Hoe je iemand (meer) aan jou laat denken: 20 manieren uitgelegd

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
13 minuten leestijd

De wereld is een constante stroom van gedachten en indrukken. Iedereen wil aandacht en daarom is deze wereld ook wel net als een drukke dans van mensen die proberen hun plaats te vinden in elkaars gedachten. En jij? Jij wilt dat die ene speciale persoon, die jouw hart sneller doet kloppen, aan jou denkt.

Je wilt dat jij in gedachten blijft hangen, telkens als ze hun ogen sluiten. Maar het liefst ook als de ogen geopend zijn. Hoe doe je dat? Hoe bereik je zoiets magisch? Hoe laat je iemand aan jou denken in een wereld vol afleiding en chaos? Het antwoord is dat er meerdere manieren zijn waardoor iemand meer aan je zal denken. En daar gaan we het nu over hebben.

Hoe je iemand aan jou laat denken

Of het nu die ene speciale persoon is die je wilt veroveren of gewoon een vriend die je nooit meer uit het oog wilt verliezen, deze technieken kunnen je helpen een onuitwisbare indruk achter te laten. Een indruk die blijft hangen in de gedachten van de ander. Dit zijn twintig manieren waarop je dat kunt doen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Stuur een handgeschreven brief

Herinner je de tijd dat brieven de belangrijkste manier van communiceren waren? Het was een tijd waarin woorden met zorg werden gekozen, gedachten werden vastgelegd op papier en gevoelens werden overgebracht met pen en inkt. Maar wanneer doe je dat eigenlijk nog? Als je zoals de meeste mensen bent, dan schrijf je bijna niet meer met een pen.

Door een handgeschreven brief te sturen, creëer je een unieke connectie. Je brengt de magie van het geschreven woord terug, waar elke zin een gevoel overbrengt, elke woordkeuze een betekenis heeft en elke letter een stukje van jouw ziel bevat. Het is een symbool van oprechtheid, aandacht en de tijd die je hebt genomen. En dat zorgt ervoor dat iemand aan je gaat denken.

2. Verstuur een verrassingspakket met favoriete snacks

Stel je voor dat je thuiskomt na een lange dag vol drukte en stress, en plotseling staat er een pakket voor je deur. Je opent het en ontdekt een schat aan heerlijke lekkernijen – je favoriete snacks! Het is alsof de persoon die het gestuurd heeft precies weet wat je nodig hebt om even te ontspannen. Door zo’n verrassingspakket te sturen, laat je iemand zich speciaal voelen.

3. Plaats een lieve en grappige opmerking op sociale media

Je scrolt door je sociale media en opeens zie je een opmerking die je hart doet smelten. Het is een lieve en grappige reactie van iemand die jou kent en begrijpt. Het zorgt voor een warm gevoel van binnen en laat je glimlachen, zelfs als je een mindere dag hebt. Door zo’n opmerking te plaatsen, toon je openlijk je genegenheid en daardoor gaat de ontvanger zeker aan je denken.

4. Stuur een playlist met nummers

Muziek heeft de kracht om herinneringen tot leven te brengen en emoties op te roepen zoals niets anders dat kan. Een speciale playlist, samengesteld door iemand anders, heeft die kracht. Elk nummer brengt je terug naar een moment van vreugde of een avontuur dat je samen hebt gedeeld. Het is als een reis door de tijd, waarbij elke melodie een verhaal vertelt dat alleen jullie begrijpen. Door zo’n playlist te sturen, zorg je ervoor dat de ander altijd aan jou denkt bij bepaalde muzieknummers.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Organiseer een verrassingsuitje

Stel je voor: je wordt geblinddoekt en geleid naar een plek waar jullie samen veel mooie momenten hebben beleefd. Wanneer de blinddoek wordt verwijderd, realiseer je je dat iemand de tijd en moeite heeft genomen om deze ervaring voor jou te creëren. Als je zoiets weet te regelen, dan weet je zeker dat er vaker aan je gedacht zal worden.

6. Stuur een boek die je aanraadt

Het is niet zomaar een willekeurig boek, maar een boek waarvan je denkt dat het perfect bij de ander past. Het is alsof je de gedachten en interesses van de ander kent, en met dit boek wil je diegene inspireren en verrassen. Door zo’n boek te sturen, creëer je iets speciaals tussen jou en de ander. Het is een geschenk dat verder gaat dan de pagina’s van het boek. Misschien opent het wel een nieuw hoofdstuk in jullie connectie.

7. Stuur een fotocollage van jullie gedeelde herinneringen

Stel je voor dat je een envelop opent en er een prachtige fotocollage uitkomt. Elk beeld brengt een glimlach op je gezicht en roept een herinnering op aan een specifiek moment dat jullie samen hebben beleefd. Het is als een reis door de tijd, waarbij elke foto een verhaal vertelt van vreugde, liefde en avontuur. Door zo’n fotocollage te sturen, die ongetwijfeld ergens wordt opgehangen, zorg je ervoor dat je altijd top-of-mind bent wanneer de ander de foto’s ziet hangen.

8. Laat een bloemetje of plantje bezorgen

Een bezorger staat voor je deur met een prachtige bos bloemen. Je pakt het uit en leest het kaartje: “Succes morgen!” Het is als een stille boodschap van genegenheid die je hart verwarmt. Elke keer dat je naar de bloem kijkt, denk je aan de persoon die het stuurde. Als jij nu zelf een bloemetje of plantje stuurt, dan is dat natuurlijk andersom.

9. Stuur een grappige meme of video

Een grappige meme of video lijkt misschien niet zo bijzonder. Maar het kan er wel voor zorgen dat iemand vaker aan je denkt. Elke keer wanneer diegene een grappige meme of video tegenkomt, zal hij of zij eraan denken om het met jou te delen.

10. Stuur een gepersonaliseerd cadeau

Je opent een pakketje en een prachtig cadeau zit erin, speciaal voor jou gemaakt. Je ziet je naam erop gegraveerd en voelt onmiddellijk een gevoel van waardering. Het cadeau voelt niet alleen als iets materieels, maar vooral ook als een symbolische weergave van de unieke band die jullie delen. Als je zo’n gepersonaliseerd cadeau stuurt, laat je de ander aan je denken – iedere keer wanneer het cadeau wordt bekeken.

11. Plan een surprise-date

Je wordt uitgenodigd voor een date zonder dat je weet wat je te wachten staat. Je stapt in de auto en wordt meegenomen op een avontuur vol verrassingen. Je komt aan op verschillende locaties, elk met een speciale betekenis of een activiteit die jullie allebei leuk vinden. Hoe zou jij dit vinden als iemand dit voor je doet? Als je deze ervaring weet te creëren, dan weet je zeker dat de ander vaker aan je zal denken.

12. Geef een specifiek compliment

Je kijkt de ander recht in de ogen aan en vertelt oprecht hoe je een specifieke eigenschap of vaardigheid bewondert. Het compliment is niet oppervlakkig, maar gaat dieper dan dat. Het benadrukt de unieke kwaliteiten die de ander maken tot wie deze is. Een compliment waardoor de ander zich gezien en gewaardeerd voelt.

13. Stuur een grappig kaartje met een inside joke

Stop een grappig kaartje in de brievenbus met daarop een grappige afbeelding of tekst die verwijst naar een gedeelde inside joke. Het is een speelse en luchtige manier om te laten zien dat je aan de ander denkt en dat jullie humor en verbondenheid tijdloos zijn.

14. Geef een voucher voor een activiteit

Geef een voucher voor een activiteit die de ander altijd al wilde doen. Dat kan een massage zijn, een kookcursus, een concertkaartje of iets anders waar de ander plezier aan beleeft. Het is een uniek cadeau waardoor de ander je niet alleen meer gaat waarderen, maar ook meer aan je gaat denken.

15. Maak een collage van inspirerende quotes

Maak een prachtige collage vol inspirerende quotes en afbeeldingen die bedoeld zijn om de ander te motiveren en te empoweren. Elke quote en afbeelding is zorgvuldig gekozen om de unieke kracht en potentieel van de ander te benadrukken. Elke keer dat de ander naar de collage kijkt, ben jij degene die in zijn of haar gedachten komt.

16. Stuur een goedemorgen- of goedeavondberichtje

Begin de dag of avond van de ander met een liefdevol gebaar door een goedemorgen- of goedeavondberichtje te sturen. Het berichtje zorgt ervoor dat de dag begint of eindigt met een glimlach en het gevoel dat je gewaardeerd wordt. Zo’n simpel gebaar kan de kracht hebben om iemands gedachten te vullen en daardoor zal de ander jou steeds vaker in gedachten houden.

17. Vraag om hun mening of advies

Laat anderen zich gewaardeerd voelen door hen om hun mening of advies te vragen. Het helpt vooral als het iets is waar de ander gepassioneerd over is. Door de ander te betrekken bij iets waarvan je weet dat het hem of haar interesseert, zul je een blijvende indruk maken. Je zult degene zijn die in gedachten opkomt als ze denken aan iemand die hun mening serieus neemt.

18. Doe iets aardigs voor de ander

Zonder iets terug te verwachten. Als je dit doet, kun je de dagelijkse sleur doorbreken en iets magisch creëren. Je wordt iemand waar ze keer op keer aan denken, omdat je hen hebt laten zien dat er nog steeds onbaatzuchtige vriendelijkheid bestaat in de wereld.

19. Tag de ander op sociale media

Laat de ander voelen dat je aan hem of haar denkt door te taggen in inhoud die bij hun interesses past. Als je weet dat iemand aan jou denkt, dan denk je zelf ook eerder aan de ander. Dat is het idee. Tag de ander daarom in sociale media-inhoud die aansluit bij hun interesses, daardoor geef je de ander het gevoel dat ze belangrijk zijn in jouw gedachten. Je bent actief betrokken bij hun leven, zelfs als je niet fysiek bij elkaar bent. Dit creëert een blijvende indruk en zorgt ervoor dat de ander jou ook vaker in gedachten heeft.

20. Help bij het bereiken van een doel

Stel je voor dat je een droom hebt, iets waar je naar streeft maar waar je moeite mee hebt om het alleen te bereiken. Plotseling verschijnt er iemand in je leven die gelooft in jouw kunnen en die bereid is om je een helpende hand te bieden. Diegene motiveert en ondersteunt je tijdens het hele proces, zelfs als het moeilijk wordt. Hoe zou jij dit vinden?

Draai het nu maar om en doe dit voor de ander. Gegarandeerd dat jij nog lange tijd in de gedachten van de ander blijft. Iemand helpen schept een sterke band en zorgt ervoor dat ze vaak aan jou denken, omdat je een onmisbare rol hebt gespeeld in hun persoonlijke groei en succes.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie