockdown was een pessimistische periode voor singles. Het vaccin was zo’n beetje het enige wat nog enig perspectief bood voor de toekomst. Maar hoewel de eerste prikken al in het begin van 2021 werden gezet, zag slechts 18% van de singles het vaccin als de manier om veilig te daten.

Nu er in Nederland bijna 16 miljoen prikken zijn gezet en de resultaten zichtbaar worden, lijken steeds meer singles in te zien dat een prik de veiligheid vergroot. Het aantal singles dat het vaccin als de manier ziet om veilig te kunnen daten is dan ook gestegen tot 61%.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Opnieuw proberen met ex? Dit zegt wetenschappelijk onderzoek

De periode direct na een relatiebreuk kan extreem moeilijk zijn. Het is een deuk in je ego…