Home Dating Daten via Snapchat: hoe werkt dat?

Daten via Snapchat: hoe werkt dat?

5 minuten leestijd
0
snapchat dating

Snapchat is initieel niet ontwikkeld om liefde of flings op te vinden, maar toch blijkt het medium hier best geschikt voor te zijn. Snapchat is een social media app waarmee je heel simpel een foto of korte video kunt delen met mensen die je kent, maar ook met onbekende mensen mits zij jou als vriend accepteren.

Met 190 miljoen actieve gebruikers is het één van de populairste apps van dit moment. Je kunt je voorstellen dat er behoorlijk wat leuke, vrijgezelle mannen en vrouwen tussen die 190 miljoen mensen zitten. Waarom zou je daar niet eens gebruik van maken?

Wat is Snapchat?

Snapchat is een gratis app waarmee je direct foto’s en video’s kunt delen met jouw zogeheten ‘Snapchat-vrienden’. Je kunt gemakkelijk vrienden toevoegen, maar hier heb je wel het telefoonnummer van de ander voor nodig. Ook kun je mensen toevoegen op basis van hun gebruikersnaam. Op deze manier zorgt Snapchat er voor dat niet Jan en alleman jouw foto’s en video’s kunnen bekijken. Je moet ook altijd een vriendenverzoek accepteren, voordat deze persoon toegang heeft tot de content die jij deelt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Je kunt Snapchat gebruiken om een foto of filmpje naar een vriend te sturen. Het leuke aan de app is dat je de mogelijkheid hebt om de foto slechts een paar seconden aan de ontvanger te laten zien. Jouw vriend opent je foto, bekijkt deze en daarna verdwijnt de foto vanzelf. Zo kan de ontvanger de content na die ene keer niet meer terugzien.

Zoals je je misschien kunt voorstellen, nodigt deze functionaliteit uit om sexy foto’s of video’s met de ander te delen. Dit komt dan ook regelmatig voor: Snapchat sexting is hierdoor razend populair.

Ook biedt Snapchat de mogelijkheid om ‘stories’ met een groepsgesprek óf jouw hele vriendenlijst te delen. Deze video’s blijven 24 uur zichtbaar. Je kunt deze functionaliteit vergelijken met stories op Instagram.

Hoe kun je Snapchat gebruiken om te daten

Een foto zegt meer dan duizend woorden. En een kort filmpje zegt nog veel meer dan deze duizend woorden. Heb jij op Snapchat iemand in jouw vriendenlijst die je wel ziet zitten? Je kunt diegene dan gericht foto’s en video’s sturen waarmee jij bijvoorbeeld kunt laten merken dat je interesse in diegene hebt.

Unieke aandacht is natuurlijk al een teken dat je de ander leuk vindt. Maar ook foto’s waar je mooi op staat, een grappige video of een spannend berichtje dat uitnodigt om iets terug te sturen zorgen er allemaal voor dat de ontvanger nieuwsgierig wordt. En door het alleen naar deze persoon te sturen is het duidelijk dat jij het hem of haar niet voor niets iets stuurt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

Interesse peilen

Je kunt bij Snapchat ook zien wie jouw stories hebben bekeken. Dit geeft een goede indicatie van de mensen die interesse in jou hebben. Waarschijnlijk zie je eerst een lijst aan vrienden, maar wie weet zit er ook wel consequent iemand tussen die jou wel ziet zitten. Je kunt hier gemakkelijk achter komen door te beginnen met diegene zo nu en dan een gericht privébericht te sturen. Start vrij algemeen, met content die iedereen leuk zou vinden. Krijg je positieve respons? Dan kun je elke keer een beetje uitdagender en flirteriger aan de slag gaan. Wie weet bloeit hier wel iets leuks uit op.

Een indicatie van hoe geïnteresseerd je potentiële liefdesobject is, is hoe snel ze je Snaps openen. Als je ze een Snap stuurt, openen ze die dan meteen of wachten ze heel lang met het openen van je Snap? Als hij of zij interesse in je heeft, dan zal deze je Snap zo snel mogelijk openen.

Hou trouwens wel in je achterhoofd dat Snapchat vooral gebruikt door jongeren en jongvolwassenen. Boven de 25 vind je niet heel veel mensen meer die Snapchat actief gebruiken. Als je je dus bevindt in die leeftijdscategorie, kun je misschien beter een andere dating app gebruiken wanneer je actief zoekt naar liefde. Daarvoor raden we deze dating apps aan:

Dit moet je juist niet doen

Er zijn een aantal dingen die je echt moet laten als je Snapchat gebruikt om te flirten. Wat zijn nu absolute afknappers voor de ander? Hoe zorg je er voor dat jouw potentiële date er niet met gierende digitale banden vandoor gaat?

1. Klagen doe je maar ergens anders

Het is soms verleidelijk om volledig jezelf te zijn wanneer je leuk met iemand aan het chatten bent. Toch is het van belang dat je jouw klaagzang over de dag liever bij je vrienden of vriendinnen deponeert. Het is namelijk niet zo aantrekkelijk wanneer jij al jouw negativiteit bij jouw potentiële lover uitstort.

Stuur dus geen foto’s waaruit blijkt dat je het niet naar je zin hebt (lange wachttijden bij de tandarts, verveeld op werk of een irritante kassamedewerker); die Snaps kun je beter naar je moeder sturen. Ook schelden kan een enorme afknapper zijn, hou je daarom in.

Klagen en schelden zijn beide gedragingen die je beter pas kunt laten zien wanneer je potentiële lover binnen gehengeld is en jij hem of haar inmiddels trots je partner mag noemen.

dickpic

2. Stuur geen ongevraagde dickpics

Dit geldt voor mannen, maar ook vrouwen moeten oppassen met het versturen van naaktheid waarbij weinig aan de verbeelding wordt overgelaten. Het is in het dagelijks leven toch ook ontzettend ongepast (en zelfs bij wet verboden) om zomaar mensen te flashen met jouw intieme delen? Dat is met een reden: de meesten zitten hier helemaal niet op te wachten. Dat is zo in het “echte leven” maar ook zeker in het digitale bestaan.

Er is een hype gaande waar -vooral mannen- geneigd zijn om ongevraagd dickpics te sturen naar nietsvermoedende vrouwen. Dit is niet ok. Er zijn genoeg manieren om een ander op te winden met sexy of verleidende foto’s, maar iemand zomaar een dickpic onder de neus schuiven: dat helpt niet en is zelfs grensoverschrijdend.

De kans is groot dat na het sturen van zo’n beeldende foto, de ander volledig op je is afgeknapt en niets meer van je wil weten. Het risico is bovendien dat de ontvanger dit aan de grote klok gaat hangen. Natuurlijk zijn er hier en daar ook mensen die wél opgewonden raken van een dickpic, maar stuur dan alleen zo’n foto wanneer hierom is gevraagd of wanneer je echt 100% zeker weet dat de ander daarop zit te wachten.

De gevaren bij het versturen van pikante foto’s of video’s

Omdat foto’s en video’s die je deelt maximaal 10 seconden zichtbaar zijn, wordt de app dus veel gebruikt om pikante plaatjes te delen. Maar dat is niet zo veilig als het lijkt: als de ontvanger kwaad in de zin heeft, kan deze bijvoorbeeld een screenshot maken van de foto’s die je opstuurt. Je krijgt hier dan wel een melding van, maar dan is het kwaad geschied en heeft de ander de foto al in zijn of haar filmrol staan. Daarnaast geldt: wanneer je de foto in een privéchat hebt gestuurd, geeft Snapchat de ontvanger de mogelijkheid om deze foto door te sturen naar andere gebruikers.

Vooral groepsgesprekken kunnen nog wel eens een risico vormen. De icoontjes van groeps- en privégesprekken staan namelijk door elkaar heen. Wanneer het je bedoeling was om bijvoorbeeld een naaktfoto in een privégesprek te delen, en je let even niet goed op, dan bestaat de kans dat je die foto per ongeluk met een hele groep hebt gedeeld. Dat kan voor een uiterst gênante situatie zorgen waarin je vast vervelende of grappende opmerkingen naar je hoofd geslingerd krijgt.

Maar erger: misschien zitten er mensen in die groep die het hilarisch vinden om een screenshot van die foto te maken en deze rond te sturen. Pas dus goed op wanneer je besluit om Snapchat te gebruiken als medium om sexy foto’s te delen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze lichaamstaal kan zeggen of de eerste date goed gaat

Eerste dates kunnen opwindend of ongemakkelijk zijn, vaak zelfs tegelijk. Je weet niet wie…