Home Dating Emoji-gebruikers hebben meer dates en vaker seks

Emoji-gebruikers hebben meer dates en vaker seks

1 minuten leestijd
0
dating app emoji

Ben je een emoji-gebruiker of probeer je je gedachten en gevoelens altijd in woorden uit te drukken? Als je een liefhebber bent van tekst-only berichten, dan hebben we slecht nieuws voor je. Emoji-gebruikers hebben namelijk meer dates en seks. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in het tijdschrift PLOS ONE.

Je zou haast zeggen dat zoiets “kleins” als een emoji geen verschil zou moeten maken, maar dat doet het wel. Hoe vaak je emoji’s gebruikt is te koppelen aan hoe vaak je seks hebt en ook aan een actiever en succesvol datingleven. Mensen die veel gebruik maken van emoji’s in hun berichten zouden meer seks en dates hebben omdat ze beter zijn in het communiceren van verlangens. Deze conclusies zijn afkomstig uit twee afzonderlijke onderzoeken van het Kinsey Institute.

Gebruik je emoji’s?

Onderzoekers van het Kinsey Institute deden onderzoek onder 5.300 Amerikaanse singles. Zij werden gevraagd een enquête in te vullen waarin gevraagd werd of ze emoji’s gebruiken, en zo ja, waarom. Ze kregen ook verschillende vragen over hun huidige seks- en datingleven. En als resultaat kwam dit naar voren:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

  • 38 procent zegt het nooit te doen
  • 29 procent doet het bijna nooit
  • 28 procent gebruikt ze regelmatig
  • 3 procent gebruikt er minimaal één in elk bericht
  • 2,5 procent gebruikt er meer dan één in elk bericht

Waarom ze emoji’s gebruiken

De redenen waarom ze emoji’s gebruikten varieerden en verschillende redenen werden genoemd. Sommige singles gaven aan dat ze hun berichten meer persoonlijkheid willen geven, dat het makkelijker is om er gevoelens mee te uiten, dat het verzenden van emoji’s de communicatie sneller maakt dan typen, en omdat het trendy is (met andere woorden, omdat iedereen het doet).

De resultaten

Uit het onderzoek blijkt dat degenen die vaker emoji’s gebruiken, vaker een eerste date hebben en seksueel actiever zijn. Het tweede onderzoek bestond uit een kleine online enquête onder 275 volwassenen. Hoewel deze groep ondervraagden vaker emoji’s gebruikten, waarbij slechts 3 procent nooit een emoji gebruikte, kwam niet naar voren dat zij vaker een eerste date hadden. Maar ook in dit onderzoek werd een hoger emoj-gebruik gekoppeld aan meer seks. Dus als je meer seks wilt in je leven, dan weet je wat je te doen staat.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …