Home Dating apps Iemand zoeken op Tinder: kan dat?

Iemand zoeken op Tinder: kan dat?

2 minuten leestijd
0
tinder paspoort

Heb je een crush op iemand en vraag je je af of deze catch op Tinder zit? Of heb je een partner die je niet helemaal vertrouwd? Dan wil je graag iemand kunnen zoeken op de dating app, maar hoe doe je dat?

Geen makkelijke optie

Terwijl het bij sommige dating apps mogelijk is om geavanceerde zoekfuncties te gebruiken kun je bij andere dating apps helemaal niet zoeken. Tinder is daar een voorbeeld van. Je kunt niet op naam zoeken en niet op interesse.

De enige zoekfilters die je kunt instellen zijn het geslacht, de afstand en de leeftijd. Er is geen zoekveld waar je de naam van iemand kunt invullen om het profiel tevoorschijn te toveren. Toch is het met een omweg mogelijk om het profiel van iemand te vinden. Makkelijk is het niet, maar het kan. Dit is hoe je dat bij Tinder:

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Iemand vinden op Tinder

Om iemand te vinden op Tinder dien je ten eerste zijn of haar woonplaats te weten en de leeftijd. Uiteraard dien je ook zelf de beschikking te hebben over een Tinder account. Of deze van jezelf is of een ander maakt niet uit. Je hebt bovendien alleen kans om hem of haar te vinden als je precies weet waar de persoon woont. Dit is het stappenplan om het profiel te vinden:

  1. Begeef je maximaal 1km tot de locatie van de persoon
  2. Ga naar Instellingen voor ontdekkingen
  3. Stel de weergave in op Mannen of Vrouwen
  4. Stel de zoekafstand in op de minimale afstand (slider naar links)
  5. Stel de leeftijd in op de exacte leeftijd
  6. Begin met vegen totdat alle profielen op zijn

*Met Tinder Paspoort hoef je bij stap 1 enkel je locatie te wijzigen binnen de app

Deze werkwijze is de enige mogelijkheid die je hebt om iemand op Tinder te vinden. Als je het stappenplan afgaat worden alleen de profielen getoond die aan de eisen voldoen. Dit betekent dat als de persoon op Tinder zit, deze getoond wordt in de lijst met profielen die voorbij komen. Er is nog een andere optie, alleen deze is niet bepaald betrouwbaar (en op eigen risico).

Cheaterbuster

Ontwikkeld in 2016 door drie techvrienden is Cheaterbuster, voorheen Swipebuster, een website waarop je kunt achterhalen of iemand actief is op Tinder. Tegen een vergoeding van 6,99 voor drie zoekopdrachten kun je erachter komen of je crush of partner Tinder gebruikt. Het enige dat de website nodig heeft is de voornaam van de persoon zoals deze gebruikt wordt op Facebook, de leeftijd, het geslacht en de locatie waar de persoon voor het laatst Tinder gebruikt heeft. Cheaterbuster gaat vervolgens op zoek naar profielen die aan deze criteria voldoen. Na het betalen van de vergoeding ontvang je de resultaten per e-mail.

Volgens de website is alle informatie die Cheaterbuster benadert openbaar te vinden in de code van de Tinder app. Hoewel Cheaterbuster in 2016 ongekende bekendheid verwierf zijn er berichten dat het niet altijd werkt. Als je dit gebruikt, denk er dan vooraf goed over na of je dit risico wilt lopen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…