Home IndonesianCupid

IndonesianCupid

Bij de zoektocht naar een nieuwe partner heeft iedereen zijn of haar eisenpakket al wel klaarliggen: vaak zijn dat eisen op het gebied van het uiterlijk, meestal komen daar ook wensen voor een bepaalde persoonlijkheid bij op en de interesses spelen voor de meeste mensen ook een belangrijke rol. Toch kun je tijdens je zoektocht naar de ideale partner ook hele andere eisen of wensen hebben.

Zo bespraken we al met je hoe sommige vrijgezellen op zoek gaan naar een islamitische partner terwijl anderen juist de voorkeur hebben voor iemand uit een bepaald land. Colombiaanse vrouwen zijn bijvoorbeeld in trek bij veel mannen, net als Dominicaanse of Braziliaanse vrouwen of in het geval van IndonesianCupid: Indonesische vrouwen.

Bekijken op IndonesianCupid

Voor wie is het?

Daarmee lijkt het ons meteen duidelijk voor welke doelgroep deze dating website is. Op IndonesianCupid kun je als vrijgezel op zoek naar een Indonesische partner. De nadruk lijkt op deze website te liggen op mensen die op zoek zijn naar een Indonesische vrouw, maar je kunt je uiteraard ook als vrouw aanmelden als je op zoek bent naar een man uit Indonesië. Er zijn steeds meer mensen uit Nederland met een Aziatische partner en dat is voor een deel te danken aan de opkomst van websites die internationaal daten mogelijk maken.

Wat opvalt is dat de site veel gebruikt wordt door buitenlandse toeristen en expats die langere tijd in Indonesië verblijven. Hoewel deze datingwebsite niet zo snel werkt als bijvoorbeeld Tinder, wordt de site wel veel gebruikt door mensen die langere tijd in Indonesië doorbrengen.

Indonesisch niet hetzelfde als Indisch

Houd er wel rekening mee dat mensen uit Indonesië een compleet andere doelgroep vormen dan de Indische mensen zoals we die we in Nederland kennen. De Indo’s uit Nederland zijn immers van gemengd bloed en zien er qua uiterlijk niet alleen heel anders uit dan de mensen uit Indonesië, maar hebben ook een hele andere achtergrond.

Bij het zoeken naar een partner uit Indonesië moet je rekening moeten houden met hun culturele, maar ook religieuze achtergrond. Zo is het grootste deel van de bevolking uit Indonesië bijvoorbeeld islamitisch, iets dat je als vrijgezel niet moet vergeten tijdens je zoektocht naar een Indonesische man of vrouw. Daarnaast zijn er ook binnen Indonesië zelf een hoop onderlinge culturele verschillen.

Hoe werkt het?

Dat betekent overigens niet dat je perse in Indonesië moet zijn om gebruik te maken van de site. IndonesianCupid kan namelijk overal worden gebruikt. Dat aanmelden werkt vrij simpel en wijkt weinig af van aanmeldingen op andere datingsites van Cupid Media. Vul het formulier in, bevestig je profiel, plaats wat foto’s, en zorg voor een zo compleet mogelijke beschrijving om meer kans te maken om nieuwe mensen te leren kennen.

  • Je naam en profielfoto
  • Geboortedatum
  • Huidige woonplaats
  • Foto’s
  • Geslacht
  • E-mailadres

Hoewel er op elke datingsite wel nepprofielen zijn te vinden, proberen ze bij Cupid zo goed mogelijk hun best te doen om valse profielen te voorkomen. Meestal herken je al vrij snel wanneer het gaat om spam of om een gebruiker met de verkeerde intenties, dus probeer altijd je gezonde verstand te gebruiken tijdens het daten.

Wil je juist voorkomen dat je vanuit het buitenland als een nepgebruiker wordt gezien? Zorg dan voor een duidelijk profiel en laat je verifiëren. Dat schept weer vertrouwen bij andere gebruikers die toch meestal vanuit Indonesië zelf actief zijn. Houd er rekening mee dat lang niet alle gebruikers andere talen beheersen, dus je zult wellicht ook aan je Indonesische taalvaardigheden moeten gaan denken als je je op deze site aanmeldt.

Onbetaald vs. betaald

Om volop gebruik te maken van alle functionaliteiten van IndonesianCupid, zul je toch echt een Golden of Platina-lidmaatschap moeten afnemen. Met een Platina-account kun je jouw profiel boosten zodat die extra opvalt ten opzichte van die van andere gebruikers. Als jij actief bent van Nederland lijkt ons dat echter niet altijd even noodzakelijk. Wat je wel met een gratis account kan? Profielen bekijken en onder andere interesses sturen naar andere leden.

Chatten met andere leden kan alleen als de ander over een betaald account beschikt. Het aanmaken van een standaard account is geheel gratis. Zo kun je in ieder geval een eigen account aanmaken om zo een idee te krijgen van de andere gebruikers die er actief zijn.

cupid lidmaatschap

App en website

IndonesianCupid biedt ook een mobiele app aan waardoor je net zo makkelijk vanaf je mobiele telefoon of tablet kunt daten met mensen uit Indonesië. De app werkt in principe net zoals de website. Zo kun je gewoon je profiel aanpassen, op zoek gaan naar andere singles uit Indonesië, en kun je berichten sturen of chatten met andere gebruikers op de app. Vooralsnog lijkt die app alleen beschikbaar voor Android-gebruikers. iPhone-gebruikers zullen dus even geduld moeten hebben om ook een mobiele app te kunnen gebruiken.

Bekijken op IndonesianCupid

Over IndonesianCupid

IndonesianCupid is deel van het internationaal actieve Cupid Media Netwerk dat meer dan 30 gespecialiseerde websites beheert. IndonesianCupid geniet elke dag van vele nieuwe inschrijvingen en met een inwonersaantal van maar liefst 276 miljoen kun je je wel voorstellen dat er genoeg mensen uit het Aziatische land actief zullen zijn op deze website. Het netwerk van Cupid-datingsites probeert gebruik te maken van de onbeperkte mogelijkheden van het internet en richt zich actief op internationaal daten.

Naast de Indonesische variant kun je namelijk ook bij Cupid Media terecht als je op zoek bent naar een partner uit landen als Oekraïne, Rusland, Thailand of Brazilië. Ligt jouw interesse toch meer in het verre oosten? Dan wensen we je veel date plezier op IndonesianCupid.