Home Dating apps Facebook lanceert datingfunctie begin 2020 in Europa

Facebook lanceert datingfunctie begin 2020 in Europa

1 minuten leestijd
0
facebook dating feature

Facebook heeft vandaag de langverwachte datingfunctie geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Nadat Facebook Dating al meer dan een jaar werd getest, is het liefdesgedeelte van het sociale netwerk nu eindelijk officieel gepresenteerd. Maar hoewel de datingfeature vandaag is aangekondigd, moeten we in Europa nog even wachten. Facebook lanceert de datingfunctie begin 2020 in Europa.

Anders dan Tinder

Facebook Dating werd in eerste instantie verwacht als de Tinder-concurrent, maar dat bleek al snel niet het geval te zijn. In tegenstelling tot Tinder is er geen mogelijkheid tot swipen: je geeft aan of je iemand leuk vindt en de ander kan daar simpelweg op reageren. Dit betekent ook dat je niet vooraf hoeft te matchen om een bericht te versturen. Zoals de eerste beelden van Facebook Dating lieten zien, kun je reageren met “Nee, bedankt” of met “Geïnteresseerd”.

Anders dan Tinder

Het datingprofiel is opt-in: niemand krijgt automatisch een datingprofiel toegewezen. En dus hoef je je als vrijgezel geen zorgen te maken dat je plotseling wordt benaderd door andere singles. Facebook Dating-gebruikers kunnen alleen contact leggen met andere Facebook Dating-gebruikers. Zij krijgen voorstellen gebaseerd op hun voorkeuren, groepen, interesses en de dingen die zij doen op Facebook, zo meldt Facebook in het blogbericht.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Er worden geen potentiële kandidaten uit je vriendenlijst geselecteerd, hoewel het wel mogelijk is met hen te matchen via Secret Crush. Daarmee kun je maximaal 9 Facebook-vrienden of Instagram-volgers selecteren die je leuk vindt. Als zij jou ook selecteren als Secret Crush, dan is er een match.

Volgens Facebook blijft alle datingactiviteit afgeschermd van je normale Facebook-profiel. En het wordt dus niet gedeeld met de rest van Facebook. De datingfunctie is op dit moment alleen te gebruiken in Noord- en Zuid-Amerika en in een aantal Aziatische landen. Europese en waarschijnlijk dus ook Nederlandse gebruikers krijgen vanaf begin volgend jaar toegang tot de datingfunctionaliteit.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vreemdgaan in droom? Dit is wat een slippertje in dromenland betekent

Als je ooit wakker bent geworden met een twijfelachtig gevoel over wat je zojuist hebt mee…