Iemand zoeken op Tinder: kan dat?

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
4 minuten leestijd

Heb een crush op iemand en vraag je je af of die knapperd op Tinder te vinden is? Of heb je zo’n gevoel dat je partner iets verbergt en wil je een beetje detective spelen? Dan wil je natuurlijk weten hoe je iemand kunt zoeken op de beruchte datingapp. Maar ja, hoe pak je dat aan?

Niet zo simpel als het lijkt

Het is jammer genoeg niet zo simpel als je misschien zou willen. Terwijl sommige datingapps je allerlei geavanceerde zoekfuncties geven, is Tinder een beetje eigenwijs. Op deze app kun je niet zomaar naar hartenlust mensen opzoeken op naam of interesses. De enige filters die je kunt gebruiken, zijn geslacht, afstand en leeftijd.

Er is geen zoekveld waar je gewoon iemands naam kunt intikken en hop, daar is het profiel. Maar wees niet getreurd, er is een manier om dit te omzeilen. Het is niet super makkelijk, maar het kan wel. DIt is hoe je het doet op Tinder:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Iemand vinden op Tinder

Om iemand te kunnen vinden op Tinder moet je ten eerst de woonplaats en leeftijd van die persoon weten. Uiteraard moet je ook zelf beschikken over een Tinder-account. Of deze van jezelf is of een ander, maakt niet uit. Maar hier komt de belangrijkste: je kunt alleen succesvol zijn als je exact weet waar de persoon woont. Dit is het stappenplan om het profiel te vinden:

  1. Begeef je maximaal op 1 km van de locatie van de persoon
  2. Ga naar Instellingen voor ontdekkingen
  3. Stel de weergave in op Mannen of Vrouwen
  4. Stel de zoekafstand in op de minimale afstand (slider naar links)
  5. Stel de leeftijd in op de exacte leeftijd
  6. Begin met vegen totdat alle profielen op zijn

Met Tinder Paspoort hoef je bij stap 1 enkel je locatie te wijzigen binnen de app.

Dit stappenplan is de enige manier waarop je iemand kunt opsporen op Tinder. Als je dit stappenplan volgt, zie je alleen de profielen die aan je criteria voldoen. Dat betekent dat áls de persoon op Tinder zit, hij of zij opduikt in de lijst met profielen die voorbij komen. Maar er is nog een andere optie, al moeten we je waarschuwen dat deze niet echt betrouwbaar is (en op eigen risico).

Cheaterbuster

Terug in 2016, bedacht door drie tech-savvy vrienden, is Cheaterbuster (voorheen bekend als Swipebuster) een website waarmee je kunt ontdekken of iemand stiekem actief is op Tinder. Voor een prijs van €6,99 voor drie zoekopdrachten kun je te weten komen of je crush of partner de datingapp gebruikt.

Het enige wat de website nodig heeft, is de voornaam van de persoon zoals deze op Facebook wordt gebruikt, de leeftijd, het geslacht en de locatie waar diegene voor het laatst Tinder heeft gebruikt. Cheaterbuster gaat dan speuren naar profielen die aan deze criteria voldoen. Zodra je hebt betaald, ontvang je de resultaten via e-mail.

Volgens de website is alle informatie die Cheaterbuster raadpleegt openbaar en te vinden in de code van de Tinder-app. Hoewel Cheaterbuster in 2016 behoorlijk wat aandacht kreeg, zijn er wel berichten dat het niet altijd even goed werkt. Dus voordat je dit probeert, denk goed na of je het risico wilt nemen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie