Home Dating apps Hoe verander je je naam, leeftijd of geslacht op Tinder?

Hoe verander je je naam, leeftijd of geslacht op Tinder?

2 minuten leestijd
0
tinder

Tinder; welke Nederlandse single kan nog zonder? Het is de drukste dating app van Nederland met een geschat ledenaantal van meer dan een miljoen Nederlandse gebruikers. Het aanmelden is simpel: je download de app uit de app store, meldt je aan met je Facebook account en opeens kom je erachter dat je vijf jaar jonger dan in werkelijkheid bent. Hoe verander je je leeftijd? Of misschien wil je niet met je echte naam op Tinder getoond worden. Hoe verander je dan je naam op Tinder?

Leeftijd veranderen

Als je je aanmeldt bij Tinder dan haalt Tinder al je gegevens uit je Facebook profiel. Zo download Tinder niet alleen de profielfoto’s maar ook veel andere gegevens zoals je naam en leeftijd. Het probleem hiermee is dat niet iedereen de geboortedatum naar waarheid ingevuld heeft. Het gevolg is dat Tinder deze fictieve geboortedatum gebruikt om je leeftijd te bepalen. Deze leeftijd wordt vervolgens bij je profiel getoond waardoor je opeens jonger of ouder bent op de dating app. Gelukkig is er een manier om je leeftijd aan te passen op Tinder. Dit doe je op de volgende manier:

 • Ga naar Facebook.com
 • Bezoek je profiel
 • Ga naar Info
 • Ga naar Contact- en algemene gegevens
 • Wijzig je geboortedatum en/of geboortejaar

Zodra je je persoonlijke gegevens in je Facebook profiel gewijzigd hebt heeft Tinder maximaal 24 uur nodig om dit te verwerken waarna je leeftijd aangepast wordt. Het is niet mogelijk om je leeftijd in de Tinder app aan te passen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Als je je aangemeld hebt met je telefoonnummer en niet met je Facebook account dan is het niet mogelijk om je leeftijd te veranderen. De enige optie die je dan hebt is het verwijderen van je Tinder account en een nieuwe aan te maken. Let op, je verliest dan wel al je matches, berichten en andere informatie in je huidige account. In dit artikel lees je hoe je je Tinder profiel kunt verwijderen.

Naam veranderen

Het is niet mogelijk om je naam in de Tinder app te wijzigen. Zover we weten is het ook niet mogelijk om je naam te wijzigen door je Facebook profiel te updaten. De enige optie om Tinder met een andere te gebruik is door je huidige profiel te verwijderen en een nieuw profiel aan te maken.

Geslacht veranderen

tinder genderHet is tegenwoordig niet alleen mogelijk om je geslacht in de Basisregistratie te wijzigen maar ook op Tinder. Het is vanaf eind 2016 mogelijk om je geslacht aan te passen in de app1. Als je geslacht verkeerd ingevuld is of als je ervan overtuigd bent dat je tot het andere geslacht behoort dan kun je dit nu aanpassen. Dit doe je op de volgende manier:

 • Open de Tinder app
 • Ga naar het profiel icoon bovenin het scherm
 • Ga naar Edit info
 • Scroll naar I Am
 • Selecteer Meer
 • Type een woord dat je geslacht omschrijft

Hoe werkt Tinder?

Hoe populair Tinder ook is, niet iedereen is er bekend mee. Als je bijvoorbeeld uit een lange relatie komt en opeens weer terug op de markt bent dan ben je waarschijnlijk onbekend met dating apps zoals Tinder. Als je nog niet helemaal weet hoe Tinder dan hebben we een uitgebreid artikel geschreven over de werking van Tinder.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Videodate? 8 dating apps met live videochat

Steeds meer mensen vinden hun liefde online. Het is een gemakkelijke manier om nieuwe mens…