DTF? De betekenis van deze datingterm en wat je kunt antwoorden

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
9 minuten leestijd

Sinds internet daten een hoge vlucht nam ontstond er ook een grote verscheidenheid aan termen die internet daters gebruiken om duidelijk te maken wat hun bedoelingen zijn. Want er zit natuurlijk een wezenlijk groot verschil tussen iemand die op zoek is naar vriendschap, een vaste relatie, of een date met als doel met elkaar in bed te belanden. Die laatste groep bezigt soms de term DTF.

DTF staat voor Down To Fuck. Dit komt er op neer dat deze persoon op zoek is naar een seksdate of aan jou vraagt of jij daarvoor in bent. Het hangt uiteraard van je eigen intenties af wat je antwoord is als iemand je de ‘DTF’ vraag stelt.

Wat betekent DTF?

De term DTF wordt vooral gebruikt tijdens het chatten op datingsites. Een meisje kan aangeven dat ze DTF is, of een man kan aan een vrouw vragen of ze in is voor DTF. Het is dan natuurlijk wel zaak dat je weet wat daarmee bedoeld wordt. Als je ja zegt op zo’n vraag terwijl een seksdate helemaal niet is waar je op uit bent dan kan dit tot flinke misverstanden leiden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Bij serieuze dating wordt de term uiteraard niet gebruikt. Hier is het in de meeste gevallen zaak om elkaar eerst beter te leren kennen. Verwijzingen naar seks zijn er vaak niet gewenst door de leden, of pas nadat er al een keer afgesproken is.

Het verschil tussen DTF en DTR

Naast de term DTF is er ook nog DTR, dit staat voor Define The Relationship. Deze term wordt gebruikt als de ene helft denkt een relatie te hebben en de ander daar misschien toch anders over denkt. Het wil zoveel zeggen als “Waar staan we in onze relatie? Slaap je ook met anderen of ben ik de enige voor jou?”.

Het is belangrijk deze termen niet door elkaar te halen, let dus op als je aan het chatten bent dat je de R en de F, die redelijk dicht bij elkaar zitten op een qwerty-toetsenbord, niet met elkaar verwisselt.

Als je een vaste relatie hebt is het natuurlijk wel belangrijk om goede afspraken te maken over het wel of niet hebben van losse sekscontacten. Een open relatie is niet voor iedereen weggelegd.

Waar kom je de term DTF vooral tegen?

De term DTF kom je doorgaans tegen op datingsites die zich richten op seksdating, zoals Novamora en Secretflirt. Op meer serieuze datingplatforms, waar je vooral mensen treft die op zoek zijn naar een vaste relatie, zal deze term doorgaans niet snel worden gebruikt. Zeker niet in de profielteksten waarin iemand zich voorstelt aan de overige members. Maar begeef je je op een website die gericht is op seksdating dan is de kans uiteraard een stuk groter dat je members ontmoet die je de vraag stellen of je DTF bent. Dit zijn een aantal van deze websites:

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Deze datingapps geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Wie zijn doorgaans uit op DTF?

De groep die zich online begeeft om een ‘Down To Fuck’-date te scoren is heel divers. Het kunnen singles zijn die gewoon zin hebben in een erotische avondje met iemand waar ze verder niets mee willen. Het kan ook zijn dat iemand wel een relatie heeft maar volgens eigen beleving tekort komt als het om seks gaat. Het kan dus zijn dat je, als je op een DTF verzoek ingaat, eraan meewerkt dat iemand vreemd gaat.

Daar moet je je wel van bewust zijn, zeker als je diegene kent of zijn of haar partner. Ook al doen jullie dit puur om de seks en alleen ter bevrediging van lustgevoelens, het kan altijd zijn dat zo’n slippertje uitkomt en dan moet je je wel bewust zijn van de consequenties die dat eventueel kan hebben.

DTF

Zal ik ingaan op een DTF vraag?

Of je wel of niet positief reageert als iemand je vraagt of je DTF bent hangt uiteraard vooral af van je eigen intenties. Het is belangrijk dat je je nooit onder druk laat zetten. Als jij geen seks wilt, of als je met deze specifieke persoon geen seks wilt, dan is het belangrijk om dat heel duidelijk aan te geven.

Als je met iemand wilt afspreken om te gaan stappen en je wilt absoluut niet met deze persoon in bed belanden dan is het heel belangrijk om daar meteen duidelijk over te zijn. Bedenk daarbij dat jij altijd en onder alle omstandigheden het recht hebt om te weigeren. Denk niet dat je ‘ergens aan vast zit’ als je niet duidelijk “nee” hebt gezegd toen je date vroeg of je DTF bent of niet.

Als ik ja zeg, moet ik me daar dan aan houden?

Ook als je in eerste instantie ingaat op een DTF vraag, wil dat nog niet meteen zeggen dat het tot seks moet komen met degene met wie je bent. Stel je bent aan het chatten op een datingsite en jullie besluiten elkaar de volgende avond te ontmoeten in een kroeg in de buurt. Als de ander je vervolgens vraagt of je DTF bent dan kun je antwoorden dat dat er vanaf hangt hoe de avond verloopt.

Als je je date ontmoet en je krijgt direct of in de loop van de avond het idee dat je met deze persoon zeker geen seks wilt hebben, dan moet je dat gewoon zeggen. Als je als reactie krijgt dat ‘dat toch eigenlijk de afspraak was’ dan heeft de ander het gewoon niet helemaal goed begrepen. Het is en blijft altijd jouw beslissing of je wel of geen seks hebt op een date.

lippen seks

DTF, maar dan als veroordeling

De term DTF kan ook worden gebruikt om over iemand te oordelen. Als een meisje in een kort rokje ’s avonds door het park loopt dan kan het gebeuren dat iemand daar de opmerking over maakt dat deze dame “DTF is”. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Het feit dat iemand zich op een bepaalde manier kleedt wil nog niet zeggen dat anderen dit het recht geeft om hier bepaalde conclusies aan te verbinden.

Ook tijdens het uitgaan is het tricky om te veronderstellen dat een man of vrouw DTF is, zonder dat je die persoon de vraag daadwerkelijk hebt gesteld. De stelregel is dat iemand alleen DTF is als hij of zij dit zelf bevestigt.

Veilige seks bij een onenightstand

Zeker als je een onenightstand hebt is het belangrijk om veilige seks te hebben. In de meeste gevallen ken je die ander niet lang of goed genoeg om er zeker van te zijn dat hij of zij geen soa heeft. Ook zit je vast niet te wachten op een ongeplande zwangerschap. Als je een DTF date hebt, gebruik dan altijd een condoom, ook als de dame in kwestie zegt dat ze aan de pil is.

Dit geldt uiteraard ook voor een date in de homoscene: heb je een DTF date met een man die je nooit eerder hebt ontmoet, kies dan voor veilige seks als jullie intiem zijn, je gezondheid moet hoe dan ook altijd op de eerste plaats komen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie