Home Dating apps Liefdesexperiment: dating app Once laat vrouwen algoritme maken

Liefdesexperiment: dating app Once laat vrouwen algoritme maken

1 minuten leestijd
0
once love experiment

Als je de keuze had, ging je dan voor een diner met Obama of een lunch met de dalai lama? Of als we het iets intiemer maken: seks met het licht aan of uit? Het zijn 2 van de 28 vragen die onderdeel zijn van het ‘Love Experiment’ – een nieuwe feature van datingapp Once.

De slow dating app heeft een nieuwe test en matching-algoritme ontwikkeld die op basis van je emotionele profiel op zoek gaat naar matches die bij je passen. Het algoritme is gemaakt met de hulp van vooraanstaande vrouwelijke psychologen en datingexperts, zo meldt GlobalDatingInsights.

Wat is het ‘Love Experiment’?

Het ‘liefdesexperiment’ is een reeks van 28 vragen die zijn ontworpen om je emotionele profiel te identificeren. Op basis van je antwoorden op de vragen gaat het algoritme aan het werk om je persoonlijkheid in te delen in één van de 16 beschikbare persoonlijkheidstypen, die variëren van Activist, Explorer en Guardian tot Rock Star, Magician en Superhero. Omdat deze bijnamen op zichzelf misschien niet zoveel zeggen, wordt bij het resultaat ook een korte samenvatting gegeven van je persoonlijkheid.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De vragen zijn specifiek ontworpen om leuk, maar ook onthullend te zijn. Om het experiment te testen hebben 1.000 koppels de test uitgevoerd. De resultaten van deze test zijn gebruikt om de persoonlijkheden die het best bij elkaar passen in kaart te brengen.

Geen ‘mannen-algoritme’

Once benadrukt dat dit niet weer een algoritme is dat door mannen is ontwikkeld. Integendeel, de app heeft met een volledig vrouwelijk team gewerkt om een ​​nieuwe kijk op het matchingproces te bedenken. Want volgens de app zijn alle algoritmen van de afgelopen 20 jaar door mannen ontworpen. En dat wil de app – waar je slechts één match per dag krijgt – veranderen.

Clémentine Lalande van Once zegt: “Daten is een markt die is ontworpen door mannen voor mannen. Het is tijd om de status-quo te veranderen, en daarom heb ik een team van vrouwelijke relatie-experts ingeschakeld om me te helpen dating voor eens en altijd te veranderen, met ons liefdesexperiment.”

Gebruikers van de app hebben nu toegang tot het in-app ‘Love Experiment’ en kunnen potentiële matches vinden op basis van hun eigen antwoorden. Je kunt na de vaststelling van je persoonlijkheidstype drie keuzes. Met ‘Chemical Bond’ word je gematcht aan singles die redelijk goed overeenkomen met je eigen persoonlijkheid. De ‘Magnetic Attraction’ koppelt je aan gebruikers met exact dezelfde testresultaten en een ‘Explosive Reaction’ geeft je een match die het best te omschrijven is als een tegenpool.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ongewenste berichten op Tinder: Stoort Dit Jou en Weet Je Het Zeker?

Ontvang je wel eens een ongewenst bericht op Tinder? Binnenkort zou dat minder vaak voor m…