Home Ouderen 50liefde opzeggen: hoe verwijder je je 50liefde profiel?

50liefde opzeggen: hoe verwijder je je 50liefde profiel?

4 minuten leestijd
0
50liefde opzeggen

Het noemt zichzelf de ‘grootste datingsite voor 50 plussers’. Als gebruiker van de datingsite weet je precies waar we het over hebben: 50liefde. Hoewel de naam een duidelijke verwijzing heeft naar ‘liefde’ is dat jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd. Een deel van de leden vindt liefde, een groter deel niet. Maar wat beiden in gemeen hebben, is dat ze op een gegeven moment willen stoppen met 50liefde.

Welke datingsite voor vijftigplussers je ook gebruikt, het is een keer klaar. Je bent er klaar mee; of je hebt iemand gevonden waarmee het klikt of juist niemand. Als je lid bent bij 50liefde komt dat moment ook, want je kunt immers niet voor altijd lid blijven. Je zou 50liefde vanaf dat moment links kunnen laten liggen, maar dan vergeet je één ding: je profiel blijft actief.

Terwijl je door bent gegaan met je leven, misschien actief bent op andere datingsites of al een relatie hebt, blijven andere singles je profiel op 50liefde bekijken. En laten we eerlijk zijn; dat is wel een vreemd idee, niet?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wil je je 50liefde-profiel op de juiste manier opzeggen? Ben je klaar met de datingsite en wil je je account verwijderen? We leggen je uit hoe je stap voor stap je 50liefde profiel verwijdert.

Bezoek de website

De eerste stap in het verwijderen van je 50liefde-profiel is het bezoeken van de website op www.50liefde.nl. Een datingprofiel op 50liefde verwijderen is alleen mogelijk als je bent ingelogd. Mocht je je wachtwoord vergeten zijn, dan kun je deze eerst opnieuw aanvragen.

50liefde verwijderen

Als gebruiker van 50liefde ben je niet onbekend met de werkwijze van de datingsite. Hoe je moet inloggen heeft dus geen uitleg nodig, maar het verwijderen zelf waarschijnlijk wel.
Na het inloggen op de 50liefde-website kies je in het menu voor Mijn account waarna een dropdown-menu wordt getoond. In dit uitgeklapte menu kies je voor Instellingen & Lidmaatschap. Dit brengt je naar de instellingen van je 50liefde account, terwijl links in beeld een nieuw menu wordt getoond. Tik in dit menu op Profiel verwijderen of scrol helemaal naar beneden op de pagina. Tik daar vervolgens op de Verwijder mijn profiel-button.

50liefde verwijderen

Voordat je je profiel verwijdert, lees dan goed na wat er gebeurt als je je profiel verwijdert. In het kort komt het erop neer dat al je gegevens die gekoppeld zijn aan je account verloren gaan, zoals matches, berichten en gesprekken. Duidelijk?

Geef dan de reden op waarom je wilt uitschrijven en vul iets in onder de ‘Wat kan er beter?’-vraag. Kun je niets verzinnen? Vul dan een willekeurig aantal woorden in die samen meer dan 25 tekens bevatten. Tik vervolgens onderaan de pagina op Profiel verwijderen om je 50liefde profiel definitief te verwijderen.

novamora
Casual chat tip: Novamora
 • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
 • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Als je dacht dat het daarmee klaar is, dan moeten we je teleurstellen. Er is nog één extra stap die je moet zetten om je account definitief op te zeggen. 50liefde verstuurt een e-mail naar het e-mailadres waarmee je bent aangemeld om de verwijdering te bevestigen. Open de e-mail en tik op de link om de accountverwijdering te bevestigen.

 1. Tik op Mijn account.
 2. Tik op Instellingen & Lidmaatschap.
 3. Tik op Profiel verwijderen in het linkermenu.
 4. Tik op de Verwijder mijn profiel-button.
 5. Geef een reden op voor de uitschrijving.
 6. Beantwoord de ‘Wat kan er beter?’-vraag met minimaal 25 tekens.
 7. Tik op Profiel verwijderen.
 8. Open de bevestigingsmail.
 9. Tik op de link in de e-mail.

Hoe stop ik het Premium lidmaatschap?

Wie het profiel op 50liefde verwijdert moet er rekening mee houden dat deze datingsite geregeld slecht in het nieuws is geweest. Er zou volgens gebruikers van de datingsite sprake zijn geweest van misleiding en ongewenste incasso’s. Om dit te voorkomen is het verstandig om vooraf de voorwaarden van het lidmaatschap door te nemen.

Nadat je hebt betaald voor een Premium lidmaatschap van 1,3,6 of 12 maanden moet je er rekening mee houden dat het lidmaatschap automatisch wordt verlengd. Elke vorm van het lidmaatschap gaat over in een maandelijks incasso. De automatische incasso is op elk moment stop te zetten via de Instellingen. Let op, er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

50plusmatch

Alternatief voor 50liefde

50liefde is misschien een bekende datingsite voor de 50-plus categorie, maar het is niet de enige datingsite die kan helpen bij het vinden van liefde. Er zijn meer dan genoeg alternatieven die stuk voor stuk andere leden hebben die je dus nog niet kent. Mocht je een andere datingsite willen proberen, dan is 50plusmatch een goede keuze. Onder vijftigplussers is dit de nr. 1 populaire datingsite:

Bekijken op 50plusmatch

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare datingsites als 50liefde?

Ja, een andere maar vergelijkbare datingsite is 50plusmatch.

Hoe stop ik de automatische incasso?

Nadat de periode van het lidmaatschap is afgelopen, wordt het Premium-lidmaatschap met 1 maand verlengd totdat het wordt opgezegd. De automatische incasso kan stopgezet worden door te gaan naar Instellingen & Lidmaatschap. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Kan ik ooit weer een nieuw profiel creëren?

Ja, het is altijd mogelijk om een nieuw profiel aan te maken bij 50liefde. Dit geldt ook wanneer je in het verleden een actief profiel hebt gehad.

Worden mijn gegevens bewaard na het verwijderen?

Ja, je gegevens worden voor een periode van 3 maanden bewaard door 50liefde. Binnen deze periode is het nog mogelijk om je profiel weer te activeren. Na 3 maanden worden alle gegevens verwijderd.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Ouderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

10 misvattingen over single 50-plussers en daten

Het imago van de single 50-plusser is belabberd. Ze zitten alleen maar thuis ‘achter de ge…