Datingapp Bumble koopt Official, app die koppels helpt relaties te versterken

Michael Slender
Door Michael Slender
3 minuten leestijd

Het is geen geheim dat liefde een complex en soms uitdagend pad kan zijn. Of je nu aan het daten bent, een prille relatie hebt of al jarenlang samen bent, het onderhouden en versterken van de band met je partner vereist de nodige zorg en aandacht. Datingapp Bumble, het platform dat bekend staat om de vrouwvriendelijke benadering van online daten, heeft nu een nieuwe stap gezet om mensen ook te helpen ná de datingfase.

Bumble heeft onlangs de relatie-app Official overgenomen, zo meldt FastCompany. Official is een app die bedoeld is voor koppels om sterkere relaties op te bouwen door middel van mood check-ins en het plannen van dates. Met de overname van Official wil Bumble de algehele strategie versterken in – zoals zij het noemen – het ecosysteem van liefde.

Van daten naar relatie

Of het nu gaat om vriendschappen, prille relaties of stellen die al jarenlang samen zijn, Bumble wil de volledige reis van daten naar relatie ondersteunen, van begin tot eind. Whitney Wolfe Herd, CEO van Bumble, zegt tegen Fast Company: “We proberen echt de hele reis van relaties op te bouwen en voor de volledige relatie te zorgen.” Sinds de lancering in 2021 is Official uitgegroeid tot een app met meer dan 368.000 koppels en is het beschikbaar in 45 landen. Hoeveel er betaald is voor de app is niet bekendgemaakt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

De overname van Official komt op een moment waarop studies wijzen op een groeiende eenzaamheidsepidemie die de gezondheid en het geluk van mensen bedreigt. Whitney Wolfe Herd hoopt een deel van die problemen te genezen door middel van betere relaties.

De overname van Official betekent echter niet dat alle functies 1-op-1 worden overgeheveld naar de Bumble-app. Official zal voorlopig als een zelfstandige app blijven bestaan. Herd geeft wel aan dat er mogelijkheden zijn voor een samenwerking tussen Official en Bumble. Bijvoorbeeld, als je straks via Bumble een partner vindt, kun je overstappen naar de app die gericht is op relaties, in plaats van het systeem volledig te verlaten. Stellen die elkaar op een andere app of persoonlijk hebben ontmoet, kunnen zich dan ook aanmelden bij de Official-app.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie