Hoe verander je je naam, leeftijd of geslacht op Tinder?

Redactie
Door Redactie
3 minuten leestijd

Tinder, de onmisbare metgezel voor Nederlandse singles? Het is dé datingapp in Nederland, met naar schatting meer dan een miljoen Nederlandse gebruikers. Je installeert de app eenvoudig vanuit de appstore, meldt je aan met je Facebook-account en ineens ontdek je dat je vijf jaar jonger bent dan je werkelijk bent. Oops.

Kun je het nog veranderen? En wat als je je geslacht wilt aanpassen? Of als je liever niet met je echte naam op Tinder verschijnt? Geen zorgen, we vertellen je er meer over.

Leeftijd veranderen

Wanneer je je aanmeldt bij Tinder, trekt de app al je gegevens uit je Facebook-profiel, inclusief je naam en leeftijd. Althans, dat is het geval als je je account aanmaakt met Facebook Inloggen. Het probleem is dat niet iedereen altijd de juiste geboortedatum heeft ingevuld op Facebook. Hierdoor kan Tinder je leeftijd verkeerd weergeven op je profiel. Gelukkig kun je dit gemakkelijk oplossen:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

 • Ga naar Facebook.com
 • Bezoek je profiel
 • Ga naar Info
 • Ga naar Contact- en algemene gegevens
 • Wijzig je geboortedatum en/of geboortejaar

Zodra je je persoonlijke gegevens in je Facebook-profiel wijzigt, heeft Tinder maximaal 24 uur nodig om dit te verwerken. Daarna wordt je leeftijd aangepast wordt. Het is niet mogelijk om je leeftijd in de Tinder-app aan te passen.

Als je je hebt aangemeld met je telefoonnummer en niet met je Facebook account, dan is het niet mogelijk om je leeftijd te veranderen. De enige optie die je dan hebt is het verwijderen van je Tinder-account en een nieuwe aan te maken. Let op, je verliest dan wel al je matches, berichten en andere informatie in je huidige account. In dit artikel lees je hoe je je Tinder-profiel kunt verwijderen.

Naam veranderen

Het is niet mogelijk om je naam in de Tinder-app te wijzigen. Zover we weten is het ook niet mogelijk om je naam te wijzigen door je Facebook-profiel te updaten. De enige optie om Tinder met een andere naam te gebruiken is door je huidige profiel te verwijderen en een nieuw profiel aan te maken.

Geslacht veranderen

Het is tegenwoordig ook mogelijk om je geslacht op Tinder te veranderen. Het is sinds eind 2016 mogelijk om je geslacht aan te passen in de app. Als je geslacht verkeerd is ingevuld of als je ervan overtuigd bent dat je een ander gender hebt, dan kun je dit nu aanpassen. Dit doe je op de volgende manier:

 • Open de Tinder-app
 • Ga naar het profielicoon bovenin het scherm
 • Ga naar Edit info
 • Scroll naar I Am
 • Selecteer Meer
 • Type een woord dat je geslacht omschrijft

Hoe werkt Tinder?

Hoe populair Tinder ook is, niet iedereen is er bekend mee. Als je nog niet helemaal weet hoe Tinder werkt, dan hebben we een uitgebreid artikel geschreven over de werking van Tinder.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie