Home Dating apps Datingapps gaan samenwerken met Britse regering om coronavaccinatie te promoten

Datingapps gaan samenwerken met Britse regering om coronavaccinatie te promoten

1 minuten leestijd
0
vaccin app

Het moederbedrijf van Tinder heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met de regering in het Verenigd Koninkrijk om de coronaprik te promoten. Dat heeft Match Group, eigenaar van meerdere grote datingapps, vandaag bekendgemaakt. Het bedrijf gaat de coronavaccinatie promoten in de apps die het goed doen in het VK, waaronder Tinder, Match, OurTime, OkCupid, Hinge en Plenty Of Fish.

Hope

De datingapps gaan advertenties vertonen voor de Hope-campagne van de Britse regering, vaccinatiebronnen delen en vaccinatiebadges aan de app toevoegen voor singles die het op hun profielen willen weergeven. En om de singles een duwtje in de rug te geven om zich te laten vaccineren, delen de apps ook allerlei extra’s uit. Zo krijgen singles gratis Super Likes en andere boost-achtige functies als ze aangeven dat ze zijn gevaccineerd.

Waarom de datingapps zich inzetten voor een hogere vaccinatiegraad? Omdat zij er ook bij gebaat zijn. Alexandre Lubot van Match Group zegt daarover: “Een verenigd streven naar meer vaccinaties zal mensen in staat stellen elkaar weer persoonlijk te ontmoeten en op zinvolle manieren contact te maken.” In het Verenigd Koninkrijk heeft inmiddels meer dan driekwart van de volwassenen ten minste één dosis van een vaccin gehad.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Door veel gebruikers van de datingplatforms van Match Group worden coronavaccinaties gezien als een noodzakelijke stap om weer veilig en persoonlijk te kunnen daten. Gebruikers hebben dit jaar proactief gepost over hun vaccinatiestatus en zeggen dat ze dit als een belangrijk onderdeel van compatibiliteit beschouwen.

Stickers en badges

De datingapps gaan verschillende functies introduceren waarmee singles kunnen aangeven dat ze gevaccineerd zijn. Op Tinder kunnen ze kiezen uit stickers die ze aan hun profiel kunnen toevoegen met teksten als ‘Gevaccineerd’ en ‘Vaccins redden levens’. Tinder zal ook een ‘Vaccine Center’ openen met verwijzingen naar betrouwbare bronnen. Andere apps zoals Match en OurTime laten gebruikers een badge toevoegen aan hun profiel en OkCupid krijgt zelfs een speciale sectie voor gevaccineerde singles.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…