Nieuwe dating app matcht singles op basis van hun DNA

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

DNA Romance is een nieuw gelanceerde dating app die gebruikers gaat matchen op basis van hun eigen DNA. Het is eens wat anders dan het matchen op basis van de vragenlijsten zoals we dat vaker tegenkomen. De DNA datingsite analyseert de genetische code van de gebruikers om deze informatie te gebruiken om de persoon te matchen aan een andere gebruiker.

Genetische eigenschappen

DNA Romance krijgt van iedere gebruiker de eigen DNA gegevens. Deze gegevens zijn afkomstig van testdiensten zoals Ancetry DNA waar mensen het DNA kunnen laten testen. Als de gebruiker dit nog niet gedaan heeft dan is een nieuwe DNA test nodig om de genetische vingerafdruk vast te stellen1. Uiteraard is deze test direct vanuit de app te bestellen. Zodra de gegevens bij DNA Romance bekend zijn dan worden de chemische elementen geanalyseerd waarbij vervolgens een algoritme bepaalt of er sprake is van aantrekkingskracht. Deze informatie wordt gekoppeld met de Myers-Briggs persoonseigenschappen die vooraf door de gebruiker ingevuld zijn.

Volgens de makers van de app is het koppelen van singles op basis van de genen een betere aanpak dan wat we gewend zijn van de dating apps en traditionele websites. Het resultaat van de analyse is dat gebruikers een grotere kans hebben om gekoppeld te worden aan iemand die écht bij hen past. Op dit moment is de dating app alleen gekoppeld aan DNA diensten in de Verenigde Staten. Verwacht in ieder geval niet dat je Nederlanders tegenkomt op de datingsite.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Dragons’ Den

De oprichters van de dating app, dr. Timothy Sexton en Judith Bosire, zochten een investering om de dating app daadwerkelijk te kunnen pushen naar het grote publiek bij de Dragons’ Den in Canada. Dit is een televisieprogramma waarin eigenaren van unieke ideeën de mogelijkheid krijgen om het idee te pitchen en een investering te krijgen. Jammer genoeg was er geen enkele investeerder die het aandurfde om geld te stoppen in de dating app.

Succesvol?

Een andere aanpak dan de huidige dating apps hebben we vaker gehoord. Onlangs kreeg de dating app Hater ook al media aandacht door de creatieve manier van het matchen. Bij deze dating app worden gebruikers niet gekoppeld aan de hand van gemeenschappelijke interesses maar op basis van de dingen waar beiden een hekel aan hebben. Om vandaag de dag succes te hebben met een dating app is er meer nodig dan een standaard swipe naar links en rechts. Inventieve ondernemers kiezen voor een andere aanpak waarvan uiteindelijk een groot deel faalt en nooit het grote publiek bereikt. Of dit ook bij DNA Romance zal gebeuren zal de tijd ons leren.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie