Home Datingsites Aphrodite Project: hoe een studenten-algoritme 200 relaties opleverde

Aphrodite Project: hoe een studenten-algoritme 200 relaties opleverde

2 minuten leestijd
0
aphrodite project

Wat als apps als Tinder en Bumble niet voor je werken? Dan maak je toch gewoon je eigen datingsite? Althans, dat is wat een groep studenten in Canada deed. Uitwisselingsstudenten aan de University of Waterloo hebben een datingsite voor studenten gemaakt. De site, Aphrodite Project genaamd, helpt studenten met dezelfde interesses elkaar te vinden via een algoritme.

Aphrodite Project is een door studenten gerund initiatief dat erop gericht is de perfecte match voor studenten te vinden. Het is een one-off evenement, dat elk jaar zo rond Valentijnsdag wordt gehouden. In aanloop naar dit evenement kunnen studenten van verschillende universiteiten meedoen aan het project, waarna zij algoritmisch gekoppeld worden aan andere studenten die bij hen passen.

Hoe ze dat voor elkaar krijgen? Met een stabiele matchmaking-algoritme dat is geïnspireerd en gebouwd op het Gale-Shapley-algoritme. Zoals dit stukje informatie al doet vermoeden, zijn de studenten bekend met computerwetenschappen. Verschillende leden van het Aphrodite-team volgen de opleiding Computer Science and Engineering wat hen uitermate geschikt maakt voor de taak om andere studenten te matchen met een eigen algoritme.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoe het werkt

Het Aphrodite Project is een gratis online dienst die alleen beschikbaar is voor studenten van de deelnemende universiteiten. Inmiddels zijn dat er al 11 – die in Canada, Singapore, Hong Kong en de Verenigde Staten te vinden zijn. De studenten die deelnemen kunnen een vragenlijst invullen, wat ongeveer 20 minuten in beslag neemt.

“Op basis van een vragenlijst genereren we een score om iedereen te rangschikken en vervolgens matchen we ze op basis van een metrisch algoritme”, zei mede-oprichter Aiden Low eerder tegen The Varsity. Een ingewikkelde formule matcht de studenten op basis van verschillende variabelen. “We kijken naar je dealbreakers”, zei Low. Het algoritme beperkt de pool van potentiële matches voor elke deelnemer op basis van deze dealbreakers.

Als de deadline voor het invullen van de vragenlijst is verstreken, laat het team het algoritme los op de ingevulde vragenlijsten om zo de beste matches per school te vinden. Zij krijgen vervolgens een dag voor Valentijnsdag, op 13 februari, een e-mail met daarin hun beste match.

Hoe het werkt

Sinds de lancering in 2019 is de site uitgebreid naar universiteiten over de hele wereld. Inmiddels hebben meer dan 35.000 studenten de site gebruikt. Er zijn ook zo’n 200 succesvolle relaties begonnen door het Aphrodite-project, waarbij het stel na 6 tot 8 maanden nog samen was. En dan hebben we het nog niet eens over de meer dan duizend vriendschappen die zijn ontstaan tussen de matches, zo stellen de makers. Het Aphrodite-project, dat overigens vernoemd is naar de Griekse godin van de schoonheid, breidt zich nu uit naar andere universiteiten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vreemdgaan in droom? Dit is wat een slippertje in dromenland betekent

Als je ooit wakker bent geworden met een twijfelachtig gevoel over wat je zojuist hebt mee…