Home Dating apps Facebook Dating werkt niet? Zo los je de problemen op

Facebook Dating werkt niet? Zo los je de problemen op

5 minuten leestijd
11
facebook blokkeren

Facebook-groepen kennen we al vele jaren, net als de Marketplace en Evenementen. Maar wat in Nederland nog vrij nieuw is? Facebook Dating, de datingdienst van het sociale netwerk. Hoewel het in precies dezelfde app als Facebook zelf aanwezig is, moet je er wel apart voor registreren en inloggen.

Facebook Dating koppelt je datingprofiel aan de profielen van gelijkgestemden. Of het nu gemeenschappelijke groepen zijn waarvan je lid bent of pagina’s die jullie beiden een ‘vind-ik-leuk’ hebben gegeven, Facebook doet het werk voor je. Maar niet voor iedereen, want soms gaat er iets mis.

Zo kan het gebeuren dat Facebook Dating niet (meer) werkt: de app crasht, profielen laden niet meer of Dating is niet te vinden onder de Instellingen. We vertellen je hoe problemen met Facebook Dating opgelost kunnen worden.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Facebook Dating storing?

Van apps met miljoenen gebruikers mag je verwachten dat ze altijd ‘online’ zijn. Want elke seconde dat het platform offline is kost ze geld – in het geval van Facebook heel veel geld. Maar de realiteit leert dat het nog niet zo makkelijk is. Het kan dus gebeuren dat er een storing is en Facebook Dating daardoor niet werkt. Als er een storing is bij Facebook, dan is dit snel en simpel te achterhalen. De eerste plek om dit te controleren? Twitter. Met een snelle Twitter-zoektocht kom je er snel achter of er daadwerkelijk een storing is bij Facebook (Dating).

Waarom Facebook Dating niet werkt (+ oplossingen)

We hebben meerdere berichten ontvangen van gebruikers die aangeven dat Facebook Dating voor hen niet werkte. En terwijl het iedere keer om een globale storing zou kunnen gaan, lag het in de meeste gevallen niet aan Facebook Dating. De meeste problemen ontstaan op het apparaat zelf, bijvoorbeeld de smartphone of tablet. Blijft Facebook Dating crashen? Krijg je een foutmelding? Of heb je een ander probleem? Volg dan de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Ik kan niet inloggen

Krijg je een foutmelding bij het inloggen? Of lukt het inloggen helemaal niet? Controleer dan eerst of je een werkende internetverbinding hebt. Ja, soms is het zo simpel als een niet-werkende internetconnectie. Mocht je verbonden zijn met Wifi, dan zou je kunnen overschakelen naar mobiele data om het nogmaals te proberen.

Mijn account is uitgeschakeld

Zie je een melding dat je account is uitgeschakeld? Dan hebben we slecht nieuws voor je: Facebook heeft je account uitgeschakeld. Of om het in andere woorden te zeggen: je bent geblokkeerd op Facebook en mogelijk dus ook op Facebook Dating. Facebook schakelt accounts uit die zich niet aan de voorwaarden houden. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Een valse naam gebruiken.
 • Je als iemand anders voordoen.
 • Gedrag vertonen dat niet is toegestaan volgens de richtlijnen.
 • Contact opnemen met andere gebruikers om deze lastig te vallen, te adverteren, reclame te maken of ander ongepast gedrag.

Facebook Dating blijft zoeken

Om Dating te gebruiken heeft de app toegang nodig tot de locatievoorzieningen van je smartphone of tablet van je apparaat nodig. Als je deze functie hebt uitgeschakeld, dan kan Dating je locatie niet gebruiken om mensen bij je in de buurt tonen. Je kunt op deze manier de app toegang verlenen tot de locatie van je apparaat:

 • iPhone: ga naar Instellingen > Facebook > Locatie
 • Android: ga naar Instellingen > Applicatiebeheer > Facebook > Machtigingen > Locatie

Facebook Dating staat er niet tussen

Facebook Dating is niet voor iedereen beschikbaar. Als je te jong bent, dan is Dating voor jou niet beschikbaar. Ook als je op een plek bent waar Dating niet actief is, kan het zijn dat de functie niet wordt getoond. Maar wat vooral ook het probleem kan zijn? Dat je Facebook Dating probeert te vinden op je computer of laptop. Want als je op deze apparaten zoekt naar Dating, dan staat de functie er inderdaad niet tussen. Facebook Dating is alleen beschikbaar op smartphone en tablet.

facebook dating logo

Oplossing 1: uitloggen en opnieuw inloggen

Veel problemen zijn op te lossen door uit te loggen en vervolgens opnieuw in te loggen. Als je problemen ervaart met Dating is dit de eerste mogelijke oplossing. Om uit- en opnieuw in te loggen volg je deze stappen:

 1. Tik op het menu-pictogram.
 2. Scrol omlaag.
 3. Tik op Afmelden.

Oplossing 2: de cache legen

Ben je bekend met het multitaskingvenster op je toestel? Voor simpele problemen is dit vaak een simpele oplossing. Door de cache te legen sluit je de app volledig af, waarna je het weer opnieuw kunt openen en alles opnieuw wordt geladen.

 1. Sluit Facebook af.
 2. Ga naar het startscherm.
 3. Open het multitasking-venster.
 4. Veeg de preview van de app naar boven.
 5. Open de Facebook app opnieuw.

Helpt een van deze oplossingen? Laat het ons weten in de reacties.

Oplossing 3: je toestel opnieuw opstarten

Wat de meeste experts aanraden aan een programma vastloopt op een computer? De computer opnieuw opstarten. Het is een effectieve – zo niet de beste – manier om problemen met apps op te lossen, zowel op de computer als op de smartphone en tablet. Loopt Facebook Dating steeds vast of kun je de app niet meer openen? De kans is groot dat je dit oplost door je apparaat opnieuw te starten.

Oplossing 4: Facebook app (opnieuw) installeren

Blijven de problemen bestaan? Controleer dan of je de meest recente versie van de Facebook app gebruikt. En zelfs als je de nieuwste versie al gebruikt, kan het helpen: de app opnieuw installeren. Verwijder de app van je smartphone of tablet en ga naar de app store om de app opnieuw te downloaden en installeren. Maak je geen zorgen over al je gegevens: door de app te verwijderen worden je matches en berichten bewaard.

App StoreGoogle Play

Oplossing 5: besturingssysteem updaten

Het is mogelijk dat de versie van de Facebook app die je gebruikt niet goed werkt met de versie van je besturingssysteem. Dit kan gebeuren als je een oude versie van het besturingssysteem gebruikt. Als je het besturingssysteem op je toestel al een hele tijd niet hebt geüpdatet, dan kan dit de reden zijn waarom de app niet (goed) meer werkt. Controleer welke versie je hebt en of er een nieuwere versie beschikbaar is.

Oplossing 6: terug naar de fabrieksinstellingen

Als niets anders werkt, en je hebt alles al geprobeerd, dan is er nog één laatste poging om de problemen op te lossen. Maar dit is wel een rigoureuze stap met verregaande gevolgen: je toestel terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Door dit te doen verwijder je alle data van je toestel: foto’s, video’s, apps en alle andere data gaan verloren. Maak dus eerst een back-up voordat je dit doet, want alles – en dan ook echt alles – wordt gewist.

 • iPhone: ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen
 • Android: ga naar Instellingen > Privacy > Fabrieksinstellingen herstellen

Alternatieven

Lukt het helemaal niet meer om Facebook Dating te herstellen? Of ben je verbannen? Het goede nieuws is dat er meer dan genoeg alternatieven zijn voor de datingdienst van het sociale netwerk. Het zijn apps die al vele jaren bestaan, meer ervaring hebben met daten én meer gebruikers hebben. Dit zijn de drie beste dating apps van dit moment:

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

11 Reacties

 1. Alex

  19 mei 2021 at 20:36

  Na alle handeling te hebben gedaan staat de dating app er nog niet tussen

  Reageer

 2. Julia Boermans

  22 mei 2021 at 02:57

  Facebook dating staat er niet tussen en ik heb alle handelingen gedaan, kunnen jullie dit toevoegen? Ik ben boven de 18 jaar.

  Reageer

 3. Tamara Persson

  22 mei 2021 at 13:48

  Hee ik sta niet tussen op Facebook bij dating ben 18 jaar dus snap niet zo goed waarom het der niet bij staat kunnen jullie toevoegen

  Reageer

 4. Daan

  2 juni 2021 at 09:09

  Ook bij mij staat facebook dating er niet tussen. Ben boven de 18 en heb alles gedaan zonder resultaat.

  Reageer

 5. Wendy

  4 juni 2021 at 22:32

  Ik wil ook graag op de dating van Facebook, maar echt hij staat er niet tussen ‍♀️
  Raar……..

  Reageer

 6. Joseph

  14 juni 2021 at 18:09

  Ik heb 2 facebook accounts, bij de ene staat de dating app er wel bij, bij de andere niet. Op dezelfde apparaten en zowel smartphone als tablet

  Reageer

 7. Da ju

  17 juni 2021 at 16:37

  Bij mij komt de app er niet op, al van alles geprobeerd.

  Reageer

 8. ad

  5 juli 2021 at 12:00

  heb een iphone x alles geprobeerd maar geen app van facebookdating iemand een oplossing?

  Reageer

 9. Anja

  8 juli 2021 at 06:34

  Ik kan geen afstand in stellen en kan facebookdating niet afsluiten

  Reageer

 10. Herman

  10 juli 2021 at 10:26

  Ik kan mijn meldingen op fb dating niet openen en zien. Hoe komt dat? En wat kan ik daar aan doen?

  Reageer

 11. Cyriel

  11 juli 2021 at 18:35

  Ik heb alle handelingen ge probeerd ik ben 20 jaar en vind hem ok nergens er heeft al een vriend ge probeert te helpen maar niks helpt

  Ik vind dit echt zeer ambetant ik hoor zelke goeie dingen over die ap en dan kan je hem niet ge bruiken

  Mijn gsm is een samsung a 50 1 jaar en 6 maanden oud

  Los dit op aub

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Onderzoek: ‘Tweederde van relaties begint als vriendschap’

Dat er meerdere wegen naar Rome leiden, weet iedereen. En dat er meerdere wegen naar een r…