50-plusser: ‘Knuffelen en zoenen intiemer dan seks’

Michael Slender
Door Michael Slender
3 minuten leestijd

Stel je voor dat je gezellig met je lief op de bank zit. Op televisie kijk je naar een Netflix-serie á la The Crown. De theetjes staan op tafel met de hapjes ernaast. Gezellig. Je houdt elkaars handen vast en kruipt steeds dichter tegen elkaar aan. Daar lig je dan: innig knuffelend in elkaars armen alsof je nooit meer wilt loslaten. Klinkt intiem, niet?

Knuffelen en zoenen intiemer

Volgens nieuw onderzoek van datingapp Ourtime is het innige knuffelen zoals in het voorbeeld voor het merendeel van de 50-plussers zelfs intiemer dan seks. Sterker nog, knuffelen en zoenen staan voor 50-plussers ruim bovenaan de lijst met intieme activiteiten. Bijna drie kwart (72%) van de 50+ singles op het platform vindt dit het meest intiem. De datingapp deed onderzoek naar kussen, intimiteit en daten onder de 50+ doelgroep.

Voor de 600 Nederlandse 50-plussers die zijn ondervraagd voor het onderzoek, dat in april 2021 onafhankelijk werd uitgevoerd door onderzoeksbedrijf Kantar, is de daadwerkelijke daad lang niet zo intiem als knuffelen en zoenen. Waar het merendeel van de ondervraagden het erover eens is dat knuffelen en zoenen intiem zijn, geldt dat niet voor seks. Slechts net iets meer dan een kwart (28%) van de ondervraagden omschrijft vrijen als iets intiems.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

De eerste date

Voor de 50-plusser is het een moeilijke tijd geweest om te daten. De coronacrisis zorgde bij 81% van de 50-plussers voor een extra barrière om te gaan daten. Voor de meeste singles op de 50+ datingsites betekende het een pauze. Het heeft ervoor gezorgd dat ze minder snel afspreken met hun match en de tijd nemen om de ander eerst beter te leren kennen – voordat het tot een afspraak komt.

Er is echter een kleinere groep 50-plussers die graag sneller afspreekt met hun match. Bijna een kwart (23%) van de ondervraagden spreekt graag af na 1 tot 2 weken. De 50-plussers kijken weer uit naar de eerste real-life dates die ze hebben. Volgens eerder onderzoek hechten ze daar nu nog veel meer waarde aan dan voor de coronacrisis.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Deel dit artikel
Geef je reactie