Home Dating apps Badoo’s Screenshot Block schakelt maken van schermafbeeldingen uit

Badoo’s Screenshot Block schakelt maken van schermafbeeldingen uit

1 minuten leestijd
0
pesten shaming

Je verzint een grappige profieltekst om vervolgens gedeeld te worden in honderden groepsapps. Terwijl je met je gevatte humor indruk wilde maken op potentiële gesprekspartners, voelt het nu meer als een forse inbreuk op je privacy. Iemand heeft stiekem en zonder toestemming te vragen een screenshot van je profiel gemaakt. En blijkbaar ook nog eens gedeeld met iedereen die WhatsApp heeft.

Hoewel dit misschien niet persoonlijk bij jou is gebeurd, zou hetzelfde scenario zich bij iedereen kunnen afspelen. Behalve bij Badoo, want deze datingapp introduceert een ‘Screenshot Block’-feature, zo meldt Refinery29. De functie wordt standaard ingeschakeld op Android-apparaten, op iOS-toestellen blijft het mogelijk om screenshots te maken in de Badoo-app met een enkel waarschuwingsbericht wanneer je het doet.

Screenshot Block

De nieuwe functie is een veiligheidsfeature waar gebruikers van datingapps al langer op zitten te wachten. In het geval van Badoo voorkomt de functie dat Android-gebruikers privéfoto’s en gesprekken met anderen kunnen opslaan en delen. En afhankelijk van waar deze foto’s en gesprekken over gaan, wordt bijvoorbeeld het risico op sextortion en slutshaming verkleind. De gebruikers van een iOS-apparaat worden ontmoedigd om screenshots te maken zonder eerst toestemming te vragen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Bijna 6 op de 10 gebruikers van Badoo zegt zich zorgen te maken over het delen van privéfoto’s of gesprekken zonder hun toestemming. Omdat er geen voorheen geen enkele beperking was op het maken van screenshots, hadden zij daar ook alle reden toe. Een kwart van de ondervraagden (24%) zegt zelfs dat ze deze inbreuk op de privacy in het verleden hebben meegemaakt. Meer dan 7 op de 10 gebruikers zegt bovendien dat ze zich veiliger zouden voelen als ze weten dat andere gebruikers van de app geen screenshot kunnen maken van de gesprekken die ze voeren.

“De veiligheid van onze gebruikers is van het grootste belang voor ons en we ontwikkelen voortdurend nieuwe technologie om singles op [ons] platform te beschermen”, zegt Natasha Briefel van Badoo. “De nieuwe ‘Screenshot Block’-functie is een nieuwe manier waarop we de eerlijkheid van onze singles hopen aan te moedigen, zodat ze vrijuit kunnen chatten zonder zich zorgen te hoeven maken dat hun privéberichten of foto’s openbaar kunnen worden.”

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ongewenste berichten op Tinder: Stoort Dit Jou en Weet Je Het Zeker?

Ontvang je wel eens een ongewenst bericht op Tinder? Binnenkort zou dat minder vaak voor m…