Home Dating apps Nieuwe dating app matcht singles op basis van hun DNA

Nieuwe dating app matcht singles op basis van hun DNA

2 minuten leestijd
0
dna dating

DNA Romance is een nieuw gelanceerde dating app die gebruikers gaat matchen op basis van hun eigen DNA. Het is eens wat anders dan het matchen op basis van de vragenlijsten zoals we dat vaker tegenkomen. De DNA datingsite analyseert de genetische code van de gebruikers om deze informatie te gebruiken om de persoon te matchen aan een andere gebruiker.

Genetische eigenschappen

DNA Romance krijgt van iedere gebruiker de eigen DNA gegevens. Deze gegevens zijn afkomstig van testdiensten zoals Ancetry DNA waar mensen het DNA kunnen laten testen. Als de gebruiker dit nog niet gedaan heeft dan is een nieuwe DNA test nodig om de genetische vingerafdruk vast te stellen1. Uiteraard is deze test direct vanuit de app te bestellen. Zodra de gegevens bij DNA Romance bekend zijn dan worden de chemische elementen geanalyseerd waarbij vervolgens een algoritme bepaalt of er sprake is van aantrekkingskracht. Deze informatie wordt gekoppeld met de Myers-Briggs persoonseigenschappen die vooraf door de gebruiker ingevuld zijn.

Volgens de makers van de app is het koppelen van singles op basis van de genen een betere aanpak dan wat we gewend zijn van de dating apps en traditionele websites. Het resultaat van de analyse is dat gebruikers een grotere kans hebben om gekoppeld te worden aan iemand die écht bij hen past. Op dit moment is de dating app alleen gekoppeld aan DNA diensten in de Verenigde Staten. Verwacht in ieder geval niet dat je Nederlanders tegenkomt op de datingsite.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Dragons’ Den

De oprichters van de dating app, dr. Timothy Sexton en Judith Bosire, zochten een investering om de dating app daadwerkelijk te kunnen pushen naar het grote publiek bij de Dragons’ Den in Canada. Dit is een televisieprogramma waarin eigenaren van unieke ideeën de mogelijkheid krijgen om het idee te pitchen en een investering te krijgen. Jammer genoeg was er geen enkele investeerder die het aandurfde om geld te stoppen in de dating app.

Succesvol?

Een andere aanpak dan de huidige dating apps hebben we vaker gehoord. Onlangs kreeg de dating app Hater ook al media aandacht door de creatieve manier van het matchen. Bij deze dating app worden gebruikers niet gekoppeld aan de hand van gemeenschappelijke interesses maar op basis van de dingen waar beiden een hekel aan hebben. Om vandaag de dag succes te hebben met een dating app is er meer nodig dan een standaard swipe naar links en rechts. Inventieve ondernemers kiezen voor een andere aanpak waarvan uiteindelijk een groot deel faalt en nooit het grote publiek bereikt. Of dit ook bij DNA Romance zal gebeuren zal de tijd ons leren.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ongewenste berichten op Tinder: Stoort Dit Jou en Weet Je Het Zeker?

Ontvang je wel eens een ongewenst bericht op Tinder? Binnenkort zou dat minder vaak voor m…